reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Love ja niestety tez nie pomoge w kwestii diagnozy, bo nigdy takiego czegos nie widzialam, ale moze faktycznie nie czekaj do przyszlego tyg tylko idzcie wczesniej. bedziesz spokojniejsza i lepiej na zimne dmuchac.

reklama
Love- idz z tym do lekarza, nie ma co czekac, jesli cos sie dzieje, oby byla to pokrzywka.
Kamisia- jak Antonio????

A mnie dzisiaj szlag trafił dzwonią, że na szczepienie infarixem juz :szok: , chyba ich popieprzylo ma rok i 4 miesiace nie poltora roku ! Ta przychodnia jest fajna bo dofinasowywuja szczepienia i tymi drozszymi szczepia o0bowiazkowe ale szczepic to by szczepili najchetniej jedno po drugim

w koncu udało mi się dodzwonic do przychodni lecz powiedzieli ze nas nie przyjmą bo : nie jesteśmy jeszcze zarejestrowane u nich a po rejestracji dopiero po 2 dniach mogę zapisac się na wizytę... niestety ale dopiero się tu przeprowadziliśmy do jasnej cholery to jak się coś dzieję, to mam 2 dni czekac ?:wściekła/y:

przeszłam się do tej przychodni z myślą, że może jak już tam będę to ktoś raczy choc rzucic okiem , jakże się myliłam:-(

muszę czekac az małz w poniedziałek wroci i pojedziemy chyba do naszej starej przychodni

wlasnie wazylam Z . rowno 8kg
wynika z tego ze przez 6 miesiecy przybrała 800g

ile powinny przybierac maluchy w tym wieku ?

Love różnie to zależy od wielu czynników. Teraz przyrost wagi nie jest już tak szybki ze względu na to że dzieci duuuużo się ruszają :tak:
A próbowałaś wystawiać jej ewentualnie jakieś jedzenie na widok żeby mogła sobie sama sięgać?? Niech to będzie chlebek, szynka, serek, pomidor tego rodzaju rzeczy. Może częściej i chętniej sięgnie po nie??

reklama
właśnie wrociłysmy od lekarza
dziś pół nocy bidulek nie spał , spłakała, drapała nóżkę, do tego jeszcze trójki idą ,
rano była zmordowana a z bólu tak ściskała sobie rączki , że pazurkami do krwi dziury porobiła.
okazało się, że ta wysypka to ani nie pokrzywka ani nie ta choroba o której pisała mi Nata.
To jakaś alergia, mam jej nie podawac owoców ze skórką ( kilka razy zjadła ) itp.
dostałyśmy 2 maści i zyrtec do tygodnia powinno zniknąc jak nie to kontrola.
trafiłyśmy na świetnego lekarza, zapytałam również o wagę jak zwykle , przeanalizował Zosi wagę od samego urodzenia łącznie z najmniejszym spadkiem wagi w 2 dobie aż do dnia dzisiejszego. od około 4 msc jest na 3 centylu i tak się utrzymuję. taki jej urok i już , lekarz powiedział, że też ma córcię taka drobinkę i najwyraźniej tak ma być
kamień z serca

Do góry