reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

A ja nie rozumiem po co "profilaktycznie" ciągać dziecko do kardiologa? Chyba do lekarzy specjalistów idzie się, jak są jakieś wskazania. Zupełnie mi się to nielogiczne wydaje - równie dobrze można iść do nefrologa i reumatologa ;-)

reklama
Wkurzyłam się dzisiaj na ten katar u Marka ... pojawia się i znika jak kamfora i zowu jest i znowu go nie ma :angry: a że byłam dzisiaj w mieście to podeszlam do apteki i mówie farmaceutce co jest grane i jak to wygląda i że sterimar i firda nie dają rady nic wyjąć a coś siedzi głęboko i oddychać mu nie daje... i poleciła mi Euphorbium-Heel powiedziała że sama to stosuje u swojego dziecka właściwie od momentu jak miał kilka miesięcy. no nic zobaczymy jak to się spisze. Lek jest homeopatyczny, bezpieczny nawet dla niemowląt (tak pisze w ulotce) zobaczymy

H Euphorbium tez nie pomogło na taki wlaśnie katar jak u Ptysia...miała go ze 4 tygodnie, dopiero wyjazd nad morze pomógł...

my po wizycie u lekarza Natalka dostała krople do oczu(dicortineff) które mam jej aplikować do nosa:szok::szok: tak to nie pomyłka hehe i smarować pod noskiem maścią majerankową mam nadzieje że ten cholerny katar jej minie

Dicortineff tez mielismy do noska i tez niewiele pomogl...

Mam pytanie: czy któraś z Was dostała skierowanie na konsultację kardiologiczną?
My dzisiaj byłyśmy na szczepieniu, Lenka zbadana i zdrowa, przybiera ładnie, waży 6800 i ma po 41cm w obwodzie główki i klatki piersiowej. Podczas szczepienie wcale nie płakała, dopiero jak jej pani przyklejała plasterek na nóżkę to pokwiliła troszkę. Do kardiologa mamy się udać profilaktycznie.
Dagsila, znasz jakiegoś dobrego z Legnicy? Jeśli tak to będę wdzięczna za info.

moja L tez miala wizyte u kardiologa bo miala szmery...a moze lekarka dala skierowanie, ale cos niedopowiedziala ? bo tez dziwne dla mnie, ze zdrowe dziecko profilaktycznie powinien obejrzec kardiolog...

No i znowu do pediatry ide z chłopakami umówiłam sie na 12 :-( Obaj temperatura powyżej 38st. Marek mi kaszleć zaczął, oczko zaropiało... Janek ma tylko temp. ale niech mi go przebada bo ja już nie mam siły... cholera!

Melduje się po wizycie:
dzieciaki osłuchowo czyste
prawdopodobnie to tylko przeziębienie po osłabieniu chorobą i antybiotykiem przepisał stodal, bactrim - syropki, nasivin do nosa dla obu i dla Marka dodatkowo gentamicin krople do oczu jak im temperatura do piątku nie zniknie to w piątek mam przyjść a jak zniknie to w poniedziałek do kontroli
No mam nadzieję że to jest faktycznie tylko przeziębienie spowodowane osłabieniem organizmu... i oby ta temperatura spadła

u mnie też mini-szpital. Obie zakatarzone, 38 st. Nelka tak zatkana, że ssie z trudnością. A za oknem słonko, wrrrr... Zestaw lekarstw niemal jak u Agi, a reszta jak u Kfiatuszka...

Aga oby już im szybko przeszło

reklama
no u nas smoczus jest najukonaszy na swiecie wiec dziwie sie ze dorwal sie do palucha ssie kciuka jak szlaony tak glosno ;-)
my juz po infekcji mielismy afty w buzi ja i mały masakra....3 dni ryku i niejedzenia szlo sie wykonczyc

Do góry