a jakie wapno dajesz Lence? i jaka mascia smarujesz?Moja przedwczoraj też pokaszliwała, szczególnie w nocy, ale wysmarowałam ją na nc maścią rozgrzewającą, dałam zwiększone dawki wapna i wit. C i dzisiaj już zdrowiutka:-)
reklama
kamisia1101
Bo teraz serca mam dwa...
Bidna kostulka
Antolek też ma kaszel- próbuje mu dawać PULMEO- próbuje bo za chiny ludowe on nie chce otworzyć buzi na jakikolwiek lek- a dziś jak mi się udało wcisnąc 2 ml to puścił pawia...
Nocke mieliśmy łądną- jedna pobudka, temperatury niet-ale niestety znowu powitała nas wodnista kupa z rana....:/dziś jest już lepiej bo mały się uśmiecha i macha nózkami i rękami jak szalony- a wczoraj....wczoraj nawet nie miał siły palcem ruszyć.
Antolek też ma kaszel- próbuje mu dawać PULMEO- próbuje bo za chiny ludowe on nie chce otworzyć buzi na jakikolwiek lek- a dziś jak mi się udało wcisnąc 2 ml to puścił pawia...
Nocke mieliśmy łądną- jedna pobudka, temperatury niet-ale niestety znowu powitała nas wodnista kupa z rana....:/dziś jest już lepiej bo mały się uśmiecha i macha nózkami i rękami jak szalony- a wczoraj....wczoraj nawet nie miał siły palcem ruszyć.
filonka
Fanka BB :)
ja na kaszelek daje sinecod. dziala super.
my tez to mielismy. Kaszel przeszedl po 2 dniach.ja na kaszelek daje sinecod. dziala super.
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
Dzieki dziewczyny. PO 3 dawkach antybiotyku juz prawie nie widac po malej, ze chora. Ciagle jeszcze ma straszny katar i nie pozwoli sobie nosa wytrzec. Na szczescie pozwala zaaplikowac lekarstwa. Kostula ciagle jest marudna, ale ma sie lepiej.
a jakie wapno dajesz Lence? i jaka mascia smarujesz?
Pulmex jest do smarowania dla dzieci ja używałam dla Szymka
http://www.novartis-otc.pl/preparaty/pulmex_baby/index.php
wapno dla dzieci jest w syropie bananowe jeśli dobrze pamiętam
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
Byłam u pediatry z J. to pytałam o te wymioty nocne u M. ... i obaj mają podejżenie alergicznego kataru. Dostali jakiś psikacz do nosa i jak pomoże to jest to ewidentnie katar alergiczny. Sam lekarz stwierdził że gdyby to był "normalny" katar (znaczy taki z przeziębienia) to po takim czasie jak go mają już by się rozwinął w coś więcej, że nie ma możliwości zeby po 2-3 tygodnie sie bujali z samym tylko katarem... Mam stosować u obu ale u M. ostrożnie. Jak będzie poprawa znaczy że to alergia... Ja to się śmieje ze mają alergię na jesień i zimę a pewnie całość będzie sie rozbiać o grzejniki choć u nas raczej chłodno (w domu mamy max. 22 st. w dzień a nad ranem spada do 17 st.) a i wilgotność dość wysoka. No nic zobaczymy... ważne ze dzieciaki czyste osłuchowo i gardła mają ok. Teraz walczymy z katarem.
Byłam u pediatry z J. to pytałam o te wymioty nocne u M. ... i obaj mają podejżenie alergicznego kataru. Dostali jakiś psikacz do nosa i jak pomoże to jest to ewidentnie katar alergiczny. Sam lekarz stwierdził że gdyby to był "normalny" katar (znaczy taki z przeziębienia) to po takim czasie jak go mają już by się rozwinął w coś więcej, że nie ma możliwości zeby po 2-3 tygodnie sie bujali z samym tylko katarem... Mam stosować u obu ale u M. ostrożnie. Jak będzie poprawa znaczy że to alergia... Ja to się śmieje ze mają alergię na jesień i zimę a pewnie całość będzie sie rozbiać o grzejniki choć u nas raczej chłodno (w domu mamy max. 22 st. w dzień a nad ranem spada do 17 st.) a i wilgotność dość wysoka. No nic zobaczymy... ważne ze dzieciaki czyste osłuchowo i gardła mają ok. Teraz walczymy z katarem.
Aga...my też nadal wlaczymy. Dzisiaj byłam u laryngologa. Pobrał wymaz z gardła, a póki co mamy piskac sola i robionymi kropelkami. Matko to juz ponad 3 m-ce...

Ostatnia edycja:
reklama
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
a ja chyba winowajcę znalazłam...
przy porządkach odsunęłam komode...a tam grzyb jak ta lala
... juz z tym walczę... M. wyprowadzony do brata do pokoju. Zbyt wysoka wilgotność a to ściana północno-wschodnia...
ściana umyta teraz się suszy jak się wysuszy to ją preparatem specjalnym potraktuję ... zobaczymy...
ehhh ale jestem zła na siebie... kurde ale nigdy tego nie było!
przy porządkach odsunęłam komode...a tam grzyb jak ta lala

ściana umyta teraz się suszy jak się wysuszy to ją preparatem specjalnym potraktuję ... zobaczymy...
ehhh ale jestem zła na siebie... kurde ale nigdy tego nie było!