reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Mamuski starszakow- ile trwa wyzynanie sie zabka- w sensie bol dziaselka? Przez jaki czas dziekcko moze czuc dyskomfort? I jak dlugo potrwa nim zabek bedzie w pelni juz na gorze???

Pola juz jest mniejsza maruda, juz troche lepiej z tym karmieniem, nie szarpie sie tak potwornie, no ale teraz znow noce zarywamy! Dzis budzila sie 4 razy na karmienie, i 3 dodatkowe na smoka! Ja to juz ledwie chodze...
Myslicie, ze to moze miec zwiazek z zabkowaniem? Czy moze cos z moim mlekiem nie teges??????

Myślę ze mleko ok, tylko ten ząbek ją denerwuje, pewnie swędzi dziąsełko i jak ciągnie cyca albo smoczek to czuje ulgę tak myslę.
Dwa dni temu Helenka tez miała taką faze ze budziła się częściej aby tylko trochę pocyckać nie wiem dlaczego.
Nie mam pojecia jak długo wyżyna się ząbek, powiem szczerze że u chłopaków nie zwróciłam na to uwagi.

reklama
Do % też czasem ciągnie, zwłaszcza jak jacyś goście się trafią czy grilowanie, ale kurczę karmienia przed nami może kilka m-cy a potem całe życie, więc wytrzymamy.

Z ząbkami to różnie, każde dziecko to przechodzi inaczej. Ola była marudna parę dni przed, ale najczęściej ząbki wychodziły niezauważalnie. Najlepiej nam sprawdzał się bobodent

Mamuski starszakow- ile trwa wyzynanie sie zabka- w sensie bol dziaselka? Przez jaki czas dziekcko moze czuc dyskomfort? I jak dlugo potrwa nim zabek bedzie w pelni juz na gorze???

Pola juz jest mniejsza maruda, juz troche lepiej z tym karmieniem, nie szarpie sie tak potwornie, no ale teraz znow noce zarywamy! Dzis budzila sie 4 razy na karmienie, i 3 dodatkowe na smoka! Ja to juz ledwie chodze...
Myslicie, ze to moze miec zwiazek z zabkowaniem? Czy moze cos z moim mlekiem nie teges??????

katik u mnie to samo wcześniej mały jadł tylko raz w nocy a dzisiaj regularnie jak w zegarku co 3godz. (a w dzień tylko 2 razy zjadł biedulek więc w nocy nadrabiał) wczorajsze karmienia to zjadł o 7 potem o 15, 18,21,24,3, i o 6 się obudził ale nie jadł bawiliśmy się a w końcu zjadł o 8.30 i zobaczymy o której zechce następną porcję:cool:

Ostatnia edycja:
łołojć
zielona Ty jeszcze to pamiętasz...

Moja tak samo... bez piersi ani rusz... mam nadzieję, że szybko załapie nowe pokarmy...

Dziewczyny na TVP2 codziennie o 12.10 jest program "Jak wychować malucha" , w którym 6 rodzin testuje rożne sposoby wychowania, w tym jeden restrykcyjny: dziecko je co 4 godziny i poza tym czasem nie można go dotykać:shocked2: oglądałam tylko urywek, ale jutro będę śledzić potyczki rodzin... z tego co pamiętam to mają tak wychowywać dziecko 6 miesięcy:szok:
szok szok szok
dobrze ze powiedzialas to ustawilam automatyczne nagrywanie na wszystkie odcinki
podpatrze sobie
ja nie wiem jak ludzie mogą z dzieci robic takie króliki doświadczalne to nieludzkie

piszecie o tym winku i piwku... kurcze R wlasnie pije zimnego desperadosa, zabrałam mu łyczka i napiłąbym sie jeszcze... no ale niestety mleka sztucznego nie ma bo sie termin waznosci skonczyl...bo nieraz na noc jak szla spac pilam sobie jedno piwko , albo lampke wina a w nocy dawalam jej butle...widze ze nie robi jej roznicy czy je butle czy cycula

kurcze a ja taka matkapolka
HAnie karmilam 14 miesiecy i tylko łyka szmpana sie w tym czasie napilam na wlasnym weselu do tego doliczyc 9 miechów ciazy
a potem ze 3 miesiace luzu popifkowalam i znowu ciaza i znowu karmienie
ech jak ja sobie kiedys to wszystko odbije... ;)

co do ssania piąstek to moje dziecie tez lubi mimo ze ma smoczek i nie zabraniam
wyrosnie z tego
a ostatnio nabylo nową manierę
a mianowicie miętoli mi cyca przy karmieniu, ściska piąstkami, szczypie drapie itp
a moja skóra taka delikatna że jak kończę karmić to cała pierś czerwona

co do ssania piąstek to moje dziecie tez lubi mimo ze ma smoczek i nie zabraniam
wyrosnie z tego
a mianowicie miętoli mi cyca przy karmieniu, ściska piąstkami, szczypie drapie itp

No to Tymuś prawdziwy mężczyzna wie co dobre:)

wyrosnie z tego

hehehe ..u nas to samo...a najczesciej trzyma raczka jakby sie bał że mu ktos zabierze :-)

reklama
Bartulek też się przysysa i rączka na cycusia... mąż się śmieje, że jest to manifestacja prawa własności :-D

Katik- z ząbkami jest różnie. Kuba zawsze jeden dzień miał kiepski- jak ząbek przebijał skórkę, potem było OK. Może jej idzie następny (u nas wychodziły parami).

Do góry