reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

nata u nas ten sam problem, wraca co jakis czas, pojawiaja sie tam nawet krostki, duzo krostek...na Olki pupe najlepiej dziala bepanthen. i czasami przemywam jej pupe kala albo rumiankiem.

reklama
U nas sudokrem sie sprawdza, ale czasami 2-3 razy trzeba posmarowac zeby calkiem zeszlo.

Mam natomiast pytanie z innej beczki. Wczoraj zauwazylam, ze Natalka ma lekko zazolcone zabki u podstawy. Myjemy je raz dziennie po kapaniu szczoteczka taka "gumowa" (nie wiem z czego ona zrobiona). Boje sie ze robie cos zle i to poczatek jakiegos kamienia :-( Jak wy pielegnujecie zabki maluchom?

Marta u nas pojawiło się to pierwszy raz - więc wydaje mi się, że zbyt długo w żłobku miała nieświeżą pieluchę

Dzisiaj bylam z M. w końcu na drugiej dawce Pneumo. Mały poryczał trochę ale szybko przestał i zaczął się śmiać :-) dzielny mój.
Pani go zwazyła i ma 10,33kg i ... mierzy 71 na STOJĄCO! Ja trzymałam a pani do miarki przyłożyła linijkę i włola :-D
Następne szczepienie jak skończy roczek. I najpierw mamy dać dawkę przypominającą pneumo a po 2 m-cach dopiero szczepienie na odrę,świnkę i różyczkę 9czyli jak będzie miał 14 m-cy)

Agnieszka gratulujemy ząbka. To się na niego naczekaliście.
Jestem trochę zaskoczona wzrostem Mareczka, bo tak wydawało mi się, że idzie łeb w łeb z moim diabełkiem, a tu 10 cm różnicy. Ja sama mierzyłam i wyszło 81, waga natomiast podobna.

Onka z tymi ząbkami to mi dałaś do myślenia. Muszę poczytać gdzieś na forach. Ja mam natomiast problem z białymi plamkami na paznokciach. Czyżby za mało wapna...

Ha! Cieszy mnie, że nie tylko ja walczę z przebieraniem. U mnie wygląda tak, że czasem muszę robić pieluchomajtki z pampków i wciągać. O.. przypomniało mi się...mam pytanko, ale to na zakupowy

Antolek bomba hehe. Spróbuj kamisia już nocniczek podstawiać skoro on taki kulturalny :-)

przy ostatnim mierzeniu na leżąco od czubka głowy do pięt po wszystkich wypukłościach miał 75 cm więc nie ma co porównywać. Od razu powiem że to wynik jak miał 6 m-cy
teraz od czubka do piet mierząc przylegle do ciała też pewnie z 80 cm jak nic ma

kfiatek, Seb rowniez broi ile wlezie. wlazi tam gdzie nie mozna, wyciaga wszystko ze wszytkich katow, gryzie meble, kable, laptopy itd. na szczescie jeszcze szuflad nie da rady otworzyc ale to tylko kwestia czasu...

aa ostatnio zaobserwowałąm że moje dziecko chodzi robić qpe pod stół w kucni albo siedzi cicho w pokoju za ławą i po chwili wychodzi zadowolony i juz wiem o co camann:)
:-D:-D:-D

Elvie a masz tantum verde w psikaczu albo hasco sept? świetnie znieczulają, nie tylko gardło, dziąsła też. Moja lekarka poleca :D
a takim malym mozna juz to dawac?:confused:

Mamy pierwszego zęba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) :-D
ogromna gratulacje!:tak::-)

A moja zaba ma biegunke.Tak mi sie wydaje,bo zrobila dwa razy juz dzis takie wodniste jak wtedy gdy byla malutka.Kurcze nie wiem czy to ma zwiazek z antybiotykiem?
moze byc od leku. mam nadz ze po oslonie jej przejdzie.

hahah, Antek teżuparciuch. Wczoraj wycaił że w dużym pokoju za zasłonką tata schował swoje wędki....Wczoraj powędrował tam z dwa razy i dał sobie spokój. A dziś dostawałam szału odciągajac go zza zasłonki- już pal licho te wędki, bałam się że nie daj Boże sobie haczyk gdzieś wbije..Tatuś już dostał reprymende- wędki zamieszkaja w piwnicy . Skubaniec mały wie że nie wolno a wędrowal tam co chwile
kochany urwis znaczy:-D
kurcze, Sebek tez na siebie taboretek przewrocil jak probowal przy nim wstac. na szczescie nie spadl centralnie na niego, tylko obok ale przestraszylam sie jak cholera bo jakby mu na plecy spadl to moglaby byc tragedia. Taborety wiec poszly do lamusa bo Mlody juz po kilku minutach placzu znowu probowal sie na niego wspiac.

reklama
hasco sept - można - Julka dostała jak miała kaszelek i dr stwierdziła, że pewnie też gardełko ją boli - kazała raz dziennie psikać

Do góry