reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

A julik gryzie palce- wsadza sobie 2 do dzioba i je "gryzie" (bezzębnie) ja z tym walcze bo jak wlozy za głeboko...no wiecie- ja mam małą bulimiczke w domu :/ chyba już trenuje ;) masakra :/
reszta zabawek tez co sie da to mymla i ciumka w dziobie

Ella... myślałam, że tylko ja na moje dziecko mówię, że to mały bulimik... :-D Q ciągle coś do gardła pakuje i ma "odruch" heh...

reklama
u nas najlepiej dziamga się telefon komórkowy... :eek: ciągle nam zabierał nasze, więc wzięłam swoją starą komórkę wyczyściłam porządnie i mu dałam... radość na maxa...

co do oczu to Q ma po mnie póki co :-D niebiesko-zielone :-) tatuś ma brązowo-zielone, więc przynajmniej oczka ma po mnie :-p

Ostatnia edycja:
no i musiałam się zacytowac....:-) , właśnie przebrałam 4-tego qpsztala....:szok:
to u nas codziennosc, a dzis przegiela bo bylo 6... nie wiem co sie stalo i zaczynam sie martwic, tymbardziej ze ostatnie 2 to takie rzadkie... moze to byc cos zwiazane z zabkami??

u nas najlepiej dziamga się telefon komórkowy... :eek:
u nas tez, ostatnio 2 razy zadzwonila do mojego meza z mojej komorki... (dobrze ze mamy do siebie za darmo hihi)

alijka ma oczy po moim mezu ale ciemniejsze, on ma takie typowe niebieskie a alija ma niebieskie ale ciemne, mam nadzieje ze juz jej sie nie zmienia

Jeśli chodzi o ciumkanie to Leniuszek też ciumka wszytsko co w jej zasięgu:D Dzisiaj wyciumkała obrus podczas obiadu:-)

A oczy ma brązowe, prawie czarne, oczywiście po tacie ku jego olbrzymiej radości. Ona się juz z takimi ciemnymi urodziła i nigdy nie miała niebieskich jak większość noworodków. A ja tak chciałam, aby miała jasnozielone po mnie:zawstydzona/y: No nic.. może Tymoteusz będzie zielonooki;-)

Natalka tak ciumkała telefon że zalała śliną głośnik no i kom jest do wyrzucenia bo nie słychać rozmówcy.

oczy ma niebieskie ale po kim?? hmmm chyba po dziadkach bo my z K mamy zielone

Nasza też wszystko ciumka. No i nauczyła się robić papa. Dwoma rączkami. :-)
Jednak nie siedzi jeszcze, próbuje raczkować.
Martwi mnie jedno, główka jej się przekrzywia w jedną stronę. W zeszłym tyg główkę miała przekrzywioną w jedną stronę. Kontrolowaliśmy to, żeby podchodzić do niej z drugiej strony. A od wczoraj przekrzywia głowę w drugą stronę. Chyba muszę skontrolować to u lekarza.

Bylam u pediatry i z ciumkaniem (wg niej oczywiscie) jest tak: jesli ciumka w nocy rozki kolderki, podusi itd. raczej oddac smoka (bo potem bedzie takie nawykowe ciumkanie, jak u Ulanki). Smoka do zasypiania i potem weg.

W dzien- niech masuje dziaselka, ale tez bez przesady. Jesli za duzo i za dlugo ciumka materialy, to potem moze ciumkac nawykowo kolnierzyk, rekawek itd.- taka alternatywa ssania paluszka- proponowac inne zabawy- w tym okresie np. manualne- zeby zaja czyms raczki. Niedlugo zacznie raczkowac, to problem sam zniknie.

My na noc postanowilismy jednak oddac smoka, zeby nie bylo cyrkow. Ortodonta najwyzej wyprostuje mu zgryz :D

Ulanka- pytalam co zrobic jak dziecko sie przyzwyczailo do rozkow poscieli i to jest wyzwanie... mozna przeczekac, mozna sprobowac obszyc rozki malo przyjemnym materialem...

Ulanka- pytalam co zrobic jak dziecko sie przyzwyczailo do rozkow poscieli i to jest wyzwanie... mozna przeczekac, mozna sprobowac obszyc rozki malo przyjemnym materialem...

Dzięki :-) Pozostaje przeczekać, bo inne metody są nieskuteczne - zniknął śpiworek to wystarczyła jej poduszka, jak pochowaliśmy poduszki, to znalazła cokolwiek innego... Może jak Nelę odsmoczkuję za jakiś czas, to Mania też się "odessie". Póki co w dzień jest odwracanie uwagi i ciągłe zajmowanie, a wieczorem nie ma rady

reklama
dziewczyny zauwazylam u mojej malej ze jej zabki rosna jakos tak krzywo, nie wiem czy to normalne czy sie naprostuja jeszcze, tak jakby lekko do tylu sie odchylaja.. u waszych dzieci sa proste te zabki (mam na mysli te dwa na dole...):confused::confused:

Do góry