reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Kurcze, Sebek juz 3ci dzien bez kupsztyla jest. Niedobrze, bo normalnie robil kilka dziennie. Zaczynam sie powaznie martwic. Jak do wieczora bedzie pusta pielucha, bo mu czopka zaaplikuje, choc wolalabym tego uniknac.
Ten moj dziec jest nie-spiacy jakis... w dzien jak zdrzemnie sie 3 razy po pol godz, to i tak sukces, bo czasami tylko raz sie mu zdarzy. W nocy tez spac za bardzo nie chce. Najchetniej to by sie pobawil np o 4 jak tata wstaje do pracy... budzi sie co godz na jedzonko i chwile podje, a potem pociagalby za mamina pizamka, albo za koldre, albo chociaz za czyjac reke. A moze by sie w niebo pogapic, bo gwiazdy tak fajnie swieca... normalnie chodze jak zombie, o Sz nawet nie wspominam. Chyba na kanapie zacznie nocowac, zeby sie choc trochee wysypial.

reklama
aniam nie podałam tego pulmicortu bo w ulotce doczytałam że to jest lek od 6 miesiąca i wogóle uznałam że nie jest to konieczne bo oskrzela i płucka czyste. jutro idziemy do naszej lekarki na kontrol więc jeszcze jej dopytam bo wydaje mi się że tamta pani doktor nie dokońca wiedziała co przepisuje no i ciągle sprawdzała coś w książce:baffled:

no niby wprowadzilam, bo dalam mu marchewke, ale zjadl cale pol lyzeczki, no moze cala, wiec to mu chyba nie powinno zaszkodzic... tak czy inaczej wczoraj samo sie rozwiazalo, bo doslownie zapelnil 2 pieluszki (znaczy jedna po drugiej) i to tak na maxa, ze az sie bokami wylewalo! ale mnie te pobrudzone ubranka ucieszyly:)

Po wizycie kontrolnej u pediatry:
1. Z Jankiem lepiej ale do wykończenia mam mu dawać antybiotyk bo jeszcze lekkie szmery
2. Marek znowu ma katar i sie dusi... mam go obserwować. Jakby mu skoczyła temperatura, lub zwiększyła sie ilość wydzieliny i zaczął kaszleć napadowo to mam jechać do lekarza...
ehhhhhhhhhhhhh

Po wizycie kontrolnej u pediatry:
1. Z Jankiem lepiej ale do wykończenia mam mu dawać antybiotyk bo jeszcze lekkie szmery
2. Marek znowu ma katar i sie dusi... mam go obserwować. Jakby mu skoczyła temperatura, lub zwiększyła sie ilość wydzieliny i zaczął kaszleć napadowo to mam jechać do lekarza...
ehhhhhhhhhhhhh

Aguśzdrówka dla chłopaków, normalnie coś to choróbsko nie chce odpuścić:(

no niby wprowadzilam, bo dalam mu marchewke, ale zjadl cale pol lyzeczki, no moze cala, wiec to mu chyba nie powinno zaszkodzic... tak czy inaczej wczoraj samo sie rozwiazalo, bo doslownie zapelnil 2 pieluszki (znaczy jedna po drugiej) i to tak na maxa, ze az sie bokami wylewalo! ale mnie te pobrudzone ubranka ucieszyly:)
U nas też dwie pieluchy pełne po 4 dniach bez i po podaniu połowy czopka. Moim zdaniem to jednak przez tą marchew, bo też podawałam.

reklama
Do góry