reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Myszta- trudno powiedzieć- najlepiej jakiś krem, ktory nie wchlania sie szybko i pozostawia 'filtr' na skorce. Wszystkie serie dla alergikow od Oliatum Soft po Nivea Pielegnacyjny z Omega...

Mam pytanie- Bartek ciumka! Przypuszczam, ze ciumka bo zabkuje (odsmoczkowany jest od jakiegos czasu, a ciumkac zacza 3 dni temu na maksa)- no rozki kolderki wyciumkane, wstazeczki od ochraniacza wyciumkane, ochraniacz wyciumkany... czy jakies maluszki tez tak robia? Ciumka przed zasnieciem w dzien, jak sie bawi... no kosmos!!!!

M. też obślinia i wpycha ciumkając wszytko co sie da. od rączek po wstążki ze śliniaka... cholery można dostać...

reklama
Ulanka- no właśnie nie- on ciumka, memla te różne materiały w buzi, nie ssie... bardziej jakby te dziąsła masował... sznurówki sa tez swietne i wszystkie wstazeczki, rozki pieluszki tetrowej... Ja nie moge z nim... Kuba memlal pluszaki, ale posciel zostawial w spokoju :-)

A! Paluszkow tez nie ssie- czasem memla piastke, ale wtedy, gdy nie moze dorwac nic materialowego, ani nie ma gryzaka...

nasz uwielbia tak memłać swoje skarpetki... :eek: łapie stope ściąga skarpetę do połowy i ładuje do dzioba i dziamga o dziąsła... no masakra... ciagle wszystko wymemłane...

A julik gryzie palce- wsadza sobie 2 do dzioba i je "gryzie" (bezzębnie) ja z tym walcze bo jak wlozy za głeboko...no wiecie- ja mam małą bulimiczke w domu :/ chyba już trenuje ;) masakra :/
reszta zabawek tez co sie da to mymla i ciumka w dziobie

Aniez to moja "zjada" wszystkie sznurki, sznurówki, tasiemki i metki. Wczoraj miała ogrodniczki dżinsowe to zaczęła się delektować szelkami. A pytałam o ssanie, bo niestety moja starsza niesmoczkowa zaczęła ssać śpiworek, potem poduszkę i nie możemy sobie z tym dać rady do dziś...

jak tak czytam o tym memłaniu to jakbym M. widziała... skarpety, rajstopy, rękawki... no wszystko... łącznie z pluszakami... :no: i właśnie tak jak aniez piszesz nie ssie tylko tak jakby gryzł to... i cholery dostaje bo wszytko ma mokre...co z tego że śliniak jest...on też wymemłany dookoła ... :no: :no:
Do tego u nas pojawiły się b. częste kupy...i nie że żadkie czy coś tylko po prostu często... jeśli wdał się w brata i tatusia to jest to oznaka wyrzynającego sie zęba ... oby bo osiwieje a tatus na pamki nie narobi... od rana już 5 razy go myłam i przebierałam...

jak tak czytam o tym memłaniu to jakbym M. widziała... skarpety, rajstopy, rękawki... no wszystko... łącznie z pluszakami... :no: i właśnie tak jak aniez piszesz nie ssie tylko tak jakby gryzł to... i cholery dostaje bo wszytko ma mokre...co z tego że śliniak jest...on też wymemłany dookoła ... :no: :no:
Do tego u nas pojawiły się b. częste kupy...i nie że żadkie czy coś tylko po prostu często... jeśli wdał się w brata i tatusia to jest to oznaka wyrzynającego sie zęba ... oby bo osiwieje a tatus na pamki nie narobi... od rana już 5 razy go myłam i przebierałam...

Aga u Nas dzisiaj 3 qpsztale:-)

aniez...Borys tez ciumka, tylko co dziwne gryzaki nie za bardzo, najlepiej wchodzi podkładka pod myszke albo jego plastikowe książeczki.;-)

U nas podobnie - Julka dziamga skarpetki które są na nóżkach, sznureczki od zabawek, metki (z zabawek z ikei - mega długie) ma już dwa zęby i zaczynają iść kolejne, więc to pewnie to - przy okazji śliny wypluwa przy tym litry, a ostatnio zaczyna robić pierdzioszki czyli wystawia język i wypuszcza powietrze z dużą ilością śliny.

reklama
Do góry