mojej niuni wyszedl wczoraj pierwszy zabek!!
u nas nie schodzi naskorek wogole... a co do odparzen, ale bidulek malenki! idz koniecznie do lekarza i zapytaj, bo normalne odparzenie schodzi szybko, a jak on tak mocno ma i dluzszy czas to moze cos nie tak, tak jak aniez pisze moze byc cos z jedzeniem nie tak...Mojemu malemu od kilku dni bardzo odparza sie pupa,do tego stopnia udka tez ma zaczerwienione.Stosuja masc na odparzenia,ale nie widac zadnej poprawy.Zmieniam pieluchy zaraz po tym jak maly walnie kupe,co by mu kal bardziej nie podraznil skory.Wietrzymy pupke kilka razy dziennie ( u nas jest okolo 15-20 stopni w ciagu dnia wiec moge sobie na to pozwolic ),zmienialam pieluchy na inne , jest troszke lepiej ale mimo to skora sie nadal odparza.Po kazdej kupie myje malego ciepla woda,odstawilismy na razie mokre chusteczki,mimo ze uzywamy hypoalergicznych.Dzis jest swieto w Hiszpanii,wiec do lekarza pojsc nie moge,aczkolwiek pojde w srode,zobaczymy co zaradzi.
Czy waszym dzieciom schodzi naskorek ze stop,bo mojemu synkowi tak i niewiem czy jest normalny objaw,czy raczej powod do niepokoju.Jak jest u was mamuski ???
moja tez sie buja jak posadze ja sama, leci tak do przodu i caluje swoje stopki hihiuff a już myślałam że moja Natalka jakaś leniwa ale widzę że rozwija się jak należy. Jak się ją posadzi to siedzi ale tak niepewnie buja się we wszystkie strony