reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

dziewczyny nie wiem dokłądnie na którym wątku spytać, dlatego piszę tutaj...
Czy wasze dzieciaki też tak dużo "biegają" chodzi o takie machanie nogami w miejscu plus dodatkowo unoszenie nóg do góry i walenie na maxa w podłoże...?? :eek:
Oraz czy wasze dzieci też "muczą" przed zaśnięciem? wydaje mi się, że już któraś kiedyś pisała że jej dzieć też tak jakby jęczy przed zaśnięciem, ale małż kazał mi się upewnić :-p bo nasz za każdym razem jak zasypia kładzie pieluche na buzie i zaczyna mruczeć...
u nas tak samo i z waleniem nogami (a juz szczegolnie upodobala sobie jedna noge i tak strasznie szybko nia wali, nawet jak na brzuchu lezy...) i z mruczeniem...hihi

Miło się czyta jak nasze maluszki się rozwijają i ile radości to nam przynosi :-)
dokladnie, super

reklama
kurcze moja cóeczka ma silne zpalenie krtani
z dnia na dzien zaczela sie dusic
wczoraj zdrowa
dzis miala taki atak ze az sie balam ze sie udusi
dostala znowu pulmicort przez inhalator a jak do jutra nie bedzie lepiej to dozylnio w szpitalu :(((
i jak ja do tych inhalacji teraz od nowa przekonac
nie znosi tego
kilka pierwszych razy jest trudne a potem juz czaji baze

Kwiatuszku biedna Hania. Dużo zdrówka dla niej!!!

Dziewczyny w kącikach ust Mai pojawiły się zajady. Wizytę u lekarza mam dopiero w środę (szczepienie),ale chyba dziś zadzwonię i poproszę o poradę.

na zajady najlepisza oliwa. posmaruj małej oliwą z oliwej, albo z pestek winogron, albo zwykłym olejem słonecznikowym.

kurcze moja cóeczka ma silne zpalenie krtani
z dnia na dzien zaczela sie dusic
wczoraj zdrowa
dzis miala taki atak ze az sie balam ze sie udusi
dostala znowu pulmicort przez inhalator a jak do jutra nie bedzie lepiej to dozylnio w szpitalu :(((
i jak ja do tych inhalacji teraz od nowa przekonac
nie znosi tego
kilka pierwszych razy jest trudne a potem juz czaji baze

Może jakas nagroda za inhalacje ?
Zdrówka dla niej , biedulka

Kwiatku biedna Hanulka!!
Wiem co przeżywasz Janek też miał ostre zapalenie krtani i wylądowaliśmy wtedy w szpitalu. Dostał się zaraz po świętach jakoś 28 grudnia i spędzilismy tam sylwestra i nowy rok. A może puścisz jej bajki i wtedy pod nos podetkniesz? albo jak pisze Aniam nagroda jakaś...
Acha i nam kazali dawać diphergan przy takich problemach bo działa rozkurczowo i uspakajająco i dziecko się tak nie stresuje dzięki temu krtań sie tak nie obkurcza...

K wzial urlop na zadanie i jakos młodą tym inhalatorem zatkal ale latwo nie bylo
syropki tez byly beee
mamy jeszcze claritinie, ibuprofen przeciwzapalnie i wapno

biedna Hanulka zdrówka dla niej !

wczoraj Natalce wyskoczyły czerwone plamki na czole za uszami, z tyłu na szyjce i miała czerwone uszko w środku nie wiem co to było bo dzisiaj rano już znikło.

kwiatek - oby sie polepszylo!! zeby ten szpital ominac.. trzymam kciuki
kittek - tak jak kici pisze, na zajady najlepsza oliwa z oliwek a jak nie to jakas inna...
mamusia - skoro zniklo to znaczy ze nie bylo nic groznego, moze bylo jej za goraca albo cos..albo cos zjadla.. najwazniejsze ze juz przeszlo

reklama
Hani zdróweczka!!! Zapalenie krtani to okropność, a dla dziecka to już podwójnie :-(

My dzisiaj zaliczyliśmy usg bioderek, dopiero, ale wszystko ok, no i laryngologa - ostatni byliśmy umówieni i jak na złość olbrzymi korek w mieście. Wizyta zaczęła się od zgryźliwej uwagi lekarza - wiekowego staruszka, ale złagodziłam chyba atmosferę bom w mini wyskoczyła :-)
Ale co do wizyty - z uszkiem ok. Antybiotyk mamy dalej podawać. No i prawdopodobnie było to zapalenie ucha. Podobno jak już ropa czy ten śluz z ucha wypłyną to ból znika. My poprostu nawet nie zauważyliśmy wcześniej, że coś nie tak. A fakt, mały nam strasznie płakał ostatnio przed zaśnięciem, ale ząbki obstawiałam. Tyle,że to nie był aż taki ryk jak tu dziewczyny opisywałyście, więc mogę tylko sobie tak przypuszczać. Grunt, że synuś zdrowiutki.
I dziwne, ale w ciągu miesiąca przybrał 200 g!! dziwne, bo z reguły było to 1 - 1,5 kg :-)

Do góry