reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

W temacie czekania na wizytę to dzis umowilam nas do kardiologa na 10stycznia..uwazam to za sukces bo ostatnio czekalam 7 miesięcy...

Za to do poradni leczenia zeza na tem rok juz od ponad miesiaca nie rejestruja a na przyszly jeszcze nie...

reklama
dziewczyny, czy na tym etapie chodzenia ( tj ponad 5 msc ) nadal stosujecie obuwie specjalnie? Pytam, bo zakupiłam dzis najzwyklejsze ciepłe, futerkowe kapciuchy na zimę. Adas do tej pory niemal zawsze chodzi na boso w mieszkaniu, spopradycznie zakladam usztywniane kapcie i zastanawiam sie czy nie zaszkodzę tymi zwyklymi futrzakami.
Ponadto nabylismy w deichmannie swietne buciki Nike, ale one tez nie maja w srodku zadnego podbicia

Po domu jak w takich pogania nic mu się nie stanie ,.Moja Ola np w przedszkolu łazi w crocsach .
Co do butów typu nike to dla dla mnie to porażka a nie buty dla dzieci .
sama swoim nie kupuje raczej mimo tego że mogę je mieć za grosze . Pierwsze kupiłam szymkowi jak miał ponad dwa lata

Natka tez biega w skarpetkach po domu. Ostatnio jednak kupilam jej kapcie do zlobka i jest wielka milosc. Jak tylko je gdzies przyuwazy to zaraz kaze sobie je zakladac :-D

Salamandra są różne teorie, moje biegaja po domu w skarpetach :-) i cacy jest.
Aniam- crocsy??? dla takiego malucha??? Ja bym się nie odważyła, albo boso-w skarpetach, albo 'w ustabilizowanym' butku, tak mi tłumaczyła pediatra i ortopeda jeszcze w żłobku u Kuby, a crocsy stabilne nie są (super dla starszaka, np. na lato).

u nas Z lata w skarpetkach , ale zauważyłam ostatnio, że coraz częściej zdarza jej się zrobic kilka kroków na paluszkach... więc chyba zacznie latac w kapciochach

aga - wizyta u ortopedy, który sprawdzi jak mały chodzi, czy nie stawia krzywo nóżek, czy dobrze rozwija się stópka
jeszcze takowej nie mielismy. pediatra dzis po raz kolejny mowila, zeby sobie narazie to darowac bo sebi chodzi dopiero 2,5 miesiaca ale ja wole sprawdzic i w przyszlym tyg mielismy sie wybrac, ale zmienilo grafik Sz i nie ma jak sie z nim wybrac. ja niestety tez nie pojde wiec dopiero pod koniec wrzesnia pojdziemy:( oczywiscie prywatnie...

W temacie czekania na wizytę to dzis umowilam nas do kardiologa na 10stycznia..uwazam to za sukces bo ostatnio czekalam 7 miesięcy...
Za to do poradni leczenia zeza na tem rok juz od ponad miesiaca nie rejestruja a na przyszly jeszcze nie...
wiesz co, jak bylam z Sebim jakos na przelomie maja i czerwca u chirurga to wisiala kartka, ze zapisy do ortopedy na rok 2011 juz sie zakonczyly! to dopiero jest porazka...

Sebusiek w domu tez w skarpetkach smiga, ale w zimie bedzie za zimno na same skarpetki wiec za jakimis kapciuchami sie zaczynam rozgladac, ale chyba poczekam z zakupem na te wizyte u ortopedy zeby nie wydac kasy bez sensu.

Salamandra, co do nike, to nie wiem jakie dokladnie Ty masz, ale ja mam 2 pasy i obie leza i kurz zbieraja, bo podeszle maja tak mega twarde, jak drewniaki czy cos takiego wiec zupelnie nie przydatne w nauce chodzenia. ale niestety kupowalismy je jak jeszcze nie mielismy zielonego pojecia w tym temacie...

U nas jak było ciepło to Helenka na bosaka tak jak chłopcy a teraz jak się zrobiło chłodniej to w skarpetach, kapci nie kupuję dla chłopców też nie miałam.

dzięki dziewczyny za opinie.
No coz mały w nike musi pochodzic troszkę, bo wydalismy juz kaske. I zgadzam się, ze maja za twarde podeszwy. Zakup moj nie przemyslany, bo pod wplywem uroku tych butow. Nie mniej jednak oglądałam elephantena, super butki, ale rozmiarowka konczyla sie na 21.Nie wiem czy slaby asortyment, czy ta marka tak ma

Edit. Dodam, ze szczepienia ostatnie zaliczone. Ryk byl 3 min, wiec znosnie. Wzrost 86, waga 13,20 :-) Ale miesci sie w normie :-)

reklama
dzięki dziewczyny za opinie.
No coz mały w nike musi pochodzic troszkę, bo wydalismy juz kaske. I zgadzam się, ze maja za twarde podeszwy. Zakup moj nie przemyslany, bo pod wplywem uroku tych butow. Nie mniej jednak oglądałam elephantena, super butki, ale rozmiarowka konczyla sie na 21.Nie wiem czy slaby asortyment, czy ta marka tak ma

Edit. Dodam, ze szczepienia ostatnie zaliczone. Ryk byl 3 min, wiec znosnie. Wzrost 86, waga 13,20 :-) Ale miesci sie w normie :-)

ja nike uzywam jak np wiem ze maly chodzic nie bedzie, tylko w wozku posiedzi, bo ladnie wygladaja:p

co do elephanta to maja wieksze rozmiaty. ja patrzylam w deichmann'ie.

Do góry