reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

zielona piekny schemat nie pogielo ich przypadkiem???

A ja boje sie ze zaszkodzilam wlasnemu dziecku.Po dzisiejszych szczepieniach zadzwonilam do mamy i ona dopiero mnie uswiadomila ze mala nie powinna byc zaszczepiona przy tym zapaleniu ucha.Boze jak ja sie teraz martwie.Moze sie cos jej stac?
Ale ze mnie matka nie pomyslalam o tym wczesniej,a u nich to pewnie norma tak szczepic dzieci.Chore czy zdrowe jeden h.j.
Jestem spanikowana i sie boje jak cholera.

Alex przed 2 szczepieniem miał zapalenie gardła i szczepienie przełożyła nam pediatra na tydzien po zakonczeniu antybiotyku. Chociaz potem jak bylam u naszej pediatry, powiedziala, ze gdyby na nia wtedy trafilo, to by nam nie przelozyla, wiec to moze nic zlego. Jak widać i PL sa dwie szkoły i różnie to bywa. Najepiej małą obserwuj i spokojnie :)

reklama
Pawełek miał dziś szczepienie również. Waży 7 kilo i mierzy 64cm:). Rozwalił mnie i pielęgniarkę, bo jak go mierzyła to walił słodkie uśmieszki a potem jak zobaczył strzykawkę, to spojrzał babce w oczy, jakby chciał powiedzieć "nie rób mi tego" :) na szczęście nie było tak źle, w drodze powrotnej zasnął :)
dobrze, że zdrowo rosną nasze dzieciaki:)

zielona piekny schemat nie pogielo ich przypadkiem???

A ja boje sie ze zaszkodzilam wlasnemu dziecku.Po dzisiejszych szczepieniach zadzwonilam do mamy i ona dopiero mnie uswiadomila ze mala nie powinna byc zaszczepiona przy tym zapaleniu ucha.Boze jak ja sie teraz martwie.Moze sie cos jej stac?
Ale ze mnie matka nie pomyslalam o tym wczesniej,a u nich to pewnie norma tak szczepic dzieci.Chore czy zdrowe jeden h.j.
Jestem spanikowana i sie boje jak cholera.

Gosiek, a to na pewno zapalenie ucha ? Gdyby tak, to przecież antybiotyk jest potrzebny bo to w końcu stan zapalny w organiźmie..i wtedy nie powinno być szczepienia...a jak nic nie przepisała, to może to nie jest zapalenie i dlatego pozwoliła zaszczepić...

No wlasnie monia powiedziala ze zapalenie nie jest mocne i tego nie rozumiem jest slabe i mocne????Glupia pinda.Ale tutaj lekarze to debile takze wszystkiego sie mozna spodziewac.Kazala za tydzien sie umowic.Nic z tego nie rozumiem.
A mala jak padla przed osma tak spi i nawet sie nie rusza nawet jej nie kapalam tak sie boje chyba nie usne.
A gdyby to bylo to zapalenie ucha to moga byc jakies powiklania po tych szczepionkach?Moze panikuje ale sie boje.

No wlasnie monia powiedziala ze zapalenie nie jest mocne i tego nie rozumiem jest slabe i mocne????Glupia pinda.Ale tutaj lekarze to debile takze wszystkiego sie mozna spodziewac.Kazala za tydzien sie umowic.Nic z tego nie rozumiem.
A mala jak padla przed osma tak spi i nawet sie nie rusza nawet jej nie kapalam tak sie boje chyba nie usne.
A gdyby to bylo to zapalenie ucha to moga byc jakies powiklania po tych szczepionkach?Moze panikuje ale sie boje.

gosiek, gdyby to było zapalenie ucha, to mala by wyla, i miała temp. Wiem coś o tym bo Borys miał, ból jest niesamowity i dziecko nie płacze a wyje. Pozatym zapalenie ucha leczy się tylko antybiotykiem.

