reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

czesc
ella - ty sie nie przejmuj ze mala ci nie je "ksiazkowo", moja niunia tez mniej je, u niej raz tak raz siak, wazy teraz 6400 a mierzy kolo 72 cm, skonczylam sie juz przejmowac ze mala mniej przybiera niz inne dzieci, wyglada zdrowo, lekarz tez mowi ze zdrowiutka, takze olalam sprawe, moja niunia jest drobniutka i taka pozostanie, zreszta tez po kim mialaby na wielka wyrosnac...

co do odbijania po jedzeniu, to w nocy nawet malej nie podnosze, daje jej butle w lozku na lezaco, a w dzien podnosze choc nie zawsze odbije...
co do mycia kwiatuszka to tez robie tak jak wy, nie grzebie tam zbytnio i jeszcze troszke wydzieliny tam jest.

mam nadzieje ze z Adasiem juz lepiej, trzymam kciuki

reklama
A! Jeszcze umiemy świetnie pluć, ale nie puszczaś bąbelki ze śliny, tylko pluć... jak lama za przeproszeniem :DDD Dzisiaj zostałam opluta mlekiem ;))) Myślicie, że to efekt nadmiaru śliny przy ząbkowaniu???

Nooo... wyglądało przednio... tym bardziej, że to mleko z cycka ;DDD i na mamę poszła fontanna... Kubek takich atrakcji mi nie dostarczał.

My tez dzisiaj bylismy na szczepieniu i na ogolnej kontroli.Dzis mamy rowne 4 miesiace.
Mala wazy 6.530 i mierzy 64 cm.W ciagu dwoch miesiecy przybrala 1.300 to nie malo?
Po badaniu okazalo sie tez ze ma zapalenie ucha .Qurcze zawsze musi sie cos przyplatac bo by nie bylo.
Teraz wiem juz czemu taka marudna byla i w nocy budzila sie z placzem.Ale zdziwilam sie bo nic mi nie przepisala.Czy tego sie nie leczy?????Za tydzien kazala jeszcze raz przyjsc.
Skora tez jej sie nie spodobala.Mowi ze za tydzien jak sie nie polepszy to cos jej przepisze.Mam nadzieje ze nie jakies sterydy no zobaczymy.Tak ja pielegnuje a ona jeszcze gorsza.Dobrze ze chociaz buzka jest ladna.
Radzila zeby nie przebywac w goracu.No to ja to wiem,ale niby gdzie ja mam sie z nia schowac jak tu takie upaly????:angry::angry::angry:

Mowila tez o rozszerzeniu diety.No i dala mi wykres.Wiec tutaj w piatym miesiacu juz sie dzieci dokarmia.Kaszka i od razu zupki.I nie tak jak w PL najpierw marchewka potem ziemniaczek tylko od razu marchewka z ziemniaczkiem.Ale ja i tak zrobie po swojemu.Wszystko 3 dni probowac.Czy to oby nie za krotko?
A o glutenie nawet nie wspomniala.Dziwne.Ale tu jest wszystko dziwne.
Wspomnialam jej o tych nocnych karmieniach i mowila zebym ja juz zaczela dokarmiac ale ja sie jeszcze wstrzymam.

zielona tez nie wiem co to to BPA.
iza i Daga no to jest juz co nosic.

Gosiek, tutaj tez schemat dokarmiania jest cokolwiek dziwny. Dostalam takie cos od lekarza:

schemat zywienia dla dzieci 3-6 miesiecy

6 A.M. - mleko
10 A.M. - owoc, kaszka y mleko
2 P.M. - sok owocowy i mleko
6 P.M. - kaszka, papka owocowa i mleko
10 P.M. - mleko

Komentowac tych bredni nie trzeba.

W siodmym miesiacu proponuja wprowadzanie miesa i wedlin SIC!!!
W jedenastym miesiacu mleko krowie i slodycze. Qwa, po moim trupie!!!!!!!!!!!!!!

Hejka. My dzis też po szczepieniu. Tak mnie wszyscy straszyli, że trzecie jest najgorsze, ale jak narazie jest ok, tylko maluch sie obudzic nie moze. Goraczki nie ma, wiec nie przezywam. Pytałam o rozszerzenie diety i dostałam bure od pediatry za to, że od dwóch tygodni daje juz warzywka gotowane(ze to niby za wczesnie???) Niewiem co myslec. Wystraszylam sie, ale w sumie malemu nic nie jest po takim jedzonku. Tym bardziej, ze nie zastepuje tym mleka, tylko daje jeszcze mleko po warzywach.
Zielona maupa, piękne tam macie schematy żywienia :)

zielona piekny schemat nie pogielo ich przypadkiem???

A ja boje sie ze zaszkodzilam wlasnemu dziecku.Po dzisiejszych szczepieniach zadzwonilam do mamy i ona dopiero mnie uswiadomila ze mala nie powinna byc zaszczepiona przy tym zapaleniu ucha.Boze jak ja sie teraz martwie.Moze sie cos jej stac?
Ale ze mnie matka nie pomyslalam o tym wczesniej,a u nich to pewnie norma tak szczepic dzieci.Chore czy zdrowe jeden h.j.
Jestem spanikowana i sie boje jak cholera.

reklama
Do góry