reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Antoś kąpany jest zawsze około 19, no i maxymalnie o 20 już śpi. Gorzej w dzień- bo niestety nie mamy stałego harmonogramu przez to jego niespanie- raz zaśnie o 9 i śpi do 11 raz zaśnie o 14 i śpi do 14.10:szok:i to moja największa bolączka-że nie moge wyrobić u niego w miare stałego cyklu dnia...a jak u Was?

reklama
Antoś kąpany jest zawsze około 19, no i maxymalnie o 20 już śpi. Gorzej w dzień- bo niestety nie mamy stałego harmonogramu przez to jego niespanie- raz zaśnie o 9 i śpi do 11 raz zaśnie o 14 i śpi do 14.10:szok:i to moja największa bolączka-że nie moge wyrobić u niego w miare stałego cyklu dnia...a jak u Was?

Natalka ma bardzo podobnie. Wieczorem super - kapanie i o 19-19:30 laduje w lozeczku i zasypia. W dzien natomiast masakra. Ostatnio tocze z nia boje zeby w ogole raczyla pojsc spac. Oczy jak zapalki ledwo na swiat patrza, ale nie bedzie spac. Jedyny staly punkt dnia to zupka ok. 12-12:30. Reszta to zupelna samowolka...

U Nas jest harmonogram. Borys kapany jest ok 19.30, o 20.00 przeważnie już spi;-). W dzień natomiast mamy dwie drzemki, jedna ok 10.00 (trwa zazwyczaj 2,5-3h), druga ok 15.00-15.30 (trwa ok 1,5-2h).

U Nas jest harmonogram. Borys kapany jest ok 19.30, o 20.00 przeważnie już spi;-). W dzień natomiast mamy dwie drzemki, jedna ok 10.00 (trwa zazwyczaj 2,5-3h), druga ok 15.00-15.30 (trwa ok 1,5-2h).
o kurcze, ale macie spania... 3 godziny to Polka chyba w pierwszych 2 miesiacach zycia spala tylko. Super, ile mozesz sobie na spokojnie w domku zrobic w tym czasie.....

Aniez - kurcze fajna ta szczoteczka. A mi dzis silikonowa przyszla :angry: a cos mi sie zdaje, ze musze sie za taka jak pokazalas rozejrzec.

Super, serio - normalnie marzenie aż nie mogę uwierzyć :szok:

U nas natomiast nie ma harmonogramu ale mały koło 18 kąpany, amciu amciu i spać. To jest jedyne co jest w miarę stałe a cała reszta to :eek: Spać chodzi wcześnie ale też wcześnie wstaje po 5 najczęściej. Kiedyś próbowaliśmy go przestawić na spanie po 20 ale i tak budził się po 5. Ma tak ustawiony zegar i koniec :wściekła/y: Ciekawe jak po zmianie czasu będzie się budził o 4???? W ciagu dnia też lipa bo nawet jak chce spać i płacze to i tak ciężko go położyć a jak zaśnie to dwa razy w ciągu dnia po 30 minut :sorry:

Wronka jak ci fajnie...
U nas M. jest kąpany w okolicach 18:30-19 potem mleko i spanie... jak ma humor to o 20 już spi... a jak nie to juz się budzi :/ reszta to polka galopka... nigdy nie wiem o której zaśnie i na jak długo :-( ehhh

W szoku jestem.Ale Borysek dluuuuuuuuugo spi.
U nas to marzenia scietej glowy.
Chociaz pomalu udaje sie nam rozlozyc drzemki w ciagu dnia.Jak byla malenka to prawie nie spala,a teraz mamy trzy drzemki.Jedna o 11.30 i wtedy spi tak pol godzinki,czasem dojdzie do godzinki.
Druga o 15 pol godzinki a trzecia tak okolo 18,19 i tez pol godziny.
Chociaz dzisiaj caly rytm szlag trafil bo usnela mo godzine pozniej w poludnie i teraz jeszcze nie spi.

A czy wasze baczki same tak usypiaja w dzien czy im pomagacie.Bo ja zawsze musze pomoc wkladam do wozia i poruszam nim troszke tak do przodu i do tylu i mala zasypia.Inaczej nie ma mowy zeby zasnela.

Nela drzemie w dzień jak Borys, tylko krócej - od 10 do 11 i od 14.30 do 16.00-17.00 Potem o 19,00 szykujemy się do spanka, o 19.30 zazwyczaj zasypia i... o 20.00 się budzi od 2 tygodni na godzinę, potem idzie spać na noc. Budzi się ostatnio 1-2 razy, rano śpi do 7-8.00. Harmonogram mamy w miarę stały, choć czasem ulega modyfikacjom - np. na spacerze czasem drzemie, jak dobrze buja...

reklama
Lenka śpi o 9.30-10.00 przez 1-1,5h a po południu od 13.30-14.00 przez 2-3h (3h jeśli na spacerku jest).
Dodatkowo jak mniej śpi po południu to czasem zrobi sobie drzemkę po 17.00, ale tylko na kwadrans.

Wronka - To Ty masę wolnego czasu masz. Fajniutko:-)

Do góry