My tez dzisiaj bylismy na szczepieniu i na ogolnej kontroli.Dzis mamy rowne 4 miesiace.
Mala wazy 6.530 i mierzy 64 cm.W ciagu dwoch miesiecy przybrala 1.300 to nie malo?
Po badaniu okazalo sie tez ze ma zapalenie ucha .Qurcze zawsze musi sie cos przyplatac bo by nie bylo.
Teraz wiem juz czemu taka marudna byla i w nocy budzila sie z placzem.Ale zdziwilam sie bo nic mi nie przepisala.Czy tego sie nie leczy?????Za tydzien kazala jeszcze raz przyjsc.
Skora tez jej sie nie spodobala.Mowi ze za tydzien jak sie nie polepszy to cos jej przepisze.Mam nadzieje ze nie jakies sterydy no zobaczymy.Tak ja pielegnuje a ona jeszcze gorsza.Dobrze ze chociaz buzka jest ladna.
Radzila zeby nie przebywac w goracu.No to ja to wiem,ale niby gdzie ja mam sie z nia schowac jak tu takie upaly????:angry::angry::angry:

Mowila tez o rozszerzeniu diety.No i dala mi wykres.Wiec tutaj w piatym miesiacu juz sie dzieci dokarmia.Kaszka i od razu zupki.I nie tak jak w PL najpierw marchewka potem ziemniaczek tylko od razu marchewka z ziemniaczkiem.Ale ja i tak zrobie po swojemu.Wszystko 3 dni probowac.Czy to oby nie za krotko?
A o glutenie nawet nie wspomniala.Dziwne.Ale tu jest wszystko dziwne.
Wspomnialam jej o tych nocnych karmieniach i mowila zebym ja juz zaczela dokarmiac ale ja sie jeszcze wstrzymam.

zielona tez nie wiem co to to BPA.
iza i Daga no to jest juz co nosic.
nie przytyla za malo
a jak dotykasz jej uszko to placze? a mala miala katarek? zapalenie uszka jest najczesciej od katarku i strasznie boli to dziecko
mi w niemczech tez nikt nic o glutenie nie mowil... w polsce sie dowiedzialam i stosuje od 5 miesiaca, a jedzonko wprowadzilam powoli od po skonczeniu 4 miesiaca
Gosiek, tutaj tez schemat dokarmiania jest cokolwiek dziwny. Dostalam takie cos od lekarza:

schemat zywienia dla dzieci 3-6 miesiecy

6 A.M. - mleko
10 A.M. - owoc, kaszka y mleko
2 P.M. - sok owocowy i mleko
6 P.M. - kaszka, papka owocowa i mleko
10 P.M. - mleko

Komentowac tych bredni nie trzeba.

W siodmym miesiacu proponuja wprowadzanie miesa i wedlin SIC!!!
W jedenastym miesiacu mleko krowie i slodycze. Qwa, po moim trupie!!!!!!!!!!!!!!
normalny meksyk:-D
ja bazuje na tych schematach:
HiPP: Schemat żywienia
Schemat żywienia niemowląt

A! Jeszcze umiemy świetnie pluć, ale nie puszczaś bąbelki ze śliny, tylko pluć... jak lama za przeproszeniem :DDD Dzisiaj zostałam opluta mlekiem ;))) Myślicie, że to efekt nadmiaru śliny przy ząbkowaniu???

aniez to widzę, że nie tylko mój ostatnio ma taką fazę... tyle że mój pluje podczas karmienia łyżeczką... ja przystawiam łyżeczkę a on robi wargami prrrr i wszystko leci na boki... :-D Qbek w marchewce, ja w marchewce, śliniak w marchewce, leżaczek w marchewce, a Qbuś rogal na buzi i otwiera dzioba do kolejnej łyżki.

gosienka dziekujemy dzisiaj lepiej.Martwilam sie wczoraj bo nigdy jej sie tak nie zdarzylo zeby usnela przed osma.Ale dzis jest chyba dobrze.W nocy strasznie marudzila i miala podgoraczkowy stan ale dzisiaj jest dobrze.Obudzila sie radosna.

wronia no ona nie wyje az tak bardzo.A ta pinda lekarka powiedziala wyraznie ze nie jest tak mocne i poczekamy tydzien.No nic z tego nie kumam.Bede ja obserwowac jak bede widziala ze cos jest nie tak to smigam spowrotem.
Dotykalam jej dzisiaj to uszko jak mowila justa i mala wlasnie plakala. No nie wiem bede ja obserwowac.

reklama
Do góry