reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
My tez dzisiaj profilaktycznie do lekarza poszłyśmy, bo młodej gile z nosa od wczoraj lecą. Niby niewiele, ale korzystając z pobytu w Rio wolałam ją osłuchać. Wszystko ok. Tradycyjnie dostałyśmy wapno + wit. C + maść pulmex baby + coś na katar, ale mam Nasivin (lekarka mówiła, że to moje cudo to nawet bardziej skuteczne), więc tego homeopatycznego z recepty nie wykupiłam:zawstydzona/y:

No i alergia się młodej znów uczepiła:wściekła/y: Tym razem zaatakowała policzki i Lenka wygląda jakby się zgrzała albo z mrozu dopiero wróciła:-( Dobrze, że jej to nie swędzi i jest radosna jak zawsze, mimo kataru i alergii.

co do żółtych ząbków to równiez jest tak ze od żelaza ale i od leków antybiotyków. zwłaszcza zawierajace tetracykliny, to one powoduja przebarwienia mlecznych zebow, jak i stałych. poczytaj se o tym. wiem o tym z autopsji.

co do żółtych ząbków to równiez jest tak ze od żelaza ale i od leków antybiotyków. zwłaszcza zawierajace tetracykliny, to one powoduja przebarwienia mlecznych zebow, jak i stałych. poczytaj se o tym. wiem o tym z autopsji.

Przebarwienia po lekach schodzą przy normalnym szczotkowaniu zebów na szczęscie

Przebarwienia po lekach schodzą przy normalnym szczotkowaniu zebów na szczęscie

No wlasnie sek w tym, ze Natalka nie dostawala zadnych lekow ostatnio. Jedyne co to dentinoxem smarowalam jej dziaselka, ale to chyba nie od tego. Probowalam jej wczoraj umyc zabki szczoteczka taka z wlosiem, to nie dala. Nie podoba jej sie taka szczoteczka.

Z naszym katarem dzisiaj lepiej:happy2: ale ryk przy czyszczeniu noska i psikaniu lekarstwa jest na cały blok:sorry2:

Alergia też już schodzi, policzki jeszcze trochę czerwone, ale już tak delikatnie tylko:-)

A my wlasnie wrocilismy od lekarza.Mala juz dobrze oskrzela czyste.Jeszcze tylko kaszle troszke.
Od razu mielismy rewizje.I Ami tak malo wazy.Pediatra mowi ze bardzo malutko przytyla.Wazy niespelna 8 kilo.Ale po czym ma przytyc jak ona nic nie chce jesc.:-(
Ma 71 cm.Glowka 44.
Kazala jeszcze jakis talk kupic i sypac na noc.Podobno bedzie mniej swedzialo.

reklama
Gosiek baaaaaaaaaaaaaaaardzo dobrze Cie rozumiem z tym niejedzeniem malej...nie wiem jak tam jest u Was ale moze mozna by bylo skonsultowac Ami u dietetyka dzieciecego?albo gastroenterologa? robilas moze malej badania? nie ma niedokrwistosci? przy anemii bardzo czesto wystepuje slabszy apetyt. jest u Was Sinlac? moze sprobowalabys podawac go malutkiej, on jest dosc slodki, ola swojego czasu nawet dobrze go tolerowala a jest dla dzieci wlasnie z niedowaga i problemami zywieniowymi....

Do góry