reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

my nie uzywamy poduszki do spania i tak zostanie przez perwszy rok napewno.

co do tych pierwszych zabkow, to o ktore szczoteczki chodzi? niech ktoras wklei linka jak to wyglada, prosze..

reklama
Aga mam nadzieję, że Twoi chłopcy już lepiej... nie było mnie 3 dni i jeszcze nie nadrobiłam...
mój Kubulek się zaraził ode mnie i miałam 3 noce pobudkę co 2-3h bo nosek się zapychał... na szczęście tfu tfu nie było gorączki... jedynie 37,4 ale to przecież nic...

dzisiaj jest już lepiej dlatego weszłam nadrobić co u was :eek:

O właśnie czyszczenie noska...
zakupiłam fridę... przełamałam sie bo Marek ma taki katar że gruchą nie dało rady... ale cwaniak jak tylko widzi że sie zbliżam do jego nosa to ręce mają prędkość ponaddźwiękową normalnie a głowa we wszystkie strony się obraca byleby tylko mama nie trafiła do dziurki :-D

u nas dokładnie to samo... jak się zbliżam z fridą to od razu wie gdzie się znajduję i umie chwycić... a głowa... o matko tak szybko to mu nigdy nie latała

A właśnie nie wiem czy pisałam... poprosiłam pediatrę o wgląd w paszczę Marka i sprawdzenie co z tymi zębami... i idą owszem ale jakby im się nie chcialo... no i jest duuuże prawdopodobieństwo że pójda jeszcze dłuuugo :-( mają w genach (Marek i Janek) późne wychodzenie zębów... Janek miał w 11 miesiącu pierwszego zęba. Marek moze nie tak późno będzie miał ale też w tych okolicach... no i to by było na tyle z zębami. Ale akcje swędzenia dziaseł sa ewidentne i potwierdzone... bidulek mój...

hej mam taki od 3 dni problem z i tu niespodzianka " jajeczkami " małego. iz nie wiem co jest ale zaczynaja mu sie po bokach obcierac i w tum samym mecu obok na udach,w fałdach. smaruje jak co dien sudokremem ale to nic nie pomaga, ciagle jest czerwone i podraznione.nigdzie wiecej nic sie nie robi tylko w tym miejscu. od 2 dni na dzien lezy przez p ol dnia z otwartapieluszka by mu nie parzyło. ale jest bez zmian. nie wiem czemu tak sie dzieje?juz sie zastanawiam na d pujsciem z tym do lekarza

hej mam taki od 3 dni problem z i tu niespodzianka " jajeczkami " małego. iz nie wiem co jest ale zaczynaja mu sie po bokach obcierac i w tum samym mecu obok na udach,w fałdach. smaruje jak co dien sudokremem ale to nic nie pomaga, ciagle jest czerwone i podraznione.nigdzie wiecej nic sie nie robi tylko w tym miejscu. od 2 dni na dzien lezy przez p ol dnia z otwartapieluszka by mu nie parzyło. ale jest bez zmian. nie wiem czemu tak sie dzieje?juz sie zastanawiam na d pujsciem z tym do lekarza

sudocremem na otarcia ?? cudocrem zawiera cynk który wysusza, dlatego jest dobry na pieluszkowe zapalanie skóry... ale na obtarcia ja polecam bephanten - ja go używam jak tylko zobaczę u Kubusia jakieś otarcie przy siusiaku i jajuszkach. z reguły dwie trzy zmiany pieluszek i nie ma śladu otarć.

reklama
ja ogólnie po kazdej zmianie pieluszki smarowałam cieniutko sudocremem, ale kupie to o czym mówisz i zobaczymy . tak ogólnie ten nasz mały ma spore te jajeczka i ogólnie grubasek sie robi i moze dlatgo zaczał se je obcierac. po raz pierwszy to mu sie zrobiło. zawsze dupka i reszta piekna

Do góry