reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

My braliśmy dwa antybiotyki summamed i biseptol i były tolerowane świetnie tylko po biseptol trochę biegunkę mieliśmy ale to chwilowo, zinnatu nigdy.

reklama
gosiek, co na pogotowiu powiedzieli? dostaliscie cos innego? to co ona ma z tym gardlem? zapalenie czegos? czy tak od czapy lekarka antybiotyk przepisala? dobrze ze na te testy Was w koncu skierowali, szkoda ze tak pozno i tak dlugo musialyscie sie meczyc z tym drapaniem. mam nadz ze wyjdzie w koncu co to za cholerstwo tak Ami dokucza.

My właśnie wykończyliśmy Zinnat - Ola na zapalenie płuc - poprawa natychmiastowa, Zosia na zapalenie oskrzeli - poprawa po 4-5 dniach.
Zdróweczka
a jak dziewczynki teraz? juz zdrowe?

A na AZS nie dostalam nic.Babka mowi ze poczekamy na wyniki.Poki co kazala smarowac balsamem nivea tym niebieskim body milk.Ona chyba jest glupia albo niedorozwinieta.
chyba 2 w 1 sadzac z tego co piszesz.jeszcze moze kazala Ami nie drapac tego? co za kobieta...

aga dziekuje za pamiec.Nie bylismy w koncu,bo rano przyjela ten antybiotyk.Odruch wymiotny byl ale polknela.Odrobinke wyplula tylko.
Wieczorem jak zwymiotuje to pojedziemy ale moze przyjmie jak rano.
Baba stwierdzila ze ma cale zawalone gardlo po mojemu to zapalenie oskrzeli.Tak mi sie wydaje.Kurde nie powiedziala dokladnie bronquitis a to wlasnie oznacza zapalenie oskrzeli,ale kurde nie wiem.Powiedziala ze musi byc antybiotyk bo samo nie przejdzie .
A z tymi testami to ciesze sie jak nie wiem.Moze w koncu znajde jakas przyczyne.Moze wyjdzie czarno na baialym co ja uczula.Juz sie nie moge doczekac.Wizyte mamy 25 lutego.

Gosiek i jak Ami? Przyjęła antybiotyk? Jeśli mogę ci poradzić to spróbuj dodatkowo smarować Ami stópki czosnkiem wyciśniętym przez gazę i zawiesić koło łóżeczka możesz. Dodatkowo ja Mai smarowałam plecki i klatkę piersiową pulmexem, może u was też coś takiego jest. Działa rozgrzewająco i łagodzi kaszel i katar.
Zdrówka dla malutkiej!

I zauważyłam,że Maja lepiej spała jak w pokoju było wilgotniejsze powietrze.

U nas lepiej, Mai powoli wraca apetyt. Antybiotyk jeszcze jutro dostanie.

Jestesmy.Ale sie wyczekalismy.Juz myslalam ze nas nie przyjmie.Dzieci strasznie duzo matko kochana ile chorob teraz panujeKonkretnie to nie wiem co jej jest.Mowila ze ma gardlo cale czerwone i zainfekowane.
Konkretnie czy to krtan czy cos innego nie powiedziala.Antybiotyk na dwa tygodnie dostalismy zinnat.Macie jakies opinie na temat tego leku????

Z dobrych wiadomosci to dostalismy skierowanie na testy alergiczne .Baba pyta sie od kiedy ona to ma.Jak mowie ze prawie od urodzenia to zdziwiona bo ona tego nie pamieta.A bylismy u niej jak Ami miala pol roku i juz wtedy stwierdzila ze wyglada to paskudnie,ale dzis sie klocila ze to nie ona bo ona by cos poradzila napewno.Glupia baba.
aga dobrze ze Sebus lepiej,a basen poczeka.Grunt ze juz nie kaszle.U nas kaszel okropny,az mala sie dlawi.
agnieszka tutaj wszystko jest dziwne.

Kuba brał Zinnat raz- jak miał paskudną mnorfo, a jeszcze nic nie wylazło (potem okazało się, że to angina). Byliśmy z nim w szpitalu (już brał Zinnat) i tam nam powiedzieli, że to jest bardzo dobry antybiotyk, bo ma szerokie spektrum działania, tylko on potrzebuje co najmniej 24 h żeby się 'rozbujać' i faktycnzie po 24 h. poprawa była KOLOSALNA. Gorączka zjechała natychmiast, dzecko zupełnie inne. Oczywiście wybraliśmy do końca.

Gosiek - właśnie Ci miałam napisac jaką mam opinie na temat tego leku dużo dzieci po nim wymiotuje . U nas tu chyba też ktoś już o tym pisał .

Aniez - książkowo czy też nie ale już by mogły te zeby wyleźć , bo jakoś zaczyna mnie to denerwowac . Jak się za mocno zdenerwuje to pojade do kolezanki na kawe co ma gabinet i niech jej cyknie foto czy zalążki są dobrze wykształcone . Bo u niej nawet nie widać żeby coś miało zamiar wyleźć :(

Ania- wyjdą :-) nie bój żaby :-D Kuba w wieku B. miał już 6 zęboli, B. ma 2, 2 w drodze (od dłuższego czasu)- dzisiaj chciał zjeść własną pięść i już chciałabym, żeby te górne jedynki wylazły! Dwójki też idą, ale są nieco niżej, niż jedynki... bidula moja mała!

aniez szkoda mi jej czasem bo ona patrzy na talerz SZymka , super sobie radzi z kawałkami ale przez ten brak ząbków z gruszką czy jabłuszkiem sobie rady nie daje a ona chce . ratuje nas ta siatka na owoce . I już by mogły wyleźć bo ile ma być tym szczerbulcem:)

kittek dziekuje za porady.
Kurcze dopiero wrocilismy z pogotowia.Ami nie przyjela wieczorem tego zinnatu.
Opieka tutaj wola o pomste do nieba.Lekarz nawet jej nie zbadal i przepisal jakies inne lekarstwo kropelki i to trzy dni podawac i potem znowu zinnat.No co za palant.Moj m wlasnie jezdzi i szuka apteki.

kittek dziekuje za porady.
Kurcze dopiero wrocilismy z pogotowia.Ami nie przyjela wieczorem tego zinnatu.
Opieka tutaj wola o pomste do nieba.Lekarz nawet jej nie zbadal i przepisal jakies inne lekarstwo kropelki i to trzy dni podawac i potem znowu zinnat.No co za palant.Moj m wlasnie jezdzi i szuka apteki.

W szoku jestem... i nic Wam nie powiedzieli??? Kuba dostał ten zinnat, jak nie było wiadomo, co się kluje (że paskudztwo i to bakteryjne było widać po morfologii) i pediatra wolała zadziałać czymś szybko niż czekać na zapalenie płuc np. Lekarz nie badający dziecka, to nie lekarz tylko pacan!

Aniam- najgorsze jest to, że starsza bestia je na oczach małej :-) też to przerabiamy... a młodemu gały z orbit wychodzą... Ja trę jabłuszko na tarce, a karmi... Kuba :-) z bananem czy bułeczką sobie radzi :-)

reklama
Aniez moja z bananem też daje rade ale do jabłuszka wiadomo że by się zęby jednak przydały he he .
Bułeczkę też jej daje ale tylko ze środka bo jednak ze skórka sobie rady nie dawała , narazie więc jej robie owoce raczej na pape.

Do góry