reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

U nas na dziąsełka Bobodent...
Młody znowu strasznie plakal przy usypianiu. Wypluwał smoka ale zaraz pchał rączkę z pieluchą do buzi, wypluwał i znowu... posmarowałam pierwszy raz dzisiaj żelem i ... dziecko śpi :szok:
W miejscu dolnych jedynek ma dwie góry w dziąsłach od wewnętrznej strony - przy styku zębów że tak powiem - aż białe ... bidula...
Bańki ze śliny non stop a pielucha i ręce wiecznie mokre

reklama
Tak czytam, czytam i to jak o moim dziecku (tylko nic nie wyczuwam, jak palcem sprawdzałam), tylko mnie jakoś te ząbki wcale nie paszą tak wcześnie:szok: Igor miał 8 miesięcy, właśnie sprawdziłam. Jutro idziemy na szczepienie to poproszę lekarkę, żeby obejrzała.

Kochane martwię się...:-( pisałam Wam jakis czas temu ze Zosia nie bardzo lubi na brzuszku i nie chce podnosic glowki .. no i zamiast sie poprawic to jest gorzej bo teraz na brzuchu owszwm lezy i to bez marudzenia ale od kilku dni nie podniosla glowki nawet na chwile:-:)-:)-:)-( jak ja trzymam na rekach to nawet glowe trzyma ,jak lezy u mnie na brzuchu to tez, ale jak sama ja klade to juz koniec:-:)-( martwie sie bo 6 bedzie miala juz 3 miesiace a tu nic

Zapisuję Helenkę do klubu wychodzących ząbków;-)
Normalnie dzisiaj daje czadu, płacze przy zasypianiu, ślini się niemiłosiernie i wszystko pcha do buzi:no: Daję jej granulki na ząbkowanie ale cos czuje że chyba kupię jakiś żel na dziasełka.

Kici Helenka posłuchała twojego syneczka i kupa dzisiaj zrobiona:-D

no dziś mamy już 3 "qpe" czyli żąbki w drodze... bo to takie purtane qpki...
Ella znajdzie się kilka rzeczy których Marek nie potrafi a inne dzieciaki potrafią...np. obrót z brzuszka na plecki, chwytanie nóżek, samodzielne chwytanie zabawek... :-) także całkiem normalne dziecko żaden geniusz :-) :-p

co to są purtane ??

Kochane martwię się...:-( pisałam Wam jakis czas temu ze Zosia nie bardzo lubi na brzuszku i nie chce podnosic glowki .. no i zamiast sie poprawic to jest gorzej bo teraz na brzuchu owszwm lezy i to bez marudzenia ale od kilku dni nie podniosla glowki nawet na chwile:-:)-:)-:)-( jak ja trzymam na rekach to nawet glowe trzyma ,jak lezy u mnie na brzuchu to tez, ale jak sama ja klade to juz koniec:-:)-( martwie sie bo 6 bedzie miala juz 3 miesiace a tu nic

może spróbuj podłożyć wałek z pieluszki flanelowej pod paszki

Dziewczyny ja nie widziałam Waszych dzieci to fakt, ale nie jestem pewna czy tak hurtowo naszym trzymiesięczniakom idą zęby.

Moja slini się okrutnie, puszcza bańki, jest marudna i ma lekko białawe dziąsełka na dole, ale lekarka twierdzi że to jeszcze nie zęby. Powiedziała mi, że rodzice przesadzają z tym wczesnym mówieniem że idą zęby - dzieci się ślinią, bo nie potrafią sobie radzić z nadmiarem śliny i tyle.

No le fakt - znam też dziewczynkę, której wyszły dwa ząbki w trzecim miesiącu.

reklama
Dziewczyny ja nie widziałam Waszych dzieci to fakt, ale nie jestem pewna czy tak hurtowo naszym trzymiesięczniakom idą zęby.

Moja slini się okrutnie, puszcza bańki, jest marudna i ma lekko białawe dziąsełka na dole, ale lekarka twierdzi że to jeszcze nie zęby. Powiedziała mi, że rodzice przesadzają z tym wczesnym mówieniem że idą zęby - dzieci się ślinią, bo nie potrafią sobie radzić z nadmiarem śliny i tyle.

No le fakt - znam też dziewczynkę, której wyszły dwa ząbki w trzecim miesiącu.

to jak wytłumaczysz że dziecko przestaje ssać a zaczyna wszystko gryźć i to jeszcze z nerwami - jeśli to nie ząbki to ja już nie wiem a po tym jak posmarowałam dziąsełka to zupełnie inne dziecko i udało mi się go nakarmić. Dałam mu do ręki gryzaczek to tak go gryzie że aż trzeszczy

Do góry