reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

no dziś mamy już 3 "qpe" czyli żąbki w drodze... bo to takie purtane qpki...
Ella znajdzie się kilka rzeczy których Marek nie potrafi a inne dzieciaki potrafią...np. obrót z brzuszka na plecki, chwytanie nóżek, samodzielne chwytanie zabawek... :-) także całkiem normalne dziecko żaden geniusz :-) :-p

Takie wcześnie rozwijające się dziecko szczególnie fiozycznie nie wróży nic dobrego .. SZymek nie usiedzi na dupie nawet minuty a wsio robił przed innymi dziećmi ( raczkował , chodził itp ) chyba bym wolała żeby Ola była spokojniejsza ale na to mi nie wyglada . Zavawki też ładnie łapie i je oglada
Dziś np. zastałam ją tak ( zostawiłam ją na macie dwie min wcześniej )

Załączniki

• P7260458.jpg
    P7260458.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 48
reklama
Aniam dobre:-):-)
Niedługo tak ci się schowa że jej znaleźć nie będziesz mogła.

Z tym rozwojem to racja - znajomych córka zaczęła chodzić w wieku 9 m-cy, jak miała półtora roku miała 3 razy rękę złamaną, normalnie wstydzili się do szpitala jechać, żeby nie pomyśleli, że to przemoc w rodzinie

Boże dziewczyny jak przetrwać ząbkowanie u takiego malucha? Ja po 1 i 1/2 dnia wymiękam mały cały czas płacze przed chwilką dałam mu Viburcol mam nadzieję że mu to trochę pomoże no i na szybko wyszłam z nim do apteki i zakupiłam żele do smarowania dziąsełek kurcze wymiękam jak on tak żałośnie płacze i nie może jeść.
wlasnie zobaczylam ze nasze suwaczki wskazuja to samo
a wiec nasze dzieci sa z 13 kwietnia :)

Polce zebole ida, na 100%. Czyli to marudzenie nocne nie na pogode, ale zeby. Teraz znow pora karmienia, a ta sie drze w nieboglosy. Poszlam na gore posmarowac dziasla, i jak 2 dni temu byly gladkie, choc w 2 miejscach ewidentnie bledsze, jakby wypychaly sie zeby , to dzis czuje chropowatosc pod palcem, i jest biale bardziej. Prawa jedynka nam idzie, choc lewy tez goni....
Jesc nie chciala- smoka w buzie i uspokojona zasnela na rekach...tylko ile mozna karmienie odwlekac.......

Kici u nas kupa też co 2 -3 dni i to jest normalne ale nie pomagaj mu termometrem chyba że naprawdę maluch się mocno napina i pręży i nie może się wypróżnić sam , bo doprowadzisz do zespołu leniwego jelita. Ja też zawsze czekam na tą kupkę jak na zbawienie właśnie odebraliśmy dwudniową:tak:

Mojemu chyba idą ząbki :szok: bo wszystko gryzie nie ssie tylko gryzie i ślini się no i puszcza ślinowe bąbelki z buzi + mega maruda się zrobił dobrze że chociaż gorączki nie ma

U nas to samo- mały od wtorku dostał jakiegoś szału- wszystko pcha do buzi - dwie piąstki, pieluszkę i wszystko co uda mu się władować do tego małego pysia, dodatkowo ślinotok ma nieziemski...Ostatnio potraktowałam go nawet Viburcolem bo nie mogłam patrzeć jak się męczy. Spać nie chce, wybudza się i płacze...bidulek. Muszę wyposażyc apteczkę w żel na dziąsełka....w sumie to chyba za szybko zaczeły go te dziąsełka swędzieć??

aaa mój cudaczek kończy dziś 3 miesiące...jessus kiedy to zleciało

Napisalam na glownym, ze ja juz tak :-D

A my nadal uzywamy Bella Happy 2. One sa do 6kg, ale mam taki zapas, ze tylko modle sie zeby mala chociaz jeszcze przez jakis czas je ponosila...

No wlasnie ja tak moja myje jak mi sie nie chce wyciagac wanienki...

Oj to niepotrzebny stres mialas... sierotka haha

Mozesz tez sprobowac w siemieniu lnianym :tak:

Gratuluje qpy hahaha A co to za 'flaki'??

no to zupa z mięsa kurczaka zrobiona na smak flaków :-) rewelka, zwłaszcza dla tych którzy nie lubią flaków - np. mój małż ;-) no i w dodatku jest to wersja dietetyczna :-D

Kici u nas kupa też co 2 -3 dni i to jest normalne ale nie pomagaj mu termometrem chyba że naprawdę maluch się mocno napina i pręży i nie może się wypróżnić sam , bo doprowadzisz do zespołu leniwego jelita. Ja też zawsze czekam na tą kupkę jak na zbawienie właśnie odebraliśmy dwudniową:tak:

Mojemu chyba idą ząbki :szok: bo wszystko gryzie nie ssie tylko gryzie i ślini się no i puszcza ślinowe bąbelki z buzi + mega maruda się zrobił dobrze że chociaż gorączki nie ma

basia no wiem dlatego termometrem lekko poruszyłam dopiero 4 dnia... no ale to i tak nic nie dało, więc nie mam zamiaru go więcej stosować w tym celu

reklama
Boże dziewczyny jak przetrwać ząbkowanie u takiego malucha? Ja po 1 i 1/2 dnia wymiękam mały cały czas płacze przed chwilką dałam mu Viburcol mam nadzieję że mu to trochę pomoże no i na szybko wyszłam z nim do apteki i zakupiłam żele do smarowania dziąsełek kurcze wymiękam jak on tak żałośnie płacze i nie może jeść.

kupiłaś DENTINOX ? :-) u nas po vibrucolu dziecko było niespokojne :eek:

Ostatnia edycja:
Do góry