reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
Borys ma jeszcze wnetrze taki brazowe, zresztą ja tez tak mam i jeszcze mam delikatna kreske, takze mysle ,że to normalne, z czasem zniknie;-)

Moj maly rowniez ma w srodku brazowy pepus ale to pewnie ma po tacie;-):-D.Ja mam kreske na brzuchu Sami rowniez,tyle ze krotsza i bledsza.I co do tych kresek,slyszlam ze znika okolo rok po urodzeniu malucha.

Aniam i E.Salamandra
dziękuję za wskazówki
nie dam się zwariować i będę używać laktator z Bpa
będę go myć i wyparzac raz keidyś
a butelki mam bez BPA bo z TT
wiec bedzie ok
musze tylko sie zaopatrzec w woreczki na pokarm ciekawe czy w naszym Tesco znajde
no i chyba musze zaczac magazynowac mleczko
wiem ze bylo juz wiele pytan na ten temat ale sie powtorze bo nie znajde w tym gąszczu postów
a dopiero pierwszy raz bede to robic
kiedy to mleko odciagac?
po karmieniu?
ile razy dziennie?
i tak z calego dnia jak odciagne to juz trzeba mrozic cyz mozna z tym co na drugi dzien?
fenks
Daga ide juz na główny

ja np. jak potrzebowałam szybko dużą ilość mleka to jak karmiłam Olę z jednej piersi to po karmieniu odciągałam co jeszcze zostalo i drugą tyle, że w dzień to ściągałam 40-60ml, no ale najepiej to w nocy albo wcześnie rano jak jest długa przerwa wtedy można ściągnąć jednorazowo większą porcję i od razu zamrozić. Ja zazwyczaj mrożę porcje ok 180 ml, więc jak ściągam w dzień to co ściągnę to do lodówki aż się uzbiera cały pojemnik i wtedy do zamrażalnika.

Ola i Samuel to duże już dzieciaczki.

Daga Helenka Oli nie dogoni

Iza no Samuel rośnie że ho ho:)

Forget Helenka tez ma coś takiego ciemnego w pępku , sprawdzałam i też dziwnie nie pachnie więc może tak ma być, nie wiem jak pójdę na szczepienie to zapytam pediatry.

Oj to prawda:tak:,ledwo sie miesci w nosiedlku:szok:.Wczoraj robilismy przymiarke do spacerowki.I mysle ze za jakis 1-1.5,bedziemy musieli zamienic nosidelko na spacerowke:-)

wozicie go w nosidełku nie w gondoli ?

Moja już dawno w spacerowym smiga

kwiatek pewnie bez przesady. Szymek pił z butelek z BPA i co mam sie powiesić z tego powodu ? Choc dość wcześnie olałam ich sterylizacje

reklama
cholera, co to jest to BPA????

udalo mi sie zajrzec do paszczy Kostki i te perelki zaczely sie wchlaniac. Jakis miesiac temu byly naprawde duze, a teraz prawie ich nie widac. Na calym gornym dziaselku widac zarys wszystkich zabkow. Wyglada to dosc zabawanie i widac, ze im brakuje jeszcze jakies 2 milimetry do przebicia sie na wolnosc.

Do góry