reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

ja ogólnie po kazdej zmianie pieluszki smarowałam cieniutko sudocremem, ale kupie to o czym mówisz i zobaczymy . tak ogólnie ten nasz mały ma spore te jajeczka i ogólnie grubasek sie robi i moze dlatgo zaczał se je obcierac. po raz pierwszy to mu sie zrobiło. zawsze dupka i reszta piekna

przy każdej ?? nie jestem pewna czy to własnie nie wpłynęło na te otarcia, mnie położna mówiła, żeby sudocrem używać tylko w przypadku pieluszkowego zapalenia skóry, lub jak będą krostki na pupie, żeby je wysuszyć... ale tak to należy używać maść natłuszczającą a nie wysuszającą... my używamy zamiennie bephanten maść i alantan plus

reklama
a my pupy nie smarujemy niczym i jest git...
Kici ma rację sudocrem tylko jak się coś dzieje- tyż mi tak położna mówiła:)ja swojego jeszcze nia miałam okazji otworzyć!

ratunku :-( Natalkę dopadła wirusówka ma ponad 38' temperatury katarek kaszel w nocy byliśmy na pogotowiu bo strasznie się męczyła przez ten katar nie mogła oddychać i okropnie płakała co u niej się nie zdarza :-( dostaliśmy pulmicort do inhalacji ale wyczytałam że to steryd i mam obawy czy to podać jakoś się wstrzymałam z podaniem może wy mi doradzicie czy przy wirusówce konieczne jest podanie takiego mocnego leku?? mamy też mucosolvan do inhalacji i eurespal syropek

O widze że Natalka chwyciła podobne świństwo jak Mareczek...
Eurespal tez mamy do tego mieliśmy Ibum ale nie pomógł i zmiana na nurofen dla dzieci i antybiotyk Klacid 125. Co do tych inhalacji to niestety nie pomogę...
Zdrowia do Natki

A moje chlopaki maja się już lepiej... ale przy tym antybiotyku to pampers qupy nie zmógł... ale to u Jasia :szok: dobrze że mu założyłam pamka na noc...strach pomyśleć co by było gdyby go nie miał i tak całą poduszkę muszę dać do czyszczenia

ratunku :-( Natalkę dopadła wirusówka ma ponad 38' temperatury katarek kaszel w nocy byliśmy na pogotowiu bo strasznie się męczyła przez ten katar nie mogła oddychać i okropnie płakała co u niej się nie zdarza :-( dostaliśmy pulmicort do inhalacji ale wyczytałam że to steryd i mam obawy czy to podać jakoś się wstrzymałam z podaniem może wy mi doradzicie czy przy wirusówce konieczne jest podanie takiego mocnego leku?? mamy też mucosolvan do inhalacji i eurespal syropek

mamusia, pulmicort jest podawany gdy są jakieś szmery w oskrzelach/płucach, więc prawdopodobnie lekarz musiał coś slyszeć, że przepisał...ja bym na Twoim miejscu wybrała się jeszcze raz do pediatry, który prowadzi małą i to skonsultowała...bo faktycznie, jeśli nie trzeba, to po co podawać, tylko jak nie podasz to za kilka dni może się okazać, że trzeba już antybyka, bo oskrzela (gorzej płuca) zajęte...

zdrówka życzę :-)

przy każdej ?? nie jestem pewna czy to własnie nie wpłynęło na te otarcia, mnie położna mówiła, żeby sudocrem używać tylko w przypadku pieluszkowego zapalenia skóry, lub jak będą krostki na pupie, żeby je wysuszyć... ale tak to należy używać maść natłuszczającą a nie wysuszającą... my używamy zamiennie bephanten maść i alantan plus

dokłądnie

szkoda ze nie wyjasniła czemu taki akurat lek .
Ja dawałam małemu kiedyś sterydy bo miał mykoplazme przez jakieś 2 tyg i nic złego się po nich nie działo jak trzeba o trzeba tylko nalezy pamiętać że nie można ich odstawiac z dnia na dzień .
Mucosolvan do inhalacji też stosuje przy kaszlach itp . I zawsze przechodzi tylko po tym u nas .
No i dawaj koniecznie coś z ibuprofenem bo to przeciwzapalne . jakby była wysoka gorączka a nie możesz podać już ibuprofenu ( nie przekroczyć dawek ) to wtedy po 4 h można podac coś z panadolem

Mamusiu- zdrówka dla Natki!

My po wizycie u pediatry. Ważymy 7 kilo i spokojnie możemy wprowadzać nowości, tak jak z Kubą, czyli od 5 miecha.
Pytałam o luźne, częste qupsztalki (Bartkowi się ostatnio zdarzyły)- może to byc lekka wirusówka, może to być nowa bakteria, którą spotkaliśmy i musi sie zasiedlić w jelitkach. Więc qupsztalek może być nawet wodnisty i zielonkawy- jak dziecko jest pogodne, nie gorączkuje, je normalnie to nie ma się czym przejmować. Ten typ tak ma i już.

Zęby- idą, ale powoli. Może czasem marudzić.

Osławione perełki Zielonej- gruczoły- mogą 'podejść' wodą- wchłoną się lub pękną (nie przejmować się tym). I Bartek też ma taką 'perełkę' także Zielona stawia dniagnozy na odległość... i to jaką :D

Julka obudziła nas o 3 rano - z płaczem, uruchomiliśmy butlę i znowu zasnęła - nie wiem czy na ostatni posiłek za mało dostaję, czy coś jej się przyśniło, taka sytuacja była już kilka razy.

Ile wasze maleństwa zjadają przed snem

reklama
fionka - dziewczyny maja racje, nie uzywaj sudokremu za kazdym razem bo wlasnie to moze za bardzo wysuszylo mu skorke i teraz sie obciera, uzywaj kremy na obtarcia dla dzieci ja np uzywam nieraz od bubbchen, bephanten albo oliwka smaruj, za dwa trzy dni powinno przejsc

nata001 -moja niunia zje najwiecej wlasnie przed snem i w nocy, przed snem zjada tak 170-200 ml kolo 20 godz. a budzi sie tak kolo 24 i zjada tak 150-170... juz nie wiem o co kaman, bo wkurza mnie to za tak duzo zje a malo spi... ale ten temat musimy przynudzic na innym watku... tym o dietach, przenosze tam ten temat

Ostatnia edycja:
Do góry