reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

aniam - tak też zrobię:tak:Dzięki! Moja w sumie też na nic poważnego jeszcze nie zachorowała, nawet katarku nie miała, ale wolę na same początki dmuchać, żeby się to w coś poważniejszego nie przerodziło.

Zdrówka dla Matiego!!

reklama
Moja mama mowi ze ja z siostra tez stawalysmy tylko na palcach poczatkowo:) moja Olka pomimo trudnosci w gornej czesci ciala zaczyna juz sie opierac nozkami, prostuje je, nieraz staje na paluszkach a czasem ladnie stope postawi:) przy naszej historii dla mnie to tak jak zdobycie M.Everestu :D

kurcze 6dniowe rozwolnienie...juz na sama mysl mnie wzdryga...Pilnuj kochana zeby babel duzo pil, u nas zdarzylo sie w listopadzie rozwolnienie ale trwalo 2,5dnia bez temeratury a i tak juz widzialam w myslach rotawirusa i lozko szpitalne...ja chyba jednak pojechalabym dzis do lekarza...

Zdrowka dla maluchow!

Konstancja uwielbia stawac, niestety 7 na 10 razy stajac stoi na zewnetrznej krawedzi stopki, albo na podwinietych palcach. Czy to normalne¿

właśnie miałam o to samo pytać, bo u starszej tak nie pamiętam - albo na paluszkach albo podwija tak, że nawet nie na krawędzi a po prostu na górnej części stopy. Ale to chyba taki początek...

ulanka,zielona moja mała też zaczynała stawać na palcach a w tym momencie normalnie stoi na całych stopach więc myślę że to normalne,najpierw dziecko się uczy jak to jest a potem doskonali:-D takie moje skromne zdanie

Moja też staje na palcach, więc to chyba norma;-) Wczoraj przy lekarce stawała, lekarka ją brała za rączki i Lena szła, ze 3-4 kroczki jej wyszły:-)

Dziewczyny - jak często wymieniacie smoczki od butelek i normalne smoki?

My tych normalnych do ssania miałyśmy 4, aktualnie piąty i szósty jest używany.
Butelkowych do mleka aż tak często nie wymieniam, bo Lena mało MM pije.
A te do herbatek i soczków to bardzo często, bo się farbują, szczególnie od soku z marchwi i mnie to denerwuje, bo wygląda jakby smok był stary i brudny.

Dziewczyny - jak często wymieniacie smoczki od butelek i normalne smoki?

My tych normalnych do ssania miałyśmy 4, aktualnie piąty i szósty jest używany.
Butelkowych do mleka aż tak często nie wymieniam, bo Lena mało MM pije.
A te do herbatek i soczków to bardzo często, bo się farbują, szczególnie od soku z marchwi i mnie to denerwuje, bo wygląda jakby smok był stary i brudny.

ja smoczek wymieniam co 2 miesiace a do butelki jeszcze nie zmienialam bo S zadko z niej pije, zazwyczaj kasze raz dziennie. Sok i wode pija z kubka-niekapka. Moim zdaniem jesli smoczki do butelek masz nowe a "tylko" przebarwione to sie tym tak bardzo nie przejmuj.

dziewczyny właśnie wrócliśmy od lekarza. Mati ma salmonellę! dziadostwo sie przypałętało! Dostał antybiotyk.Biedulek mój już się tak męczy! byliśmy u naszego prywatnego lekarza i niby mu ufam i zakładam, że wie co mówi. Siedzęjednak teraz i myślę, że nie kazał mi robić żadnych badań, a tak na oko, to nie wiem. Jestem załamana, święta idą a ja niewiadomo czy w szpitalu nie wyląduję!

reklama
gosia to dziwne że na oko tak to zdiagnozował,Salmonelle można stwierdzić jedynie po badaniu bakteriologicznym.Jeśli mogę ci coś doradzić to idź jutro do laboratorium analitycznego i zrób małemu posiew na Salmonelle i będziesz spokojna.A lekarz pewnie stwierdził to po objawach ale to nigdy 100% wiele innych schorzeń ma objawy podobne do zakażenia Salmonellą.

Do góry