reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

kici mogą to być zęby - my jak tydzień temu byliśmy u pediatry bo julka katar, kaszel - to powiedział, ze jakby mała gorąckowała, to zeby - gorączka nawet do 39 stopni, a i kupka może być rzadka

reklama
no to mi z tym wciskaniem misia i kołderki dałyście do myślenia
bo kładę Tymka spać na tej płaskiej a on zawsze się przekręca głową w "nogi" i leży główką na zawiniętej kołderce
może mu tak wygodniej?

no to mi z tym wciskaniem misia i kołderki dałyście do myślenia
bo kładę Tymka spać na tej płaskiej a on zawsze się przekręca głową w "nogi" i leży główką na zawiniętej kołderce
może mu tak wygodniej?

To może daj mu ta małą od kompletu i zobacz. Jak będzie na niej spał to zostaw a jak nie to zabrać bo może nie potrzebuje.

poduszka- u nas jest ona w uzyciu od ok 3 mies .ma taka mała podłuzna , sam sie o nia upomnial bo chcial sie wtulac glowa w nia. czasem mu ona nie wystarcza i daje mu nasza z łuzka duzo ale miekka. mały wtedy zadowolony, wtulony spi cała noc, a tak to sie wierci przewraca i płacze. czasem swoja wyrzuca i pokazuje ze chce moja.:tak:

u nas jenak problem z kupa nie minal, znow sie napiera a zrobic nie da rady....
czy juz bedzie jego taka natura :-:)eek:?

U nas problemy z qupsztalami to norma, B. ma zdecydowanie sporo luźnych qupek, a teraz w końcu wyszła mu druga dolna dwójka, to się wyjaśniło, dlaczego od 2 dni lekka biegunka. No i 4. na wierzchu, ale druga idzie, co mu zdecydowanie utrudnia żywot. Na szczęście jest tu non stop zajęty i nie ma czasu na myślenie o zębach.

Poduszki nie daję, nie dopomina się, Quba dostał około 3 roku życia, wcześniej nie było problemu. B. śpi z miśkiem, ale nie na nim i z kołdrą, która zazwyczaj 'skopuje' więc śpi w zasadzie odkryty niezależnie od warunków pogodowych. oczywiście go przykrywamy, ale niewiele to daje ;-)

Ola poduszki nie ma , a Szymek ma taką z zestawu pościeli dla niemowlaków ale i tak na niej nie śpi . zwykle obok , jak w hotelu miał normalną to wywalał nie lubi i tyle .

oczywiście go przykrywamy, ale niewiele to daje
wink2.gif
to tak jak u nas

Tymek ma tą płaską poduszkę ale po tym jego kładzeniu się na kołdrę, gdzie ma wyżej, to juz nie wiem
Hania od 3 roku życia spi na "normalnej" poduszce

Kwiatek, Polka tez na plasko spi bez podusi, choc czasem jak sie przebudzi tak z wieczora jeszcze to mnie wola, i pokazuje na moja poduszke, ze ja chce. Laduje jej wtedy do lozeczka, ale ona na niej spi na brzuszku z podkurczonymi nozkami. Jak ide spac to jej wyciagam spod glowki jesli nadal jest na niej, ale najczesciej juz jest ponizej.....

Pola generalnie spi glownie na brzuchu, Wasze maluchy tez?????

reklama
nasz też uwielbia na brzuszku i jeszcze z podkurczonymi nóżkami.

a u nas za przeproszeniem sraka na maxa... Q ma tak rzadką qpę, że właściwie można by stwierdzić, że sika tyłkiem... w dodatku tak dużo że aż mu się bokami wylewa - 2-3 razy na dzień na szczęście, ale cały niemalże do przebrania idzie wtedy... qpki są normalnego koloru żółto brązowego... wczoraj mu zajrzałam do dzioba, ma tak napuchnięte dziąsła... no i czwórki mu ostro wyłażą już do końca...
nie mogę zdzierżyć, że ta głupia lekarka nie sprawdziła czy to wina zębów i ani słowem B nie powiedziała, że to może być wina zębów... no ja nie mogę z takimi specjalistami... krew mnie zalewa, że jeszcze płacę za takich konowałów dodatkowo.

Do góry