reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

mojej niuni wyszedl wczoraj pierwszy zabek!!

Mojemu malemu od kilku dni bardzo odparza sie pupa,do tego stopnia udka tez ma zaczerwienione.Stosuja masc na odparzenia,ale nie widac zadnej poprawy.Zmieniam pieluchy zaraz po tym jak maly walnie kupe,co by mu kal bardziej nie podraznil skory.Wietrzymy pupke kilka razy dziennie ( u nas jest okolo 15-20 stopni w ciagu dnia wiec moge sobie na to pozwolic ),zmienialam pieluchy na inne , jest troszke lepiej ale mimo to skora sie nadal odparza.Po kazdej kupie myje malego ciepla woda,odstawilismy na razie mokre chusteczki,mimo ze uzywamy hypoalergicznych.Dzis jest swieto w Hiszpanii,wiec do lekarza pojsc nie moge,aczkolwiek pojde w srode,zobaczymy co zaradzi.
Czy waszym dzieciom schodzi naskorek ze stop,bo mojemu synkowi tak i niewiem czy jest normalny objaw,czy raczej powod do niepokoju.Jak jest u was mamuski ???
u nas nie schodzi naskorek wogole... a co do odparzen, ale bidulek malenki! idz koniecznie do lekarza i zapytaj, bo normalne odparzenie schodzi szybko, a jak on tak mocno ma i dluzszy czas to moze cos nie tak, tak jak aniez pisze moze byc cos z jedzeniem nie tak...

uff a już myślałam że moja Natalka jakaś leniwa ale widzę że rozwija się jak należy. Jak się ją posadzi to siedzi ale tak niepewnie buja się we wszystkie strony
moja tez sie buja jak posadze ja sama, leci tak do przodu i caluje swoje stopki hihi

reklama
Justa super!!!

Mamusia Alicja nie siada i nie wiem czy siedzi bo Jej nie sadzam -na kolanach jest na półleżąco, do karmienia też jak jej się poda ręce to się [odciąga ale nei ciągnę Jej do siedzenia -przyjdzie czas to usiądzie

Iza żadna skórka u nas nie schodzi -może faktycznie to alergia...

Justa- no to gratulacje!!!

Z siadaniem to jest tak, że pojęcia nie mam czy Bartek siedzi, bo nie sadzam. Kuba jak był gotowy to sam siadł i tyle- późno to było, ale wad postawy nie ma, mimo tego, że wysoki chłopczyk z niego. Myślę, że Bartek zrobi to samo :-D Na razie jest skupiony na pełzaniu... i jak chcę, żeby gdzieś nie popełzał to rozkładam tam matę, bo sprawa wygląda tak, że on wszędzie pełznie, tylko nie na swoją matę :-D :-D :-D

justa gratulujemy zabka.
U nas jeszcze nie ma czekamy.Jak sie poda do mamy to beda szly wszystkie naraz po roku.
Zazdroszcze pobytu w Pl.Ja tez chcem.

mamusia Amelia tez jeszcze nie siedzi.Nie tak szybko to nastapi.

mam pytanko czy już wszystkie kwietniowe maleństwa same siedzą ??
Moja sama nie siedzi, ale jak tylko się czegoś złapie to się podciąga. Na kolanach to na półleżąco się nie da, bo siada skubana i jak ją cofam to płacz, a jak siedzi to ok, ale asekurować ją trzeba, bo się giba.

Justa - gratuluję!! U nas nadal zębów brak.

Justa gratki dla Twojej nini.
Chyba się spiknęły nasze modelki,a raczej ich ząbki bo Mai też wczoraj wyszedł. To znaczy wczoraj go odkryliśmy. Przebił się własnie przez dziąsełko. Nawet nie zauważyliśmy,że mała ząbkuje. Nie miała tylko ostatnio apetytu, może właśnie przez ząbki.

reklama
Do góry