reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

hejka widze za gadka byla o kapielach, my kapiemy mala w lazience i wcale nie nagrzewamy tego pomieszczenia specjalnie wczesniej.. kapiemy mala normalnie w wannie (w lazience mamy kolo 21 stopni) potem przenosze ja do jej pokoju gdzie jest kolo 18 stopni, tam karmie ja (nie nakladam jej czapki ani zadnych cudow) i ona od razu przy karmieniu zasypia, tylko ze ja niuni nie kapie codziennie lecz 2 razy w tygodniu... a codziennie ja tylko myje na przewijaku i tez musze cudowac bo mi ucieka hihi...
a co do chorob dzieci, to roznie to bywa, ja tez nigdy wczesniej nie chorowalam, bardzo rzadko mialam grype... a teraz odkad mala sie urodzila to ciagle mi cos dolega, i juz dwa razy bylam chora na grype...i dlugo mnie trzymalo, nie wiem dlaczego... dobrze ze mala nie zarazila sie ode mnie, i tez ciagle slysze ze dzieci bardzo choruja jak ida do przedszkola... zobaczymy jak to u nas bedzie..

reklama
a u nas mały ma uczulenie na brokuły.
pediatra powiedzial ze to bardzo nie dobze wsplywa na brzuszek, ze dziecko moze plakac, widac bylo wysypke na brzuszku.
odstawilam od 2 tyg to warzywo a placz dalej jest, wiec cos tu nie wzystko sie zgadza.
my kompiemy codziennie-taki rytuał. raz szybciutko raz se pluskamy dluzej.
a przeziebienie zdarzylo sie dopiero raz takie lekkie takie z kichaniem.

aaa i mały wazy 8900kg i mierzy 74 cm

Ostatnia edycja:
Biedna Juleczka!

Barteq co chwila ma jakas wirusowke (w promocji od braciszka), a oprocz 3 czopkow paracetamolu i soli fizjologicznej nic nie dostal. Wirosowek nie traktuje sie antybiotykami, chyba ze wda sie infekcja bakteryjna- nieoceniony jest dobry pediatra, takiego ktory od razu by mi dziecko faszerowal lekami wyslalabym w kosmos. Szymkowi zycze, zeby go nic nie dopadlo, bo zdorwe dzieci, to szczesliwe dzieci... czy jakos tak ;-)

No właśnie dobry lekarz potrzebny ja też mam takiego na szczęscie . ale moja sąsiadka np to masakra , Kacper w wieku SZymka dostał pół roku temu kilka antybiotyków pod rzad ostatni już w zastrzykach . Bo jej synek kaszłał nie pomogły syropy to sru antybiotyk bo po co dziecko np przebadać . dużo jest takich przypadków :(
Potem poszła po rozum do głowy i poszła do homeopaty , odkad poszła tak mały jej nie choruje , pediatre oczywiście zmieniła .

Co do kąpieli , ja małą kapie codziennie w domu mam chłodno . Nie zakładam czapek i innych takich , nie dogrzewam

bea - moze byc to wina pieluszki, albo przegrzania, postaraj sie troche wiecej mala bez pieluszki zostawic zeby sie przewietrzylo i wtedy zobaczysz czy zejdzie, a co do spania i picia w nocy, to kazde dziecko inne i chyba nie ma na to reguly. moja niunia tez sie budzi w nocy i chce jesc, idzie spac o 19, o 23 budzi sie na amu, a potem tak kolo 2-3 w nocy na smoczek sie budzi hehe, a tak kolo 5 rano znowu mleczko... ona jeszcze nigdy nie przespala mi calej nocy

mi bobik wogóle nie chce w nocy pić herbatki. wsrzeszczy jak opętany i się wygina. Próbuję sumiennie co noc, ale to nic nie daje. Ciągle chce cycka, a budzi się 3 -4 razy. Wczoraj na noc zjadł kaszkę 150 ml, a i tak nie chciał spać bez cyckania. Dopił jeszcze mlekiem, pewnie kolejne 150 i nic... Zbudził się jak wcześniej

mi tez ciezko bylo zeby w nocy przeszla mi na wode moja niunia, ale z racji ze nie karmie piersia to nie moge co chwile latac i mleka podgrzewac a ona wypije potem 20ml.. dlatego konsekwentnie podawalam jej wode z odrobinka herbatki i tak po 2 tygodniach zalapala ze nie bedzie mleczka o 3 rano tylko woda, i od 2 dni jak sie wybudzi to podaje jej wode (malutko wypija) i spi dalej, juz nie placze i nie marudzi

dziewczyny,cos z innej beczki... maly ma katarek i slini sie,wiecie o co chodzi...skora jest podrazniona.macie jakis dobry krem?tylko prosze jakby cos o marke,ktora moge i u mnie znalezc...mamy A-DERMA(Avoine Rhealba),ale nie za bardzo nam podchodzi...dzieki

Myszta- trudno powiedzieć- najlepiej jakiś krem, ktory nie wchlania sie szybko i pozostawia 'filtr' na skorce. Wszystkie serie dla alergikow od Oliatum Soft po Nivea Pielegnacyjny z Omega...

Mam pytanie- Bartek ciumka! Przypuszczam, ze ciumka bo zabkuje (odsmoczkowany jest od jakiegos czasu, a ciumkac zacza 3 dni temu na maksa)- no rozki kolderki wyciumkane, wstazeczki od ochraniacza wyciumkane, ochraniacz wyciumkany... czy jakies maluszki tez tak robia? Ciumka przed zasnieciem w dzien, jak sie bawi... no kosmos!!!!

Mam pytanie- Bartek ciumka! Przypuszczam, ze ciumka bo zabkuje (odsmoczkowany jest od jakiegos czasu, a ciumkac zacza 3 dni temu na maksa)- no rozki kolderki wyciumkane, wstazeczki od ochraniacza wyciumkane, ochraniacz wyciumkany... czy jakies maluszki tez tak robia? Ciumka przed zasnieciem w dzien, jak sie bawi... no kosmos!!!!

Aniez, a to wygląda jakby ssał?

reklama
Myszta- trudno powiedzieć- najlepiej jakiś krem, ktory nie wchlania sie szybko i pozostawia 'filtr' na skorce. Wszystkie serie dla alergikow od Oliatum Soft po Nivea Pielegnacyjny z Omega...

Ola ma takiego psa malutkiego maskotke i wiecznie jest cały wyśliniony . ciągle coś ma w buzi

Do góry