reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

dziewczyny mam szybkie pytanko - czy Wasze maleństwa piją już z kubeczków?? bo zastanawiam się czy nie muszę takowego już kupić i czy z racji że Julka ma zęba trzeba zrezygnować z butelki??

nie wiem jak to powinno wyglądać
Ali dawałam pić z kubeczka -śmiesznie to wyglądało ale nawet nie najgorzej sobie radziła
Problem polega na tym że do picia z kubeczka musi siedzieć (bo jakoś mam manię że mi się zakrztusi na leżąco)
Podaję więc tak po posiłku jak jeszcze siedzi w krzesełku
Ale póki nie siądzie będzie piła z butelki bo innego pomysłu na to nie mam

PS znalazłam to http://babyonline.pl/niemowle_karmienie_piersia_artykul,6148.html

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny mam szybkie pytanko - czy Wasze maleństwa piją już z kubeczków?? bo zastanawiam się czy nie muszę takowego już kupić i czy z racji że Julka ma zęba trzeba zrezygnować z butelki??

Ola dzisiaj dostala kubek niekapek i zaczela z nim zabawe. nie bardzo kum na czym to polega, ale z czasem pewnie da rade :-)

a mamy taki KUBEK NIEKAPEK Tommee Tippee 6m+ 150ml. 0%BPA (1262407474) - Aukcje internetowe Allegro jest fajny bo mala pojemnosc i dla maych lapek mojego bąka bardzo poreczna

Mam pytanie do mam smoczkowych. Mamy smoczki NUKa, małej też pasuje Tommee Tippee,ale mają taki kształt,że nosek zakrywają więc raczej ich nie będziemy używać.
Bardzo fajne są te smoczki ortodontyczne Difrax. No i pytanie: czy któryś maluszek lubiący smoczki nuka polubił też jakieś inne bo nie wiem czy próbować z tym difraxem? np Avent małej nie pasuje wcale.
Maja bez smoka raczej nie zaśnie więc jeszcze sporo czasu minie zanim się odzwyczai. Choć potrafi już usnąć bez na spacerku.
To są te difraxy:
images
images
images
images

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, mam pytanie. Czy Wasze maluchy tez lubia spac na boku z zadartymi nogami do gory???
Juz wyjasniam o co mi chodzi.
Polka w brzuchu miala takie ulozenie - chodzi mi o nozki

i przez to jej pozycja w brzuchu od dlugiego czasu przed rozwiazaniem wygladala dokladnie tak, tylko z wyprostowanymi nogami

No i od urodzenia Pola polozona na boczku zadzierala nozki do gory, a odkad potrafi sama na boczki sie przewracac, tak wlasnie sypia, no a prawy boczek jest jej zdecydowanie ulubiony. Jakis czas temu zajrzyla, ze przewracajac sie w lozeczku na bok moze zadarte nozki do gory zaczepic o szczebelki i tak wlasnie sypia - ze stopami na wysokosci szyji :baffled:
Gdy spimy razem w naszym lozku - odwracajac sie na prawy bok jest przodem do mnie, i najczesciej stopki uklada na moich piersiach :sorry::sorry:

I zastanawiam sie ile w tym przypadku a ile tej teorii ktora powiedzial mi lekarz juz w szpitalu, ze przez ta nienaturalna pozycje z brzuszka w ktorej pozostawala przez dlugi czas, bedzie preferowala taka sama pozycje po urodzeniu.

reklama
Do góry