reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Agnieszka u mnie dla odmiany chosteczki na tony do wszystkiego - do pupy , do buzi po jedzeniu , stół nimi wycieram czasem , Szymkowi ręce na spacerku , buty nimi czyszcze i jeszcze do miliona innych rzeczy się przydają takze co zakupy to 4pak muszę nabyć

:))) w takim razie na opakowaniu jest za mało ikonek do czego można ich użyuć. :)))))
u nas tez do buzi rączek i tp zwłaszcza po marchewce.

reklama
Co do pampersów to ja przetestowałam Huggisy, Pampers Sleep&Play, Activy, Premium, Dada i te z Rossmana.

Huggisy nie dają u nas rady w nocy, w dzień je zakładam,ale nie będę ich więcej kupować. Wkurza mnie to,że po zasikaniu robi się taka zbita, twarda bryła. W pampersach tego nie ma.

Dada i Rossmanowskie nawet, nawet,ale mnie nie przekonały.

Pampers Sleep and play najlepsze na noc bo mają podwójny wkład chłonny. Jednak Filonka one nie będą najlepsze jak nasze maluchy będą raczkować, siedzieć ponieważ nie mają elastycznych boków i wbijają się w ciałko i odciskają (opinia mojej koleżanki),ale na noc będę ich używać.

Activy OK,ale wolę Premium. Są droższe,ale mega delikatne, super wchłaniają.

Zapasów mamy na ok 4 miesiące (8 paczek) bo kupuję zawsze hurtem jak są w promocji.

U nas chusteczki też są do wszystkiego:)

A my po wizycie u lekarza -dają Ali zęby znowu popalić -idą następne i na to konto dostaliśmy preparat homeopatyczny Camilia... no i teraz latam po wszystkich aptekach żeby kupić a okazuje się nie takie łatwe.

Jak nie urok to...

My dzisiaj po szczepieniu infanrix Hexa i pneumokoki. Marek tylko trochę pisnął i koniec. Popatrzył na położną i stwierdził z wyrzutem "Eeeeeeeeeeeeeee" :-D
M. waży 8,650 kg mierzy 75 cm (ależ jej zwiewał z tego przewijaka :-p)

My dzisiaj po szczepieniu infanrix Hexa i pneumokoki. Marek tylko trochę pisnął i koniec. Popatrzył na położną i stwierdził z wyrzutem "Eeeeeeeeeeeeeee" :-D
M. waży 8,650 kg mierzy 75 cm (ależ jej zwiewał z tego przewijaka :-p)

no to widzę, że Marek w końcu przystopował z tym powiększaniem wagi, bo nasz waży podobnie, a pamiętam, że Marek go znacznie wyprzedzał...

Zagadka:

co to jest? Czerwone placki na policzkach, wygladaja jakby byly suche, ale jak je dotykam, to skorka jest normalna. Kostka ma tak od kilku dni. Po nocy ma normalnego buziaka, a po jakims czasie te plaki wylaza.

reklama
:))) w takim razie na opakowaniu jest za mało ikonek do czego można ich użyuć. :)))))
u nas tez do buzi rączek i tp zwłaszcza po marchewce.

ano za mało he he zreszta ja zawsze miałam takie w domu nawet jak nie miałam dzieci i zawsze sie przydawały

Co do pampersów to ja przetestowałam Huggisy, Pampers Sleep&Play, Activy, Premium, Dada i te z Rossmana.

Huggisy nie dają u nas rady w nocy, w dzień je zakładam,ale nie będę ich więcej kupować. Wkurza mnie to,że po zasikaniu robi się taka zbita, twarda bryła. W pampersach tego nie ma.

Dada i Rossmanowskie nawet, nawet,ale mnie nie przekonały.

Pampers Sleep and play najlepsze na noc bo mają podwójny wkład chłonny. Jednak Filonka one nie będą najlepsze jak nasze maluchy będą raczkować, siedzieć ponieważ nie mają elastycznych boków i wbijają się w ciałko i odciskają (opinia mojej koleżanki),ale na noc będę ich używać.

Activy OK,ale wolę Premium. Są droższe,ale mega delikatne, super wchłaniają.

Zapasów mamy na ok 4 miesiące (8 paczek) bo kupuję zawsze hurtem jak są w promocji.

no tak jest z tymi pampkami moim zdaniem tez potem dla Szymka tylko active kupowałam albo te takie gacie z pampersa tez bardzo dobre sa tylko ich mniej w paczce jest .
huggisy mnie jeszcze wkurzają tym że kilka razy rzep mi w ręku został albo ja mam za dużo siły albo takie sa do bani

Ja też! Ja też! Ostatnio buty nimi czyściłam:D
No i łóżko skórzane nimi wycieram regularnie:-)

Do góry