reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

to jednak była trzydniówka plus zęby - bo wczoraj pojawiła się wysypka taka własnie kaszka jak pisałyście :eek:
a wczoraj mały tak się za przeproszeniem obsrał że mu się od razu wyloało boakmi i od pasa po palce u stóp był umazany... zatem machając girami umazał także i mamusię... i w efekcie wylądował w wannie... uuuf... już od niedzieli nie gorączkuje, ale zęby nada bolą i swędzą i jest okropnie marudny.

reklama
Kici
no to Cię synek uroczył :)
mogliscie razem wziąć kąpiel
najważniejsze, że wyjaśniło się już z tą trzydniówką, i że juz mu lepiej

to jednak była trzydniówka plus zęby - bo wczoraj pojawiła się wysypka taka własnie kaszka jak pisałyście :eek:
a wczoraj mały tak się za przeproszeniem obsrał że mu się od razu wyloało boakmi i od pasa po palce u stóp był umazany... zatem machając girami umazał także i mamusię... i w efekcie wylądował w wannie... uuuf... już od niedzieli nie gorączkuje, ale zęby nada bolą i swędzą i jest okropnie marudny.
dobrze,ze sie wyjasnilo:-)

A ztym obsraniem przy trzydniowce u Nas było podobnie hehehe, stalismy sobie na balkonie i nagle T spojrzał a pod Borysem lezy placek, patrzymy a mu po nogach cieknie i wylecialo na balkonową podloge hehehe, zaraz go sruuuuu do wanny;-), obkichany był od pasa po plecy:-)

kici oby te zabki szybko wyszly Kubusiowi co by sie nie meczyl juz tak biedaczek...u nas tez Ola marudzi, moze wreszcie jakis zab u gory wyjdzie bo tam tylko 3 sztuki...

o poduszkach bylo, Ola od dawna spi na malym jasku....w zeszlym roku spala na klinie ze wzgledu na ulewanie, pozniej na mojej poduszce, teraz spi na jasku, raz ma glowe na nim, raz obok, potrafi spac tez jak Mareczek wzdluz lozka, w poprzek, z glowa w nogach itp...a poduszeczke mala to nawet w wozku trzymam, chociaz Ola teraz lezec w wozku nie chce

marta u nas tez tylko 3 zeby sa.Mowicie o tym jedzeniu i gryzieniu.Moja nic nie gryzie no bo niby czym ma gryzc.Cos tam mieli ale i tak potem znajduje to w pieluszce tak jak dalam.W zwiazku z tym mam pytanie czy nie powinnam troche jej mielic jedzenia???
Juz nic nie ucieram tylko kroje na maciupkie kawaleczki ale moze powinnam zmielic??

Gosiek, ja Ci powiem tak: Kostka ma 12 zebow, czasem pogryzie jedzenie, a czasem w pieluszce znajduje warzywa w nienaruszonym stanie :-) Daje jej calkiem spore kawalki warzyw, bo wychodze z zalozenia, ze kiedys na czyms musi sie nauczyc przezuwac. Mam kolezanke, ktorej cora jest o 3 tyg. starsza od Konstancji. Jeszcze 3 miesiace temu kolezanka karmila mloda sloiczkami dla pieciomiesiecznych dzieci, bo zebow mala nie miala (a zdaniem kolezanki, dziaselka nie sa wystarczajaco twarde... taaa) i jak to stwierdzila kolezanka : " nie chce znalezc kawalka marchewki w kupie..."

u małego w pampersie tez znajduje nie przeżute warzywka. ale nic z tym nie robie. dziecko musi jesc juz wieksze kawałki jedzenia by kształcic gryzienie, jak kształci gryzienie cwiczy żuchwe, a co za tym idzie kształci naukę mówienia.

edit: dodam ze mały ma juz 12 zabków

reklama
Do góry