reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

A julik gryzie palce- wsadza sobie 2 do dzioba i je "gryzie" (bezzębnie) ja z tym walcze bo jak wlozy za głeboko...no wiecie- ja mam małą bulimiczke w domu :/ chyba już trenuje ;) masakra :/
reszta zabawek tez co sie da to mymla i ciumka w dziobie

Ella... myślałam, że tylko ja na moje dziecko mówię, że to mały bulimik... :-D Q ciągle coś do gardła pakuje i ma "odruch" heh...

reklama
u nas najlepiej dziamga się telefon komórkowy... :eek: ciągle nam zabierał nasze, więc wzięłam swoją starą komórkę wyczyściłam porządnie i mu dałam... radość na maxa...

co do oczu to Q ma po mnie póki co :-D niebiesko-zielone :-) tatuś ma brązowo-zielone, więc przynajmniej oczka ma po mnie :-p

Ostatnia edycja:
no i musiałam się zacytowac....:-) , właśnie przebrałam 4-tego qpsztala....:szok:
to u nas codziennosc, a dzis przegiela bo bylo 6... nie wiem co sie stalo i zaczynam sie martwic, tymbardziej ze ostatnie 2 to takie rzadkie... moze to byc cos zwiazane z zabkami??

u nas najlepiej dziamga się telefon komórkowy... :eek:
u nas tez, ostatnio 2 razy zadzwonila do mojego meza z mojej komorki... (dobrze ze mamy do siebie za darmo hihi)

alijka ma oczy po moim mezu ale ciemniejsze, on ma takie typowe niebieskie a alija ma niebieskie ale ciemne, mam nadzieje ze juz jej sie nie zmienia

Jeśli chodzi o ciumkanie to Leniuszek też ciumka wszytsko co w jej zasięgu:D Dzisiaj wyciumkała obrus podczas obiadu:-)

A oczy ma brązowe, prawie czarne, oczywiście po tacie ku jego olbrzymiej radości. Ona się juz z takimi ciemnymi urodziła i nigdy nie miała niebieskich jak większość noworodków. A ja tak chciałam, aby miała jasnozielone po mnie:zawstydzona/y: No nic.. może Tymoteusz będzie zielonooki;-)

Natalka tak ciumkała telefon że zalała śliną głośnik no i kom jest do wyrzucenia bo nie słychać rozmówcy.

oczy ma niebieskie ale po kim?? hmmm chyba po dziadkach bo my z K mamy zielone

Nasza też wszystko ciumka. No i nauczyła się robić papa. Dwoma rączkami. :-)
Jednak nie siedzi jeszcze, próbuje raczkować.
Martwi mnie jedno, główka jej się przekrzywia w jedną stronę. W zeszłym tyg główkę miała przekrzywioną w jedną stronę. Kontrolowaliśmy to, żeby podchodzić do niej z drugiej strony. A od wczoraj przekrzywia głowę w drugą stronę. Chyba muszę skontrolować to u lekarza.

Bylam u pediatry i z ciumkaniem (wg niej oczywiscie) jest tak: jesli ciumka w nocy rozki kolderki, podusi itd. raczej oddac smoka (bo potem bedzie takie nawykowe ciumkanie, jak u Ulanki). Smoka do zasypiania i potem weg.

W dzien- niech masuje dziaselka, ale tez bez przesady. Jesli za duzo i za dlugo ciumka materialy, to potem moze ciumkac nawykowo kolnierzyk, rekawek itd.- taka alternatywa ssania paluszka- proponowac inne zabawy- w tym okresie np. manualne- zeby zaja czyms raczki. Niedlugo zacznie raczkowac, to problem sam zniknie.

My na noc postanowilismy jednak oddac smoka, zeby nie bylo cyrkow. Ortodonta najwyzej wyprostuje mu zgryz :D

Ulanka- pytalam co zrobic jak dziecko sie przyzwyczailo do rozkow poscieli i to jest wyzwanie... mozna przeczekac, mozna sprobowac obszyc rozki malo przyjemnym materialem...

Ulanka- pytalam co zrobic jak dziecko sie przyzwyczailo do rozkow poscieli i to jest wyzwanie... mozna przeczekac, mozna sprobowac obszyc rozki malo przyjemnym materialem...

Dzięki :-) Pozostaje przeczekać, bo inne metody są nieskuteczne - zniknął śpiworek to wystarczyła jej poduszka, jak pochowaliśmy poduszki, to znalazła cokolwiek innego... Może jak Nelę odsmoczkuję za jakiś czas, to Mania też się "odessie". Póki co w dzień jest odwracanie uwagi i ciągłe zajmowanie, a wieczorem nie ma rady

reklama
dziewczyny zauwazylam u mojej malej ze jej zabki rosna jakos tak krzywo, nie wiem czy to normalne czy sie naprostuja jeszcze, tak jakby lekko do tylu sie odchylaja.. u waszych dzieci sa proste te zabki (mam na mysli te dwa na dole...):confused::confused:

Do góry