reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
salamandra - hoho no niezle z tymi zabkami Adas idzie..

dziewczyny jak czesto myjecie dzieciom zabki? tzn. przemywacie.. i czy uzywacie do tego tej specjalnej szczoteczki? czy palcem i gazikiem?? ja uzywam tej szczoteczki dziwnej, ale tak sekunde tylko przemywam i raz dziennie...

ja widze ze twoj suwaczek tez jest maly:tak:

Już jest mały, za radą onki zrobiłam nowy. :-) Dzięki Onka

Do tej pory smarowałam buźkę bambino ochronnym, bo doczytałam na opakowaniu, że jest również na wiatr, zimne i suche powietrze oraz promienie słoneczne. Więc kremik stosujemy nie tylko do pupy :-D

Slalmandra jak dasz radę tych na górze zrobić to ja Cię zgłoszę do National Geographic w kategorii "polowanie z sparatem"

A czytałam że jak się zacznie to zęby mogą nawet po 4 wyłazić...

oficjalnie polowanie rozpoczęte... :-)

i właśnie, te 4 zęby na raz - to fakt. U nas taki przypadek. wszystkie dwójki razem. Tyle , że górne wylazły, a dolny prawy ząb w stosunku do lewego ociężale, ale widać

justa my mamy od lipca krostkę na lewym policzku na początku była biała z ropką a teraz cały czas jest lekko różowa i nie znika nie wiem dlaczego
u nas skaza białkowa objawiała się szorstką skórą i mnóstwem pryszczyków wyglądających jak potówki

Z racji tego,ze dzis mamy pol roczku bylismy na szczepieniu i ogolnej rewizji.
Krzyk byl nieziemski.Moja biedna Ami:-(
Potem jak padla to spala az poltorej godziny:szok:tak sie biedna umeczyla tym placzem.
Wazymy 7,240 i mamy 65 cm.W ciagu dwoch miesiecy przybrala tylko 1,200.Urosla 1 cm.To chyba malo?
Lekarka mowila ze bardzo zle ze nie chce nic pic,bo jeszcze gorsza bedzie miala ta skore jeszcze bardziej wysuszona bedzie.A ona nic ani wody ani herbatek ani sokow nic a nic nie chce pic.Butelka blee lyzeczka blee.Matko jak mam ja przekonac zeby jednak cos wypila.Kupuje soczki i owoce i wszystkie sama jem bo ona nie zje nic.:-:)-:)-(

Z racji tego,ze dzis mamy pol roczku bylismy na szczepieniu i ogolnej rewizji.
Krzyk byl nieziemski.Moja biedna Ami:-(
Potem jak padla to spala az poltorej godziny:szok:tak sie biedna umeczyla tym placzem.
Wazymy 7,240 i mamy 65 cm.W ciagu dwoch miesiecy przybrala tylko 1,200.Urosla 1 cm.To chyba malo?
Lekarka mowila ze bardzo zle ze nie chce nic pic,bo jeszcze gorsza bedzie miala ta skore jeszcze bardziej wysuszona bedzie.A ona nic ani wody ani herbatek ani sokow nic a nic nie chce pic.Butelka blee lyzeczka blee.Matko jak mam ja przekonac zeby jednak cos wypila.Kupuje soczki i owoce i wszystkie sama jem bo ona nie zje nic.:-:)-:)-(

...powie tylko tyle- zawsze może być gorzej- ciesz się, że nie zwraca :/ ...choć Julik herbatke lubi...soczek to zależy od humoru- jednego dnia za jednym zamachem wypije 90ml a innego nie ruszy wcale albo zwroci :/

reklama
Byliśmy dzisiaj na szczepieniu.
Ogólnie ok. Pani dr pod wrażeniem Oli, że taka sprytna ciekawska, że jak lezy na plecach to tak główkę i barki do siadu podnosi; (no ale w porównaniu z niektórymi innymi kwietniwymi dzieciaczkami to ona w tyle że ho ho)
Waży 7400 i ma 70cm.
Grzeczna była tylko trochę zakwiliła i o. zuch dziewczyna moja.

Do góry