reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Katik- zgroza!!! Spirytus to tatusiowi wypalił ostatnie komórki w mózgu :wściekła/y:

Co do smoków- też mi się to nie podoba. Ale moja znajoma poszła dalej- dzieci się NIE CAŁUJE! Ani małych, ani dużych, nooo to już lekka przesada... z dwojga złego wolałabym dziecku zafundować swoje bakterie, niż wychowanie w emocjonalnym chłodzie :no: I tu jestem za Wronkowym UMIAREM i szukaniem złotego środka.

Aniam- najlepszym rozwiązaniem dla zgryzu jest kubek (zwykły) i/lub rurka. NIekapek tez nie jest najlepszy.

reklama
Katik- zgroza!!! Spirytus to tatusiowi wypalił ostatnie komórki w mózgu :wściekła/y:

Co do smoków- też mi się to nie podoba. Ale moja znajoma poszła dalej- dzieci się NIE CAŁUJE! Ani małych, ani dużych, nooo to już lekka przesada... z dwojga złego wolałabym dziecku zafundować swoje bakterie, niż wychowanie w emocjonalnym chłodzie :no: I tu jestem za Wronkowym UMIAREM i szukaniem złotego środka.

Aniam- najlepszym rozwiązaniem dla zgryzu jest kubek (zwykły) i/lub rurka. NIekapek tez nie jest najlepszy.

wiem :) ja niekapek mówie na wszystkie kubki takie co to butlą nie sa . najczęsciej pił właśnie z tych bidonów . a potem i w sumie do tej pory pije nie raz z kubka lovi 360 bardzo go lubi .

co do smokow, to bylam 2 czy 3 dni temu u mnie w pracy. Polka po drodze miala zasnac, ale intereswalo ja wszystko tylko nie spanie. Wiec jak weszlam do hurtowni, mloda zaczela stekac i kwekac bo byla spiaca, to dalam jej smoka.
Po chwili pojawil sie kolega, patrzy na tego smoczka i pyta po co jej daje smoka. No wiec mu tlumacze, ze stosujemy go gdy Pola chce spac. A on do mnie, ze po co jej daje taka gume do ssania, ze trzeba naturalne metody stosowac.
On swoim dzieciakom (a ma ich aktualnie 6tke - kazde z inna hehe) dawal do ssania: swoja warge
Chyba nie musze dodawac, ze gosc jest czarny.

co do smokow, to bylam 2 czy 3 dni temu u mnie w pracy. Polka po drodze miala zasnac, ale intereswalo ja wszystko tylko nie spanie. Wiec jak weszlam do hurtowni, mloda zaczela stekac i kwekac bo byla spiaca, to dalam jej smoka.
Po chwili pojawil sie kolega, patrzy na tego smoczka i pyta po co jej daje smoka. No wiec mu tlumacze, ze stosujemy go gdy Pola chce spac. A on do mnie, ze po co jej daje taka gume do ssania, ze trzeba naturalne metody stosowac.
On swoim dzieciakom (a ma ich aktualnie 6tke - kazde z inna hehe) dawal do ssania: swoja warge
Chyba nie musze dodawac, ze gosc jest czarny.

:szok::szok::szok:

dziewczyny czy nurofen można dawać przeciwbólowo przy zebach? czy to jest na gorączkę bo nie wiem co robić i czy lecieć do apteki. Ola marudek, poplakuje co chwile, łapki w buziaku, smarowalam maścią i nadal to samo. Bidulka

Akaata- móc można i panadol i nurofen... ale ja się zapytałam pediatry przy okazji drugiej dolnej jedynki Bartka jak często moge podawać panadol to usłyszałam, że najlepiej wcale, a jak już nie ma wyjścia i chcę dziecku ulżyć to jeden czopek raz w tygodniu :szok:... Viburcol możesz podać, niektórym dzieciom pomaga. Z past u nas zadziałał tylko dentinox.

w sumie obyło się bez. Posmarowalam jeszcze raz bobodentem (bo takie cus nam pani w aptece zapodała kiedyś) pomasowałam dobrze tą szczotką do zębów na palec, i ojciec jakoś dziecia zabawil i jest spoko. Temperatury niet więc nie chce dawać leków. Dzięki za odp będę wiedzieć na przyszłość tylko oby się nie przydało.
No i dojrzałam lewą górną dwójkę, jeszcze nie przebiła się, więc czekamy...

reklama
Do góry