reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Kamisia oplułam kompa jak przeczytałam o Antku! Dobre!

Kwiatek no z Tymuli mały rozrabiaka :)

Mareczku gratki!!!!

Gosiek z Mają już dobrze, dziękuję. Sudocrem i przemywanie naparem z rumianku pomogło. Jeśli chodzi o biegunkę, to ja też obstawiałabym antybiotyk. Spróbuj dawać Ami jogurty i probiotyk.

reklama
ulanka no wlasnie nie podaje nic.Tutaj nie maja chyba w zwyczaju zeby cos dawac oslonowego.Chyba zadzwonie do tej lekarki i zapytam co moglabym kupic.

Gosiek koniecznie dzwoń do pediatry! Probiotyk musi być, póki nie masz to dodawaj jak najwięcej jogurtów... tylko nie wiem czy mała je toleruje.

Ja nie wiem czy dobrze robię,ale Mai dodawałam jogurt do kaszki. Ona lubi kwaśne rzeczy i przy antybiotyku taka kaszka jej zdecydowanie bardziej smakuje. Dodaję jak rozrobię kaszkę, więc nie jest gorąca i chyba tem nie niszczy pozytywnych kultur bakterii.

Przy Ami uczuleniach to jogurt chyba nie bardzo.
Jestem bardzo zaskoczona, że probiotyku nie zapisał lekarz i piszesz, że nie dają:szok:
Zdrówka dla Ami.

Co do psot to Alicja jest spokojniejsza, ale zdecydowanie bardziej uparta. Igor jak się czegoś zabraniało, wymyślał coś nowego, a ona konsekwentnie to samo i to samo. Wczoraj kosz na śmieci wyniosłam z kuchni, bo po około 15 kursach miałam dość.

Przy Ami uczuleniach to jogurt chyba nie bardzo.
Jestem bardzo zaskoczona, że probiotyku nie zapisał lekarz i piszesz, że nie dają:szok:
Zdrówka dla Ami.

Co do psot to Alicja jest spokojniejsza, ale zdecydowanie bardziej uparta. Igor jak się czegoś zabraniało, wymyślał coś nowego, a ona konsekwentnie to samo i to samo. Wczoraj kosz na śmieci wyniosłam z kuchni, bo po około 15 kursach miałam dość.

hahah, Antek teżuparciuch. Wczoraj wycaił że w dużym pokoju za zasłonką tata schował swoje wędki....Wczoraj powędrował tam z dwa razy i dał sobie spokój. A dziś dostawałam szału odciągajac go zza zasłonki- już pal licho te wędki, bałam się że nie daj Boże sobie haczyk gdzieś wbije..Tatuś już dostał reprymende- wędki zamieszkaja w piwnicy . Skubaniec mały wie że nie wolno a wędrowal tam co chwile

Dzwonilam do pediatry i powiedziala co mam kupic.Zapytalam tez czemu od razu nie kazala kupic(mi wylecialo z glowy zeby zapytac,a ona wlasnie ze tutaj nie daja.
Tak z ciekawosci ile placicie za taki srodek oslonowy?Ja zaplacilam 20 euro za buteleczke 5 ml i w szoku jestem.W Pl tez takie to drogie????

Dzwonilam do pediatry i powiedziala co mam kupic.Zapytalam tez czemu od razu nie kazala kupic(mi wylecialo z glowy zeby zapytac,a ona wlasnie ze tutaj nie daja.
Tak z ciekawosci ile placicie za taki srodek oslonowy?Ja zaplacilam 20 euro za buteleczke 5 ml i w szoku jestem.W Pl tez takie to drogie????

Koło 20 zł kosztują zwykle koło 14 szt czesto są to takie kapsułki co z nich trzeba sobie proszek wysypać .
Kosmos cenowy u was jak będziesz w Polszy to sobie kup , Bo to nawet w zime można podać dla wzmocnienia

moze to co gosiek kupila to cos jak BioGaia...jest u nas jednym z drozszych probiotykow, nie wszedzie dostepnym no i ta cena w porownaniu z innymi probiotykami- chociaz i tak wychodzi polowa tego co pisze gosiek

reklama
Dziewczyny mam mały problem - wczoraj Julka (nie wiem czy za długo w żłobku miała pieluszkę, czy może w krótkim czasie nałożyła się kupka i siusiu ) to jeszcze nie jest odparzenie, ale myślę, że jestesmy blisko - ma zaczerwienioną cipulkę i to nie jakiś tam lekko czerwony kolor ale nardzo intensywny - posmarowałam wczoraj na noc sudocremem - grubo rano byli delikatnie mniej , ale nadal się utrzymuje - może macie jakiś krem, maść do polecenia

Do góry