reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Czesc dziewczyny.Moj Gabrsy tez strasznie sie slini , wpycha wszystko do buzi ale nie jest marudny.Wczoraj byla u nas polozna u stwierdzila, ze to jeszcze nie zabki.
Waga do przodu bo 7200 i z tydzien skonczy 4 miesiace..:-)

reklama
My już po szczepieniu. Ależ było płaczu i to wcale nie z powodu szczepionki, tylko się troszkę wszystko ciągnęło i Alicja głodna była. Potem szybko cyc i spokój. Młoda waży 5750 (a matka ją o 6 kg podejrzewała:zawstydzona/y:) i niby 61 cm. Zęby nie idą, pcha ręce do buzi, bo jakieś odczuwanie sensoryczne czy cuś. Za godzinę do alergologa mykamy, bo już prawie zajdy pod kolankami ma moja bidulka.

Polce wyszla prawa jedynka. Juz ewidentnie biale przedarlo sie przez dziaslo, i slychac stuk jak dotykam lyzeczka.

Moja dzielna dziewczynka......

EDIT:
Umylam podloge i mnie naszlo- chyba ze to biale cos to nie zab, a jakies tam perelki jak u Kostki ?:baffled:
Ja se ne wim....

Ostatnia edycja:
Polce wyszla prawa jedynka. Juz ewidentnie biale przedarlo sie przez dziaslo, i slychac stuk jak dotykam lyzeczka.

EDIT:
Umylam podloge i mnie naszlo- chyba ze to biale cos to nie zab, a jakies tam perelki jak u Kostki ?:baffled:
Ja se ne wim....

:szok: super...no nieźle pierwszy ząb na kwietniówkach

EDIT:
Ja se ne wim....

To super, brawo dla Poli :)))

Katik, jesli to zabki - gratuluje :-), jesli perelki - to czekamy az wypadna. te u Konstancji siedza i siedza i ruszyc sie nie chca. Za tydzien idziemy do lekarza na wizyte kontrolna i zobaczymy co mi powie. Moze tym razem sie okaze, ze to jednak zeby... He he, ale zeby przedtrzonowe wyszly pierwsze i to w dodatku w tym wieku...

Katik, jesli to zabki - gratuluje :-), jesli perelki - to czekamy az wypadna. te u Konstancji siedza i siedza i ruszyc sie nie chca. Za tydzien idziemy do lekarza na wizyte kontrolna i zobaczymy co mi powie. Moze tym razem sie okaze, ze to jednak zeby... He he, ale zeby przedtrzonowe wyszly pierwsze i to w dodatku w tym wieku...

A jak te Kostki perelki wygladaja?
Bo to u Poli to normalnie wyszlo, jak dolna jedynka, tak na srodku dziaselka w gore.
Kurcze no wydaj mi sie, ze to zab, o tych perelkach to pierwsze slyszalam jak napisalas...
W piatek mam wizyte u lekarza, to przy okazji zapytam co to u niej w buzce. Choc mnie tam sie jednak wydaje ze zebolek.

reklama
Katik, ja tez mysle, ze Polka ma juz zeba :tak: Te perelki Konstancji wygladaja ja zabki - sa okragle i biale. Tyle ze wyrosly na wysokosci 4 i 5 (jak sadze) i ja mam wrazenie, ze tak troche bardziej na dziasle niz z dolu zebowego.

Do góry