reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Ulanka- gdzies kiedys czytalam, ze dla zgryzu to akurat nie jest najgorsze... w sensie smoczek i kciuk (szczegolnie kciuk) robia wiecej szkody... kiedys z tego wyrosnie :-) wiesz... ona ma teraz wiekszy problem- rodzenstwo i najpierw niech sobie emocjonalnie z nim poradzi (to moze potrwac) a reszta przyjdzie z czasem :-)

Agnieszka
- moj sie nie slini (przy zebach ktore juz sa tez slinil sie malo)... nie wiem... moze on te poklady sliny wpompowuje w materialy :-D Dobra... dzisiaj zaatakuje pediatre... niech sie wypowie (bede ze starszym), czy mam z tym walczyc... tzn. ja bym to olala, ale mama mi truje, wiec dla swietego spokoju zapytam.

wchodzi podkładka pod myszke
PADŁAM!!!!!!! rekordem u bartka bylo ciumkanie koszulki na braciszku, ktory sobie bajke ogladal!

A teraz kolejne pytanie, co to podbije dyskusje ;-) nie wiem gdzie wsadzic, wiec niech bedzie tu: jak z kolorem oczu u Waszych pociech: Bartek ma 7 miesiecy i nadal niebieskie (Kuba mial 6 jak zrobily sie zielone)- moja mama ma niebieskie, ale to gen recesywny, wiec prawdopodobienstwo male... a moze ktoras czytala cos w temacie do kiedy ustala sie kolor oczu?

reklama
Wronia he he he tylko że u nas to już chyba 3 czy 4 dzień tak... J. też tak miał... przez kilka dni było więcej qup a potem zębol...

co do ciumkana to gryzaki i wszyskto inne też wchodzi...zabawki, pośliel, obręcz łóżeczka... no wsio co tylko może pomasować dziąsła...

Dziewczyny wysypka Julce już prawie zeszła - w końcu nie wiemy od czego to było.przez ostatnie 3 dni jadła tak samo jak przed wysypką, więc to chyba nie jedzenie. może to od puzzli piankowych - ostatnio Julka cały czas się na nich bawi - zdarza jej się oczywiście je oblizać lub podziamgać - wszystko pcha do buzki

A teraz kolejne pytanie, co to podbije dyskusje ;-) nie wiem gdzie wsadzic, wiec niech bedzie tu: jak z kolorem oczu u Waszych pociech: Bartek ma 7 miesiecy i nadal niebieskie (Kuba mial 6 jak zrobily sie zielone)- moja mama ma niebieskie, ale to gen recesywny, wiec prawdopodobienstwo male... a moze ktoras czytala cos w temacie do kiedy ustala sie kolor oczu?
u nas wszyscy mają niebieskie albo szare ale takie z niebieskim więc róznicy wielkiej niet...

nasz uwielbia tak memłać swoje skarpetki... :eek: łapie stope ściąga skarpetę do połowy i ładuje do dzioba i dziamga o dziąsła... no masakra... ciagle wszystko wymemłane...
Pola od tygodnie ma MEGA faze na skarpety. Pozostaja na jej stopach jakies 3 minuty po czym juz ma je w rece i w buzi.

PADŁAM!!!!!!! rekordem u bartka bylo ciumkanie koszulki na braciszku, ktory sobie bajke ogladal!
hahhahaha, zaradny chlopak :-)

Polka ma niebieskie, po mnie. Miala inny odcien niebieskiego , teraz juz jest Mamusiny.
Ostatnio u mnie w pracy Polka uslyszla komplement - ze ma piekne oczka. Ja na to: po mamusi.
A komplementujacy : wiem, dlatego wlasnie mowie.
Nooo, milo bylo hehe

Aniez też czytałam, że to może być między innymi reakcja na trudne sytuacje, typu rodzeństwo, tylko jej się zaczęło to wcześniej. I niestety ma wadę zgryzu, tylko nie wiem, czy od tego, czy to jakieś genetyczne, bo bratanek ma taką samą - przodozgryz. W grudniu pierwsza wizyta u ortodonty.

Z kupami u nas to samo - 3-4 dziennie, ale normalnej konsystencji.
Książeczki piankowe i plastikowe też są super do ciamkania, jeszcze wszelkie podłużne a wąskie plastikowe elementy typu sztućce czy szczoteczka do zębów (oczywiście pod nadzorem)

reklama
Do góry