reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

dzięki dziewczyny za info o szczepionkach na rota.
Kamisia strasznie wspóczuję Antolkowi. Mi pediatra pokazała jak myć, ale jej to z łatwością wychodziło, ja nadal nie potrafię skórki aż tak mocno ściągnąć. Mam nadzieję, że u nas nic takiego się nie pojawi

Wczoraj postanowiłam wprowadzić pierwszy posiłek - marcheweczkę. Adaś juz nie dojada. Potrafi co 1,5 h upominać się o jedzenie. Cała systematyczność podawania posiłków przez to mi się sypneła i nie wiem kiedy on zechce jeść. Próba podania marchewki się nie powiodła. Pluł i prawie wymiotował... Dziś spróbuje takiej ze słoiczka. Jak to nie przejdzie to nie wiem co dalej podawać :-(
Często jada a do tego już 8 dzień bez kupki. Wkurza mnie już to, że nie może mieć porządnej przemiany materii. Od samego początku ma z tym problemy. Teraz te przerwy są coraz dłuższe. Dziś będę musiała pomóc czopkiem

reklama
Dzisiaj byłyśmy u pediatry po zaświadczenie że Julka może uczęszczać na basen - Pani dr nie miała żadnych przeciw wskazań nawet powiedziała, że to super. Od soboty chodzimy z Julką na zajęcia dla niemowlaków - Bąbelki pływają - to kurs 12 zajęć, gdzie maleństwa przypominają sobie jak to było jak pływały :)

Wkurzyłam się dzisiaj na ten katar u Marka ... pojawia się i znika jak kamfora i zowu jest i znowu go nie ma :angry: a że byłam dzisiaj w mieście to podeszlam do apteki i mówie farmaceutce co jest grane i jak to wygląda i że sterimar i firda nie dają rady nic wyjąć a coś siedzi głęboko i oddychać mu nie daje... i poleciła mi Euphorbium-Heel powiedziała że sama to stosuje u swojego dziecka właściwie od momentu jak miał kilka miesięcy. no nic zobaczymy jak to się spisze. Lek jest homeopatyczny, bezpieczny nawet dla niemowląt (tak pisze w ulotce) zobaczymy

Antoś wracaj do zdrowia

A ja tam nie wiem jak to jest pielęgnować małą dziewczynke :-p

Aga to zyczę żeby Mareczkowi pomoglo. Ja już kiedy pisalam, że Nam tzn. boryskowi ten lek nie pomógł, poźniej miał to nieszczęsne zapalenie ucha. No lae może to mój syncio taki wrazliwy, w zasadzie to może miec w genach, bo jego tatus tez jako niemowlak mial zapalenie ucha. Badź co bądź, mam nadzieje,że Mareczkowi pomoże:-)

dzięki dziewczyny za info o szczepionkach na rota.
Kamisia strasznie wspóczuję Antolkowi. Mi pediatra pokazała jak myć, ale jej to z łatwością wychodziło, ja nadal nie potrafię skórki aż tak mocno ściągnąć. Mam nadzieję, że u nas nic takiego się nie pojawi

Wczoraj postanowiłam wprowadzić pierwszy posiłek - marcheweczkę. Adaś juz nie dojada. Potrafi co 1,5 h upominać się o jedzenie. Cała systematyczność podawania posiłków przez to mi się sypneła i nie wiem kiedy on zechce jeść. Próba podania marchewki się nie powiodła. Pluł i prawie wymiotował... Dziś spróbuje takiej ze słoiczka. Jak to nie przejdzie to nie wiem co dalej podawać :-(
Często jada a do tego już 8 dzień bez kupki. Wkurza mnie już to, że nie może mieć porządnej przemiany materii. Od samego początku ma z tym problemy. Teraz te przerwy są coraz dłuższe. Dziś będę musiała pomóc czopkiem

salamadra, to może zamiast marchwi podaj mu jabluszko. Raz ,że smaczniejesze, dwa ,że na sprawy qpkowe pomoże..;-)

Wkurzyłam się dzisiaj na ten katar u Marka ... pojawia się i znika jak kamfora i zowu jest i znowu go nie ma :angry: a że byłam dzisiaj w mieście to podeszlam do apteki i mówie farmaceutce co jest grane i jak to wygląda i że sterimar i firda nie dają rady nic wyjąć a coś siedzi głęboko i oddychać mu nie daje... i poleciła mi Euphorbium-Heel powiedziała że sama to stosuje u swojego dziecka właściwie od momentu jak miał kilka miesięcy. no nic zobaczymy jak to się spisze. Lek jest homeopatyczny, bezpieczny nawet dla niemowląt (tak pisze w ulotce) zobaczymy

Antoś wracaj do zdrowia

A ja tam nie wiem jak to jest pielęgnować małą dziewczynke :-p

Aga u nas na taki katar co siedzi gdzieś głęboko i nie daje się fridzie i wodzie morskiej pomogł MUCOFLUID- te krople rozrzedzają wydzieline i w zasadzie po zakropleniu jak położysz malca na brzuch to samo wylatuje
ale niestety sa na recepte

Aga u nas na taki katar co siedzi gdzieś głęboko i nie daje się fridzie i wodzie morskiej pomogł MUCOFLUID- te krople rozrzedzają wydzieline i w zasadzie po zakropleniu jak położysz malca na brzuch to samo wylatuje
ale niestety sa na recepte

Kamisia jak mu nie pomoże to co mu daje teraz to najpóźniej pojutrze dygam do pediatry...nich mi coś przepisze na rozrzedzenie tego g***a a nazwę sobie zapisze a co!

Dziewczyny czy czeste kupki moga swiadczyc o wychodzacych zebach?
Skad wy wiecie ze zeby beda szly?
Boze co za dzien dzisiaj mamy.Caly dzien Amelia krzyczy i wlasnie robi te kupki i nie wiem juz co to.Zagladam do japki ale nie mam pojecia co tam niby ma byc.Jest jakas kropka biala ale na zab to mi raczej nie wyglada.Rece oczywiscie pakuje do buzi i wszystko co popadnie ale to nie dzis pierwszy raz.Matko osiwieje dzisiaj.Przysnela teraz ale pewnie na pare minut tylko.Zaraz bedzie powtorka z rozrywki.

salamandra 8 dni bez kupki to strasznie duzo.Matko i zawsze tak ma?

Dziewczyny czy czeste kupki moga swiadczyc o wychodzacych zebach?
Skad wy wiecie ze zeby beda szly?
Boze co za dzien dzisiaj mamy.Caly dzien Amelia krzyczy i wlasnie robi te kupki i nie wiem juz co to.Zagladam do japki ale nie mam pojecia co tam niby ma byc.Jest jakas kropka biala ale na zab to mi raczej nie wyglada.Rece oczywiscie pakuje do buzi i wszystko co popadnie ale to nie dzis pierwszy raz.Matko osiwieje dzisiaj.Przysnela teraz ale pewnie na pare minut tylko.Zaraz bedzie powtorka z rozrywki.

salamandra 8 dni bez kupki to strasznie duzo.Matko i zawsze tak ma?

przy ząbkach są luźniejsze kupki, nawet takie wodniste się zdarzają, u nas o tym, że idą zęby świadczą rozpierzchnięte dziąsełka i jak sie w nie stuka to słychac taki dzwięk jak w twarde by się uderzało

reklama
my po wizycie u lekarza Natalka dostała krople do oczu(dicortineff) które mam jej aplikować do nosa:szok::szok: tak to nie pomyłka hehe i smarować pod noskiem maścią majerankową mam nadzieje że ten cholerny katar jej minie

Do góry