u nas mała takie coś miała, po kilku dniach zrobiło się takie błyszczące i szorstkie w dotyku. Lekarka mówiła, że to może być objaw atopowego zapalenia skóry. Kazała w Oilatum kąpać i kremem Oilatum Soft regularnie smarować i obserwować. Aha, jeszcze dietę do tego miałam jak przy skazie białkowej przez 3 tygodnie. Wszystko poznikało na szczęście - uff..Zagadka:
co to jest? Czerwone placki na policzkach, wygladaja jakby byly suche, ale jak je dotykam, to skorka jest normalna. Kostka ma tak od kilku dni. Po nocy ma normalnego buziaka, a po jakims czasie te plaki wylaza.
reklama
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
a u nas Oliatum nie ma ZONK...
w poniedzialek poleze do doktora, pewnie mi powie, ze nic nie widzi... No i w poniedzialek kolejne szczepienie. juz mi zal mojej bidy
w poniedzialek poleze do doktora, pewnie mi powie, ze nic nie widzi... No i w poniedzialek kolejne szczepienie. juz mi zal mojej bidy
Zielona to coś na bazie ciekłej parafiny zamiast oilatum - to się nazywa emolienty, może będą w aptece wiedzieli co to za cudo. A jak nie to zrób krochmal i smaruj buźkę. Dermatolog stwierdziła, że jak po tym nie zejdą to mam kupić vratizolin (takie cudo na opryszczkę ) U nas takie placki, tyle że nie na buzi, są objawem alergii. Wyskakują jak matka zje żółty ser a co jeszcze - nie odkryłam.
zielona , wronka - jak dla mnie to jakaś delikatna reakcja alergiczna
Zielona oilatum nie ma ale moze jest zwykła parafina ? Bo 60% oilatum to parafina właśnie możesz dolewać do kąpieli .
Atopowe zap to by nie tylko na policzkach bylo i to najczesciej takie suche placki czerwone
Zielona oilatum nie ma ale moze jest zwykła parafina ? Bo 60% oilatum to parafina właśnie możesz dolewać do kąpieli .
Atopowe zap to by nie tylko na policzkach bylo i to najczesciej takie suche placki czerwone
zielona maupa
Zielona to coś na bazie ciekłej parafiny zamiast oilatum - to się nazywa emolienty, może będą w aptece wiedzieli co to za cudo. A jak nie to zrób krochmal i smaruj buźkę. Dermatolog stwierdziła, że jak po tym nie zejdą to mam kupić vratizolin (takie cudo na opryszczkę ) U nas takie placki, tyle że nie na buzi, są objawem alergii. Wyskakują jak matka zje żółty ser a co jeszcze - nie odkryłam.
tu nie ma maki ziemniaczanej na krochmal
tez mi sie zdaje, ze to jakas reakcja alergiczna.
poszukam tej parafiny.
pytanie za 100 punktow: jak jest olejek parafinowy po hiszpansku??? i olej rycynowy? moj slownik tych hasel nie posiada...
spytaj i jakiekolwiek kosmetyki na suchą skóre w aptece moze oni tam mają inne cuda . atopie np nie tylko się parafina leczy jest np balneum które jest na bazie oleju sojowego a nie parafiny . Moze mają inne cuda i tez dobre .
Ew poszukaj na forach wiem że laski te eco smaruja dzieciaki olejami swojej roboty migdałowym chyba . musiałabyć poczytac sa takie strobki różne
tu masz np pierwsza lepsza wzmianke
Olej migdałowy (Prunus Dulcis) - wytłaczany ze słodkich migdałów, bezwonny i bez smaku; działa łagodząco i pielęgnująco na każdy typ cery; jest dość trwały. Szczególnie polecany do pielęgnacji skóry dziecka. Znajdziesz go w dostępnych w Polsce kosmetykach naturalnych dla dzieci firmy Hipp.
może musisz sama kosmetyki robić jak tam nic nie ma
Ew poszukaj na forach wiem że laski te eco smaruja dzieciaki olejami swojej roboty migdałowym chyba . musiałabyć poczytac sa takie strobki różne
tu masz np pierwsza lepsza wzmianke
Olej migdałowy (Prunus Dulcis) - wytłaczany ze słodkich migdałów, bezwonny i bez smaku; działa łagodząco i pielęgnująco na każdy typ cery; jest dość trwały. Szczególnie polecany do pielęgnacji skóry dziecka. Znajdziesz go w dostępnych w Polsce kosmetykach naturalnych dla dzieci firmy Hipp.
może musisz sama kosmetyki robić jak tam nic nie ma
zielona maupa
ha ha, sa kosmetyki, tyle ze ja nie mam do nich zaufania... kupie olejek migdalowy. tak patrze na policzki malej i raz sa bardziej czerwone, innym razem mniej, nie sa suche choc z daleka tak wygladaja. z bliska wyglada jakby jej naczynka popekaly... dziw nad dziwy
reklama