reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
co do smoczków - u nas też były grane tylko NUKi i jakiś czas temu zakupiłam LOVI a ona mają kształt bardziej jak kuleczka... no i jak Q miał 4 m-ce to go nie chciał... ale teraz uwielbia te LOVI bo ta kulka jest duża i można ją dodatkowo memłać ;-)

Katik, Q też zajarzył, że jak nóżki zarzuci do góry to mu łatwiej na boczzku spać i też je tak zawija...

Pampers Sleep and play najlepsze na noc bo mają podwójny wkład chłonny. Jednak Filonka one nie będą najlepsze jak nasze maluchy będą raczkować, siedzieć ponieważ nie mają elastycznych boków i wbijają się w ciałko i odciskają (opinia mojej koleżanki),ale na noc będę ich używać.

Activy OK,ale wolę Premium. Są droższe,ale mega delikatne, super wchłaniają.

Zapasów mamy na ok 4 miesiące (8 paczek) bo kupuję zawsze hurtem jak są w promocji.
dzieki bede miala to na oku.

My po szczepieniach. Męczarnia!!! Tzn szczepienia przeszedł Adaś w miarę oki, ale ta jego żywiołowość... Wyszłam z językiem do ziemi. Ani rozebrać, ani ubrać, ani przytrzymać do badania. No tak pokochał leżenie na brzuchu, że co go na plecy, on myk na bebzon, i myk i myk. W końcu badany był trzymany w moich ramionach. A, że synuś głodny, to wbijał zęby w moją brodę i ramię. On taki cichuteńki i ciapciowaty do 3 msc, a teraz nadrabia.
No i wybija 4 ząb...górna dwojka z prawej. Mamy wampirka

My po szczepieniach. Męczarnia!!! Tzn szczepienia przeszedł Adaś w miarę oki, ale ta jego żywiołowość... Wyszłam z językiem do ziemi. Ani rozebrać, ani ubrać, ani przytrzymać do badania. No tak pokochał leżenie na brzuchu, że co go na plecy, on myk na bebzon, i myk i myk. W końcu badany był trzymany w moich ramionach. A, że synuś głodny, to wbijał zęby w moją brodę i ramię. On taki cichuteńki i ciapciowaty do 3 msc, a teraz nadrabia.
No i wybija 4 ząb...górna dwojka z prawej. Mamy wampirka

cudnie, musi byc super widok!

Ja również gratulują ząbka! My mamy nadal szczerbolinkę:-)

Wypróbowałam wreszcie te pomarańczowe chusteczki pampersa i jak dla mnie to zapach ok, ale same chusteczki jakieś takie małe. Wolę jednak niebieskie:-)

Mojemu malemu od kilku dni bardzo odparza sie pupa,do tego stopnia udka tez ma zaczerwienione.Stosuja masc na odparzenia,ale nie widac zadnej poprawy.Zmieniam pieluchy zaraz po tym jak maly walnie kupe,co by mu kal bardziej nie podraznil skory.Wietrzymy pupke kilka razy dziennie ( u nas jest okolo 15-20 stopni w ciagu dnia wiec moge sobie na to pozwolic ),zmienialam pieluchy na inne , jest troszke lepiej ale mimo to skora sie nadal odparza.Po kazdej kupie myje malego ciepla woda,odstawilismy na razie mokre chusteczki,mimo ze uzywamy hypoalergicznych.Dzis jest swieto w Hiszpanii,wiec do lekarza pojsc nie moge,aczkolwiek pojde w srode,zobaczymy co zaradzi.
Czy waszym dzieciom schodzi naskorek ze stop,bo mojemu synkowi tak i niewiem czy jest normalny objaw,czy raczej powod do niepokoju.Jak jest u was mamuski ???

reklama
Do góry