reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Ulanka- gdzies kiedys czytalam, ze dla zgryzu to akurat nie jest najgorsze... w sensie smoczek i kciuk (szczegolnie kciuk) robia wiecej szkody... kiedys z tego wyrosnie :-) wiesz... ona ma teraz wiekszy problem- rodzenstwo i najpierw niech sobie emocjonalnie z nim poradzi (to moze potrwac) a reszta przyjdzie z czasem :-)

Agnieszka
- moj sie nie slini (przy zebach ktore juz sa tez slinil sie malo)... nie wiem... moze on te poklady sliny wpompowuje w materialy :-D Dobra... dzisiaj zaatakuje pediatre... niech sie wypowie (bede ze starszym), czy mam z tym walczyc... tzn. ja bym to olala, ale mama mi truje, wiec dla swietego spokoju zapytam.

wchodzi podkładka pod myszke
PADŁAM!!!!!!! rekordem u bartka bylo ciumkanie koszulki na braciszku, ktory sobie bajke ogladal!

A teraz kolejne pytanie, co to podbije dyskusje ;-) nie wiem gdzie wsadzic, wiec niech bedzie tu: jak z kolorem oczu u Waszych pociech: Bartek ma 7 miesiecy i nadal niebieskie (Kuba mial 6 jak zrobily sie zielone)- moja mama ma niebieskie, ale to gen recesywny, wiec prawdopodobienstwo male... a moze ktoras czytala cos w temacie do kiedy ustala sie kolor oczu?

reklama
Wronia he he he tylko że u nas to już chyba 3 czy 4 dzień tak... J. też tak miał... przez kilka dni było więcej qup a potem zębol...

co do ciumkana to gryzaki i wszyskto inne też wchodzi...zabawki, pośliel, obręcz łóżeczka... no wsio co tylko może pomasować dziąsła...

Dziewczyny wysypka Julce już prawie zeszła - w końcu nie wiemy od czego to było.przez ostatnie 3 dni jadła tak samo jak przed wysypką, więc to chyba nie jedzenie. może to od puzzli piankowych - ostatnio Julka cały czas się na nich bawi - zdarza jej się oczywiście je oblizać lub podziamgać - wszystko pcha do buzki

A teraz kolejne pytanie, co to podbije dyskusje ;-) nie wiem gdzie wsadzic, wiec niech bedzie tu: jak z kolorem oczu u Waszych pociech: Bartek ma 7 miesiecy i nadal niebieskie (Kuba mial 6 jak zrobily sie zielone)- moja mama ma niebieskie, ale to gen recesywny, wiec prawdopodobienstwo male... a moze ktoras czytala cos w temacie do kiedy ustala sie kolor oczu?
u nas wszyscy mają niebieskie albo szare ale takie z niebieskim więc róznicy wielkiej niet...

nasz uwielbia tak memłać swoje skarpetki... :eek: łapie stope ściąga skarpetę do połowy i ładuje do dzioba i dziamga o dziąsła... no masakra... ciagle wszystko wymemłane...
Pola od tygodnie ma MEGA faze na skarpety. Pozostaja na jej stopach jakies 3 minuty po czym juz ma je w rece i w buzi.

PADŁAM!!!!!!! rekordem u bartka bylo ciumkanie koszulki na braciszku, ktory sobie bajke ogladal!
hahhahaha, zaradny chlopak :-)

Polka ma niebieskie, po mnie. Miala inny odcien niebieskiego , teraz juz jest Mamusiny.
Ostatnio u mnie w pracy Polka uslyszla komplement - ze ma piekne oczka. Ja na to: po mamusi.
A komplementujacy : wiem, dlatego wlasnie mowie.
Nooo, milo bylo hehe

Aniez też czytałam, że to może być między innymi reakcja na trudne sytuacje, typu rodzeństwo, tylko jej się zaczęło to wcześniej. I niestety ma wadę zgryzu, tylko nie wiem, czy od tego, czy to jakieś genetyczne, bo bratanek ma taką samą - przodozgryz. W grudniu pierwsza wizyta u ortodonty.

Z kupami u nas to samo - 3-4 dziennie, ale normalnej konsystencji.
Książeczki piankowe i plastikowe też są super do ciamkania, jeszcze wszelkie podłużne a wąskie plastikowe elementy typu sztućce czy szczoteczka do zębów (oczywiście pod nadzorem)

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry