reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Dziewczyny, poleccie cos na suche wlosy. Natka ma tak masakrycznie suche wlosy, ze nawet po kilku dniach niemycia ani troche tluste sie nie robia. Codziennie wstaje z sianem na glowie, ktore nawet uczesane odstaje. Ostatnio dostalam porade od mamy zeby jej kremem nivea wysmarowac. Niestety niewiele to dalo :no:
Szampon i emulsja na skórę głowy emolium, taka:
EMOLIUM EMULSJA NA SUCHĄ SKÓRĘ GŁOWY 100ml (2238743947) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Do tego dieta: wątróbka, tłuste ryby, jajka, dużo wody mineralnej jej dawaj, może o jakieś witaminki pediatry warto też podpytać..? 99% problemów z włosami znika jak zadbamy odpowiednio o skórę głowy.

reklama
Krem nivea się kompletnie do skóry głowy nie nadaje, prędzej oliwą z oliwek bym próbowała, bo ten krem tylko pozatyka cebulki i obciąży włosy, a niewiele nawilży.

dziewczyny, czy podawalyscie dzieciom wapno na uczulenie, czy lepiej nie eksperymentowac? Daria ostatnio po przebudzeniu drapie mocno wnetrze dloni i ma troche krostek na raczkach i nozkach - podejrzewam, ze to uczulenie, choc nie mam pojecia od czego

dziewczyny, czy podawalyscie dzieciom wapno na uczulenie, czy lepiej nie eksperymentowac? Daria ostatnio po przebudzeniu drapie mocno wnetrze dloni i ma troche krostek na raczkach i nozkach - podejrzewam, ze to uczulenie, choc nie mam pojecia od czego
Nam przy alergii pokarmowej pediatra kazała podawać wapno, najlepiej bezsmakowe. Mała dostała też krople zyrtex, bo się drapała bardzo, ale ona atopową skórę ma, więc często się drapie. Muszę jej pranie robić w białym jeleniu i prasować ciuszki bezpośrednio dotykające ciała z obu stron.

Moje tez tak maja, a w zasadzie Bartek, bo Kuba wyrosl, to moze byc kwestia "osobnicza", ale wlosy zmieniaja strukture i z wiekiem nabieraja innej faktury, jesli ma geste, nie wypadaja, ja bym nic nie robila.
Myj dobrym szamponem np. Olian ma lagodny szampon i nie taki drogi, jak inne emoileny.. Unikalabym zarowno kremow, jak i oliwki. Warunki pogodowe tez swoje zrobia :-) bo wiadomo, ze wlosy "reaguja" :-D

Dzieki elvie, chyba sie skusze na ten balsam co wkleilas.

Aniez, Natka ma rzadkie i cienkie te wloski, no i do tego takie suche siano. Najgorzej ze nawet nie da sie uczesac i chodzi jakby ja pradem porazil. Ze wyrosnie z tego to sie nie martwie, bo moja mama z tego co slyszalam miala podobnie i do dzisiaj ma piekne grube i geste wlosy. Jednak jakos trzeba przetrwac ten okres "wyrastania".

Eee tam :-) kup dziecku ładne letnie czapeczki :-p
Właśnie te włoski są takie cieniutkie, Kuba ma bardzo geste, zaś Bartek ma rzadsze od brata, coś w tym jest, ale wiadomo, idzie do fryzjera i przy krótkich mniej widać :-) u dziewczynki to dopiero na etapie gumeczek i spineczek można to próbować ujarzmić :-)

Zielona- buhahahaha... ale wiesz, że napisałaś sama prawdę? Poważnie :-) jednak to dość... radykalny krok.

reklama
Ja też miałam szampon z emolium i bardzo fajny był .
Dla dzieciaków używam bambino .
ogólnie kręcone włosy są zwykle suche . Agnieszka więc stąd Twój problem . ja mam wiecznie suche końce mi pomaga olej na włosy .

Załatwiłam szczepionkę na ospę :tak: Ola będzie miała w maju .
Trzeba zanieść lekarzowi papier ze żłobka , może być prywatny o tym że tam uczęszcza . lekarze u mnie już mają w przechodni szczepionki .

Do góry