reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Myszta- trudno powiedzieć- najlepiej jakiś krem, ktory nie wchlania sie szybko i pozostawia 'filtr' na skorce. Wszystkie serie dla alergikow od Oliatum Soft po Nivea Pielegnacyjny z Omega...

Mam pytanie- Bartek ciumka! Przypuszczam, ze ciumka bo zabkuje (odsmoczkowany jest od jakiegos czasu, a ciumkac zacza 3 dni temu na maksa)- no rozki kolderki wyciumkane, wstazeczki od ochraniacza wyciumkane, ochraniacz wyciumkany... czy jakies maluszki tez tak robia? Ciumka przed zasnieciem w dzien, jak sie bawi... no kosmos!!!!

M. też obślinia i wpycha ciumkając wszytko co sie da. od rączek po wstążki ze śliniaka... cholery można dostać...

reklama
Ulanka- no właśnie nie- on ciumka, memla te różne materiały w buzi, nie ssie... bardziej jakby te dziąsła masował... sznurówki sa tez swietne i wszystkie wstazeczki, rozki pieluszki tetrowej... Ja nie moge z nim... Kuba memlal pluszaki, ale posciel zostawial w spokoju :-)

A! Paluszkow tez nie ssie- czasem memla piastke, ale wtedy, gdy nie moze dorwac nic materialowego, ani nie ma gryzaka...

nasz uwielbia tak memłać swoje skarpetki... :eek: łapie stope ściąga skarpetę do połowy i ładuje do dzioba i dziamga o dziąsła... no masakra... ciagle wszystko wymemłane...

A julik gryzie palce- wsadza sobie 2 do dzioba i je "gryzie" (bezzębnie) ja z tym walcze bo jak wlozy za głeboko...no wiecie- ja mam małą bulimiczke w domu :/ chyba już trenuje ;) masakra :/
reszta zabawek tez co sie da to mymla i ciumka w dziobie

Aniez to moja "zjada" wszystkie sznurki, sznurówki, tasiemki i metki. Wczoraj miała ogrodniczki dżinsowe to zaczęła się delektować szelkami. A pytałam o ssanie, bo niestety moja starsza niesmoczkowa zaczęła ssać śpiworek, potem poduszkę i nie możemy sobie z tym dać rady do dziś...

jak tak czytam o tym memłaniu to jakbym M. widziała... skarpety, rajstopy, rękawki... no wszystko... łącznie z pluszakami... :no: i właśnie tak jak aniez piszesz nie ssie tylko tak jakby gryzł to... i cholery dostaje bo wszytko ma mokre...co z tego że śliniak jest...on też wymemłany dookoła ... :no: :no:
Do tego u nas pojawiły się b. częste kupy...i nie że żadkie czy coś tylko po prostu często... jeśli wdał się w brata i tatusia to jest to oznaka wyrzynającego sie zęba ... oby bo osiwieje a tatus na pamki nie narobi... od rana już 5 razy go myłam i przebierałam...

jak tak czytam o tym memłaniu to jakbym M. widziała... skarpety, rajstopy, rękawki... no wszystko... łącznie z pluszakami... :no: i właśnie tak jak aniez piszesz nie ssie tylko tak jakby gryzł to... i cholery dostaje bo wszytko ma mokre...co z tego że śliniak jest...on też wymemłany dookoła ... :no: :no:
Do tego u nas pojawiły się b. częste kupy...i nie że żadkie czy coś tylko po prostu często... jeśli wdał się w brata i tatusia to jest to oznaka wyrzynającego sie zęba ... oby bo osiwieje a tatus na pamki nie narobi... od rana już 5 razy go myłam i przebierałam...

Aga u Nas dzisiaj 3 qpsztale:-)

aniez...Borys tez ciumka, tylko co dziwne gryzaki nie za bardzo, najlepiej wchodzi podkładka pod myszke albo jego plastikowe książeczki.;-)

U nas podobnie - Julka dziamga skarpetki które są na nóżkach, sznureczki od zabawek, metki (z zabawek z ikei - mega długie) ma już dwa zęby i zaczynają iść kolejne, więc to pewnie to - przy okazji śliny wypluwa przy tym litry, a ostatnio zaczyna robić pierdzioszki czyli wystawia język i wypuszcza powietrze z dużą ilością śliny.

reklama
Do góry