reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Antoś kąpany jest zawsze około 19, no i maxymalnie o 20 już śpi. Gorzej w dzień- bo niestety nie mamy stałego harmonogramu przez to jego niespanie- raz zaśnie o 9 i śpi do 11 raz zaśnie o 14 i śpi do 14.10:szok:i to moja największa bolączka-że nie moge wyrobić u niego w miare stałego cyklu dnia...a jak u Was?

reklama
Antoś kąpany jest zawsze około 19, no i maxymalnie o 20 już śpi. Gorzej w dzień- bo niestety nie mamy stałego harmonogramu przez to jego niespanie- raz zaśnie o 9 i śpi do 11 raz zaśnie o 14 i śpi do 14.10:szok:i to moja największa bolączka-że nie moge wyrobić u niego w miare stałego cyklu dnia...a jak u Was?

Natalka ma bardzo podobnie. Wieczorem super - kapanie i o 19-19:30 laduje w lozeczku i zasypia. W dzien natomiast masakra. Ostatnio tocze z nia boje zeby w ogole raczyla pojsc spac. Oczy jak zapalki ledwo na swiat patrza, ale nie bedzie spac. Jedyny staly punkt dnia to zupka ok. 12-12:30. Reszta to zupelna samowolka...

U Nas jest harmonogram. Borys kapany jest ok 19.30, o 20.00 przeważnie już spi;-). W dzień natomiast mamy dwie drzemki, jedna ok 10.00 (trwa zazwyczaj 2,5-3h), druga ok 15.00-15.30 (trwa ok 1,5-2h).

U Nas jest harmonogram. Borys kapany jest ok 19.30, o 20.00 przeważnie już spi;-). W dzień natomiast mamy dwie drzemki, jedna ok 10.00 (trwa zazwyczaj 2,5-3h), druga ok 15.00-15.30 (trwa ok 1,5-2h).
o kurcze, ale macie spania... 3 godziny to Polka chyba w pierwszych 2 miesiacach zycia spala tylko. Super, ile mozesz sobie na spokojnie w domku zrobic w tym czasie.....

Aniez - kurcze fajna ta szczoteczka. A mi dzis silikonowa przyszla :angry: a cos mi sie zdaje, ze musze sie za taka jak pokazalas rozejrzec.

Super, serio - normalnie marzenie aż nie mogę uwierzyć :szok:

U nas natomiast nie ma harmonogramu ale mały koło 18 kąpany, amciu amciu i spać. To jest jedyne co jest w miarę stałe a cała reszta to :eek: Spać chodzi wcześnie ale też wcześnie wstaje po 5 najczęściej. Kiedyś próbowaliśmy go przestawić na spanie po 20 ale i tak budził się po 5. Ma tak ustawiony zegar i koniec :wściekła/y: Ciekawe jak po zmianie czasu będzie się budził o 4???? W ciagu dnia też lipa bo nawet jak chce spać i płacze to i tak ciężko go położyć a jak zaśnie to dwa razy w ciągu dnia po 30 minut :sorry:

Wronka jak ci fajnie...
U nas M. jest kąpany w okolicach 18:30-19 potem mleko i spanie... jak ma humor to o 20 już spi... a jak nie to juz się budzi :/ reszta to polka galopka... nigdy nie wiem o której zaśnie i na jak długo :-( ehhh

W szoku jestem.Ale Borysek dluuuuuuuuugo spi.
U nas to marzenia scietej glowy.
Chociaz pomalu udaje sie nam rozlozyc drzemki w ciagu dnia.Jak byla malenka to prawie nie spala,a teraz mamy trzy drzemki.Jedna o 11.30 i wtedy spi tak pol godzinki,czasem dojdzie do godzinki.
Druga o 15 pol godzinki a trzecia tak okolo 18,19 i tez pol godziny.
Chociaz dzisiaj caly rytm szlag trafil bo usnela mo godzine pozniej w poludnie i teraz jeszcze nie spi.

A czy wasze baczki same tak usypiaja w dzien czy im pomagacie.Bo ja zawsze musze pomoc wkladam do wozia i poruszam nim troszke tak do przodu i do tylu i mala zasypia.Inaczej nie ma mowy zeby zasnela.

Nela drzemie w dzień jak Borys, tylko krócej - od 10 do 11 i od 14.30 do 16.00-17.00 Potem o 19,00 szykujemy się do spanka, o 19.30 zazwyczaj zasypia i... o 20.00 się budzi od 2 tygodni na godzinę, potem idzie spać na noc. Budzi się ostatnio 1-2 razy, rano śpi do 7-8.00. Harmonogram mamy w miarę stały, choć czasem ulega modyfikacjom - np. na spacerze czasem drzemie, jak dobrze buja...

reklama
Lenka śpi o 9.30-10.00 przez 1-1,5h a po południu od 13.30-14.00 przez 2-3h (3h jeśli na spacerku jest).
Dodatkowo jak mniej śpi po południu to czasem zrobi sobie drzemkę po 17.00, ale tylko na kwadrans.

Wronka - To Ty masę wolnego czasu masz. Fajniutko:-)

Do góry