kici - jak bedzie miał wysypkę to trzedniówka
on ma całe ciałko w pogryzieniach komarów, więc wysypki mogę jako takiej nie zauważyć... bo jest cały podziabany i ma czerwone odczyny bardzo duże :-(
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
kici - jak bedzie miał wysypkę to trzedniówka
mojego Tymka jakiś czas temu coś pogryzło, miał ogólnie gdzieś z 5 plamek, pojawiały się stopniowo, bardzo czerwone i robiły się aż takie wystające, jak pieniażek, mieliśmy iśc do dermatologa, ale postanowilam poczekac, bo jak jakieś ugryzienie to pewnie zejdzie, no i zaczeło z czasem blednąć, bardzo długo i niby juz prawie zeszło, a tu po jakichś 3 tygodniach w tych samym miejscach odnowiło się dziadostwo, ręka aż mu zaczęła puchnąćno dzięki wielkie :-)
no własnie używamy SIO w aerozolu przeciw i Fenistil żel na ugryzienia, ale akurat przed wczoraj rano go nie psiknęłam, a była przerwa w deszczu i te mendy nas obsiadły... ja też mam mase dziabnięc...
Q dostał wyższej temp i B poszedł z nim do lekarza... Pani lekarka od razu przepisała mu antybiotyk w maści (recepta sobie najwyżej poleży) na ugryzienia, powiedziała, że może jakaś infekcja idzie, ale póki co nic nie widzi i żeby dla pewności zrobić badanie moczu małemu i podawać mu nurofen.
wiecie co? wkurzyła mnie ta baba... jakiś czas temu (ok miesiaca) byliśmy z samymi pogryzieniami u takiego pana doktora i na pogryzienia dał nam własnie wapno dla dzieci w kroplach i lek przeciwhistaminowy w kropelkach, aby dziecka żadnymi antybiotykami nie faszerować... a ta od razu antybiotyk w maści ??!! i żeby mu nurofen podawać od tak...?? nie no ja nie wiem czemu niektórzy ludzie mają dymplom medyczny i zezwolenie na leczenie... i to dzieci... no miło, że od razu zasiała w B panikę zlecając badanie moczu z taką uwagą, jakby na pewno tam coś miało wyjść...
zrobię badanie moczu, dla własnego spokoju...
aaaa dodam, że to była wizyta prywatna... nie w placówce NFZ...
a moze to tylko od ząbków goraczka wyst.ą;pila?
raz są kupki nie takie , a raz moze miec gorączke.
u Kacprusia tez po ugryzieniu odczyn czerwony sie robi. ja smarowalam fenistilem ale długo schodziło.