reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Kwiatek straszne to. Skąd to się wzięło? i jak z leczeniem? po antybiotyku przechodzi? nie zazdroszczę...

reklama
gosia23s:8529811 pisze:
Kwiatek straszne to. Skąd to się wzięło? i jak z leczeniem? po antybiotyku przechodzi? nie zazdroszczę...
leczenie nie jest takie straszne wypiła jednorazowo jakaś zawiesinę która sprawia ze spożywana przez człowieka glukoza nie wchłania się tak, żeby robak ja zjadł no i on ginie z braku glukozy, teraz czekamy i po 3 tygodniach jeszcze raz to samo a potem badanie kontrolne. Złapać to można z wody lub gdy się zje źle umyte warzywa nawozone nieskompostowanymi fekaliami, jak ktoś ma na działce kibelek, no i piaskownica niekryta to zlo wszelakie. My i TYmek tego nie mielismy.

Kwiatek:szok::szok:
Biedna Hanulka
Najważniejsze że zdiagnozowane i leczone
Z piaskownicy najprędzej można różne świństwa złapać, Ola w wieku Zosi właśnie z piachu zapalenia jamy ustnej dostała, temp 40 st, cała buzia w krostach, ani jeść ani pić.

Piaskowinice to niezły syf . dzieci to się chyba odrobaczać jak psy powinno raz do roku po przebywaniu w tym piasku .

kwiatek zdrówka dla Hani , dobrze że wyszło

Jakis czas temu Wredzi zrobila sie na raczce pokrzywka. Teraz zajmuje juz pasek o szerokosci siegajacej do 2,5 cm, a dlugosci od lokcie do nadgarstka. Raz jest bledsze, raz bardziej czerwone. Wiem, ze nie swedzi jej, ale ostatnio mala zaczela zwracac na to uwage...

007.jpg008.jpg

Zielona - to wg mnie uczulenie na słońce. U mnie tak właśnie uczulenie na słońce wyglądało, jak spędzałam pierwszy raz lato w Niemczech.

Zielona mi uczulenie na slonce wyszlo w tym roku, po 25latach...

Ola ma czasem podobne krostki na wewnętrznej stronie lokcia, z tym ze drobniejsze i bledsze... miala to juz zima i to w sumie pojawia sie i znika, podobno tam jej sie bardziej wysusza skora... nie wiem jaka moze byc jeszcze przyczyna takiej wysypki

reklama
Do góry