reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Moja sama nie siedzi, ale jak tylko się czegoś złapie to się podciąga. Na kolanach to na półleżąco się nie da, bo siada skubana i jak ją cofam to płacz, a jak siedzi to ok, ale asekurować ją trzeba, bo się giba.

Justa - gratuluję!! U nas nadal zębów brak.

U nas prawie to samo z siedzeniem co u elvi.Jest drugi zabus.

Justa gratuluje zabka !

reklama
Justa- no to gratulacje!!!

Z siadaniem to jest tak, że pojęcia nie mam czy Bartek siedzi, bo nie sadzam. Kuba jak był gotowy to sam siadł i tyle- późno to było, ale wad postawy nie ma, mimo tego, że wysoki chłopczyk z niego. Myślę, że Bartek zrobi to samo :-D Na razie jest skupiony na pełzaniu... i jak chcę, żeby gdzieś nie popełzał to rozkładam tam matę, bo sprawa wygląda tak, że on wszędzie pełznie, tylko nie na swoją matę :-D :-D :-D
u nas dokladnie tak samo, wszedzie byle nie na macie...

Justa gratki dla Twojej nini.
Chyba się spiknęły nasze modelki,a raczej ich ząbki bo Mai też wczoraj wyszedł. To znaczy wczoraj go odkryliśmy. Przebił się własnie przez dziąsełko. Nawet nie zauważyliśmy,że mała ząbkuje. Nie miała tylko ostatnio apetytu, może właśnie przez ząbki.
no u nas tez tak, zadnej goraczki, placzu, tylko wlasnie mniejszy apetyt...
ciekawy kiedy drugi wyjdzie?

dziewczyny to mam zaczynac tego zabka myc?? czy jak:eek::eek: bo nie wiem

Moja tez nie siedzi ale ostatnio się dopomina żebyw w wózku mieć nie na płasko ale lekko podniesione tak na półleząco bo jej się chyba nudzi

No właśnie- u nas w wózku jest ryk i myślę, że to dlatego, że on leży :-D
Justa- ząbka się myje- możesz na razie ograniczyć się do naparu z rumianku (przy okazji odkazi i ukoi). Możesz kupić specjalną szczoteczk na palec, albo zwykłą ale dla wieku od 0 ;-) albo gazikiem :-) byle myć 2 razy dziennie- to tez wprowadza nawyk.

My dziś po wizycie u pediatry... znowu katarek, ale na szczęście nic poza tym... Mąż ma nosić wieczorkiem, coby się wydzielina 'odklejała', bo takie małe dziecko nie odkaszlnie... więc się będą chłopaki integrować :-D

Katik - ten kubeczek o którym pisałaś to ma miękką końcówkę?? bo chciałam kupić, ale jest zapakowane, a babeczka ze sklepu nie była mi w stanie odpowiedziec

Katik - ten kubeczek o którym pisałaś to ma miękką końcówkę?? bo chciałam kupić, ale jest zapakowane, a babeczka ze sklepu nie była mi w stanie odpowiedziec
Nie, jest plastikowa jak caly kubeczek. W srodku ma tylko otworek a otworek pokrywa silikonowa "wkladka" z dziurka. Podobnie jak smoczek poprostu - by picie lecialo trzeba zaciagnac.

reklama
Byłam u pediatry z Alicją
Zdrowa -nic Jej nie dolega ot po prostu ma gorączkę
Profilaktycznie badanie moczu bo jeśli nic nie wychodzi z badania ogólnego to należy zbadać czy nie ma zapalenia -ale wątpię bo raczej by Ją coś piekło szczypało itp więc byłby płacz przy sikaniu.
2xdziennie Viburcol i czopek przeciwgorączkowy przy temp powyżej 38 stopni.

Do góry