reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

gosienka no to super, że Hela posłuchała :-)

LOVE ale Ty się nie martw w ogóle nie każde dziecko musi podnosić główkę w 3 m-cu.
spróbuj z Zosią poćwiczyć - jak ją położysz na brzuszku to jej lekko unieś główkę rączką i asekurując od spodu puść. Ja tak właśnie ćwiczyłam z Qbkiem i w 3 dni zamiast 1cm nad ziemią trzyma głowe na maxa do góry :-)

u nas też ślinienie na maxa, ale to nie ząbki. Pani Pediatra powiedziała, że to normalne.

Ilona to mój Q też waży 7200 :-)

Katik no to brawo dla Poluni :-D

reklama
A jak te Kostki perelki wygladaja?
Bo to u Poli to normalnie wyszlo, jak dolna jedynka, tak na srodku dziaselka w gore.
Kurcze no wydaj mi sie, ze to zab, o tych perelkach to pierwsze slyszalam jak napisalas...
W piatek mam wizyte u lekarza, to przy okazji zapytam co to u niej w buzce. Choc mnie tam sie jednak wydaje ze zebolek.

No to mamy pierwszy kwietniowy ząbek:)
Katik ja myslę że to jednak ząb,skoro mówisz że jak dotykasz łyżeczką to stuka.O perełkach o których pisała Zielona tez nie słyszałam.
Teraz czekamy na pierwsze ugryźnięcie Poli mamusiowego cycusia:)

moja Ola też ślinotok uskutecznia, czasem są to bańki a czasem leci ciurkiem aż na podłogę, jednak nie sądzę by to były ząbki, choć po poście Katikowej zaczynam się zastanawiać bo też ostatnio cyca słabo tylko w nocy w miarę zje, a w dzień to strasznie grymasi.

A dla POlusi brawo i gratki jeśli to zębul!!!!

Love- Ty się nie przejmuj, układaj dzidzię na brzuszku jak najczęściej, siadaj z przodu i mów, żeby ciekawość wzięła górę nad lenistwem i dzidzia próbowała zobaczyć, co się dzieje (my w desperacji Kubuli włączaliśmy TV, jak miał 4 miesiące i nie chciał dźwigać główki), albo muzyke puszczaj, lusterko daj, zabawki powieś- generalnie stymuluj. Będzie dobrze!

Katik- gratulacje! Jest pierwszy kasownik! Pola ma 4 miesiące więc może to być już ząbek. Dolne jedynki idą pierwsze :) Foty chcę! Szczególnie, jak zebolek urośnie (to jest rozkoszny widok!).

Dziekujemy, dziekujemy ;-)
Jakby nie bylo - akcja krzyk przy piersi nadal, i obsesyjne wrecz pchanie wszystkiego do buzi...

Dobrze, ze nie goraczkuje przy tym.

Love- Ty się nie przejmuj, układaj dzidzię na brzuszku jak najczęściej, siadaj z przodu i mów, żeby ciekawość wzięła górę nad lenistwem i dzidzia próbowała zobaczyć, co się dzieje (my w desperacji Kubuli włączaliśmy TV, jak miał 4 miesiące i nie chciał dźwigać główki), albo muzyke puszczaj, lusterko daj, zabawki powieś- generalnie stymuluj. Będzie dobrze!

Katik- gratulacje! Jest pierwszy kasownik! Pola ma 4 miesiące więc może to być już ząbek. Dolne jedynki idą pierwsze :) Foty chcę! Szczególnie, jak zebolek urośnie (to jest rozkoszny widok!).

O taaak jeszcze zębol widoczny w uśmiechu :-) :-D

reklama
o, wielkie gratulacje i proponuję po lampce wina za pierwszy kwietniowy ząbek:). Mój mały tak gdzieś od upałów zrobił sie nieco marudny. Też tak macie? Może te ząbki. Martwię się trochę.

Do góry