reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Aniam zgadzam się z tobą ja też o ile jest taka możliwość i daję sama radę to mojego nie budzę z tego samego powodu co ty twojego. Ale powiedzmy sobie szczerze że jak już nie daję rady i nie wyrabiam to choćby nie wiem gdzie miał jechać to go budze. Na szczęście nie zdarza się to często...ostatnio dzisiaj w nocy :-D a w przypadku Agi po porostu nie miałabym do siebie pretensji tylko jasno powdziedziała żeby co jakiś czas on sam zajął się młodym w nocy i dał mu jeść bo nie da się być 24h/dobę na pełnych obrotach sama wiesz...

reklama
Dziewczyny mamy problem. Chcemy zrobić malej wymaz z gardła ze względu na nawracjące angino zapalenia gardła i brzydki zapach z buziaka i wysłałam tatę do labolatorium panie powidziały tylko ze od 12-60 zł w zależności od ilości bakterii i wręczyła fiolke z patyczkiem zrób to sam i że naczczo. A ja nie mam zielonego pojęcia jak doomyślam się tylko że nie może dotknąć śliny bo tam są enzymy które zabiją bakterie gram +, ale to tylko moja wiedza z biologi. Ale nie mam zielonego pojęcia jak to robić. Robiła któraś ?? Chyba wyślę W niech z nimi pogada i niech one to zrobią wkońcu mają doświadczenie :wściekła/y: a nie łaskę robią.

Aniam zgadzam się z tobą ja też o ile jest taka możliwość i daję sama radę to mojego nie budzę z tego samego powodu co ty twojego. Ale powiedzmy sobie szczerze że jak już nie daję rady i nie wyrabiam to choćby nie wiem gdzie miał jechać to go budze. Na szczęście nie zdarza się to często...ostatnio dzisiaj w nocy :-D a w przypadku Agi po porostu nie miałabym do siebie pretensji tylko jasno powdziedziała żeby co jakiś czas on sam zajął się młodym w nocy i dał mu jeść bo nie da się być 24h/dobę na pełnych obrotach sama wiesz...

Ja jakoś chyba przywykłam do niespania człowiek się do wszystkiego przyzwyczai he he ale pewnie jakbym nie dawała rady to by nie było taryfy ulgowej .

Isabela - ja choć nigdy nie robiłam to bym to zrobiła tak dziecie na krzeselko dwie osoby do otwarcia paszczy ( palec w boku wsadzić żeby nie mogło zacisnąć ) i wtedy jakoś pobrać . RYku będzie no ale zrobić na szybko i z głowy . Jak by się nie robiło to pewnie będzie ryk

tak malemu dziecku ciezko pobrac samemu taki material...najlepiej pojsc z tym do przychodni, moze pielegniarka pobierze...to trwa tylko kilka sekund, nie powinno byc problemu.
mi ostatni raz pobierali taki wymaz jak sprawdzali czy to nie ja zarazilam Olke gronkowcem i z tego co pamietam to trzeba bardzo gleboko ten patyczek wsadzic...

Aniez kurcze jak Ty to robisz ze na kazde pytanie i kazdy problem masz odpowiedz?:) normalnie jestes moja idolka :)

reklama
Do góry