reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

byłam wczoraj u lekarza wyniki Natalki są w porządku ufff
ale za to dyskutowałam z lekarką na temat bąbli które jej wyskoczyły po zjedzeniu zupy ze śmietaną i jogurtu ja twierdzę że to uczulenie na nabiał a lekarka mówi że to meszka jakaś i zawołała drugą lekarkę i ona potwierdziła też że to ugryzienie ale ja nadal twierdzę że NIE
na te kropki dostałyśmy maść Pimafucort a na nietolerancję nabiału receptę na bebilon pepti, mam zyrtec podawać 10 kropel dziennie
i dostałam skierowanie do alergologa jutro idę

Ostatnia edycja:
reklama
a ja sie zastanawiam nad wizyta u ortopedy bo sebi bardzo krzywo stopki stawia jak chodzi. do srodka mu te nozynki sie ukladaja. lekarka cos przebakiwala ze dzieci tak maja i ze sie nauczy dobrze chodzic, ale sama nie wiem. Wasze baki tez tak "zaplataja" nozkami?

nasz chodzi non stop na palcach... mamy skierowanie do ortopedy - muszę go umówić... a lekarka nam od razu sama dała skierowanie jak zobaczyła jak Q chodzi.

to dobrze żę macie takiego lekarza Kici

Ja na październik musze umówić M. na szczepienie ale to po 6 października i od razu hurtowo J. na bilans 4-latka :-D jak to babka stwierdziła "po co mam 2 razy latać jak można hurtowo to załatwić" :-D

No dzieci tak mają, ale ortopedę warto odwiedzić, po co potem 'płakać', nam kazał dobre buty kupwać (Kubie znaczy się), usztwynione i w sumie jest OK.

Kici dobrze ze lekarz woli sprawdzic.
Ja ostatnio obserwuje dzieci, zresztą jakies zboczenie mi sie zrobilo ale to z racji jezdzenia po lekarzach i terapeutach, i widze ze duzo dzieci chodzi na palcach, u nas zauwazylam nawet kilku przedszkolakow z takim sposobem chodzenia...

Mamusia- a wczesniej wystepowaly u Natalki objawy alergii na nabial? Najprociej odczekaj az wszytsko ladnie zejdzie i podaj jej jedna rzecz z nabialu (ale nic innego z nowosci), moja kumpela tez myslala, ze jej coreczka ma alergie na nabial, a to sie okazalo alergia kontaktowa... w sumie lepiej, zeby to nie byl nabial, bo wapn jest mega wazny w tym wieku... no i bialko tez :-(

no my też ostatnio używamy zamiast bucików z miękką podeszwą to sztywnych, które wymuszają chodzenie pełną stopą... ale jak tylko mu się je zdejmie to hop i już na paluszkach :-D

reklama
mamusia super, że Natalce wyszły dobrze wyniki

my też smarujemy naszą wysypkę tą maścią i również 10 kropelek zyrtecu:tak: ,ale póki co nie widzę aby coś się zmniejszyło

Do góry