reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
Kochane mam pytanie.. jak zwykle zresztą...
zauważyłam że Zosia pociera stopą o stopę... na początku myslalam ze ugryzł ją komar i tak się drapie, ale nie możliwe żeby do tej pory ją swędziało tym bardziej , że nie ma żadnego zaczerwienienia... czy to powód do niepokoju?

Nie ma na to siły... przynajmniej u Marka ale widze że to wkładanie rąk do buzi to po to by ulżyc dziąsełkom niż dla samego ssania ręki

eh moja Ola to tak ssie te łapki że ją na drugim końcu domu słychać :-D wypluwa smoka i chap ręka do buzi, ostatnio jak trzymala mojego palca to tak patrzę a ona go ciągnie do buziaka swego i zaczyna cmokać :-D no ale zawsze lepsze to niż ta psia czy kocia karma:-D:-D:-D

Borys jakis czas temu jadl co 3h, a od ok tyg je co 2h...nie wiem dlaczego...hhmmm albo jakis etam wzrostu, albo mam pokarmu mało. Fakt,ze jak ostatnio sciagnełam to ledwo 60ml mi sie udalo...a kiedys w 5 min 120ml potrafilam ściągnąc. Niestety mój syncio pogardził butlą z moim mleczkiem...wpadł w histerie i cycek musiał byc...Az się boje co by było jakbym pokarm straciła. Co on by jadl???:szok:

moja Olcia też ostatnio częściej je a krócej, why nie wiem, ale jakoś mnie to nie martwi skoro jej to pasuje i na wadze nie ubywa.
co do ściągania pokarmu to też tyle ściągam więc może to normalne. :confused:
Ola uwielbia natmoiast jeść z butli, jak czasem mam wyjść i zostawiam pokarm to ma radochę bo łatwiej leci i nie trzeba się wysilać.

kurcze dziewczyny co zrobic mam z tą Mała łobuziarą zeby chodzila wczesniej spac? 20 kompanko i potem zasypia po 22, nawet jak zasnie zaraz po kompieli to tylko na pol godziny budzi sie , nie chce juz dojadac i "siedzi" do 22 ..teraz np lezy w łozeczku i sobie gada,... :-)

a niech gada jak się zmećzy i wygada to zaśnie. :-)

co do ssania piąstek to moje dziecie tez lubi mimo ze ma smoczek i nie zabraniam
wyrosnie z tego
a ostatnio nabylo nową manierę
a mianowicie miętoli mi cyca przy karmieniu, ściska piąstkami, szczypie drapie itp
a moja skóra taka delikatna że jak kończę karmić to cała pierś czerwona

hehe moja jeszcze dodatkowo łaskocze mnie w bok jak jej rączka zwisa :-)

co do niby rozpieszczania i przyzwyczajania dzieci.
Ola ostatnio ma problemy z zasypianiem. Wcześniej jak była śpiąca to kładliśmy ją do łóżeczka, dawaliśmy pieluchę do przytulenia smok do buzi i szła w kimę, a od poniedziałku jakaś masakra. 30 minut tulenia głaskania po główce i nic, dopiero na rękach zasypia przytulona do cyca. No i co mam ją męczyć i siebie? a w życiu, skoro tego potrzebuje to niech się przytula więc podpisuję się obiema ręcyma pod słowami Zielonej.

boziu znowu kupa poszla już dzisiaj 3!:szok:

Kochane mam pytanie.. jak zwykle zresztą...
zauważyłam że Zosia pociera stopą o stopę... na początku myslalam ze ugryzł ją komar i tak się drapie, ale nie możliwe żeby do tej pory ją swędziało tym bardziej , że nie ma żadnego zaczerwienienia... czy to powód do niepokoju?

hehehe u nas tez to bylo i doszlismy do wniosku ze Olka chce byc świerszczem :-D

Love, a wez ty babo daj se na wstrzymanie. Pomysl, zasypiasz natychmiast po kapieli? Pewnie nie. Dzieci tez niekoniecznie chca isc w kime po pluskanku. Widac malej trzeba dac chwile dla siebie. A moze ona jest nocnym markiem...

!

u nas jest tak: o 19 zawsze kapiel, a pozniej Olka ma czas dla siebie. lezy co prawda w lozeczku i nie wyciagamy jej, a ona sobie organizuje czas i albo idzie w kime, albo sobie pogada z lwem albo pszczolami albo cokolwiek co tam sobie wymysli. Love, dlatego popieram Zielonisławe i daj ZOsi troche swobody - niech se dziewczyna pozyje :-D

no no, przepijemy babci domek caly...

fajeczke bym sobie zapalila, ale jakos nie zapale.

oj ja tez...... tak pod wieeczor na balkoniku... alboz rana z kawusia........

rzucilam pol roku przed ciaza i teraz jakby K. mnie z faja zobaczyl to chyab by mi nogi z pupci powyrywal.... ale byz se zapalila, oj bym bym...

łołojć
zielona Ty jeszcze to pamiętasz...

szok szok szok
dobrze ze powiedzialas to ustawilam automatyczne nagrywanie na wszystkie odcinki
podpatrze sobie
ja nie wiem jak ludzie mogą z dzieci robic takie króliki doświadczalne to nieludzkie

kurcze a ja taka matkapolka
HAnie karmilam 14 miesiecy i tylko łyka szmpana sie w tym czasie napilam na wlasnym weselu do tego doliczyc 9 miechów ciazy
a potem ze 3 miesiace luzu popifkowalam i znowu ciaza i znowu karmienie
ech jak ja sobie kiedys to wszystko odbije... ;)

strach sie bac :-) jeszcze nam forum z bb na aa zmienisz :-D

co do ssania piąstek to moje dziecie tez lubi mimo ze ma smoczek i nie zabraniam
wyrosnie z tego
a ostatnio nabylo nową manierę
a mianowicie miętoli mi cyca przy karmieniu, ściska piąstkami, szczypie drapie itp
a moja skóra taka delikatna że jak kończę karmić to cała pierś czerwona

mnie Ola za bluzke albo biustonosz trzyma ale tak kurczowo czasami, ze pozniej odkladajac ja do lozeczka sciagam bluzke i jej zostawiam... :-)

dobra 3 posty jeden za drugim starcza :-)

kurcze czytam ile wy dajecie swoim jeść w butli i kurde boje się, że mojego przekarmiam... ale z drugiej strony przybiera pomału... :eek:

Love jak gada sobie to niech gada :-) ja tak Q zostawiam i dopiero jak zapłącze to po 3 min przychodzę i uspokajam, tłumaczę, że jest pora snu, że nic mu się nie dzieje i wychodzę, jak płącze to przychodzę po 5 min.
Wczoraj akurat po kąpieli było darcie się, więc najpierw trafił do nas... zagadaliśmy go i się uspokoił... nie miałam pod ręką żadnej bajki, a opowiadanie o roślinkach i zimie po 15 min mi się znudziło i wzięłam swój kryminał i zaczęłam mu czytać... po przeczytaniu 6 stron dziecko odpłyneło w błogi sen :-D

aaaaa dziewczyny... zmieniliśmy to mleko z PEPTI na HA i kurcze moje dziecko robi codziennie qpe... no normalnie wystarczyło zmienić dziecko i mi się naprawiło :-D

reklama
Do góry