reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

My używamy Pampers Active baby 3. Dadę też mieliśmy, ale jak dziecko nasika to ona się w środku wilgotna robi. No i mój synuś w tym czasie robił bigkupy... Każda z Dady wylatywała bokiem, tyłem , a jedna nawet przodem:) A pampersy dawały radę więc nie ma sensu zmieniać...

reklama
ja używam bella hapy tylko od nich nie ma odparzonego tyłka miałam już te z rosmana cerfura lidla biedronki hagisy i pampersy new baby ale wszystkie odparzają już nawet chusteczek wilgotnych nie używam bo się jej odparzenia goją po tych naszych próbach a mam pytanie co do pampersów czy we wszytkich sa tak jak w tych new baby ze we wkładzie są takie jakby kulki ?

Kingutek - Active Baby maja takie niby kulki - jak nowa to mozna to wyczuć.

Dziś leciałam na 3 rodzaje - Pampers na spacer, Dada i Huggis jak byłam w domu. Mimo tego, że Dada nie jest idealnie sucha po siusianiu, to wole ją niż Huggis, bo w Huggisie po kupie straszne rzeczy sie działy - jakoś on kupy nie przyswaja i się strasznie wszędzie rozmazuje. Dada z kupa daje radę, ale z racji tej wilgoci nie nadaje się na noc lub na wyjście, gdy nie mam mozliwości zmieniać lub chociaż sprawdzać często.

Pampers w dalszym ciągu prowadzi - najmiększy, najsuchszy, nie rozmazuje kupy.

W Zielonej Górze na bilbordach reklama promocji Pampersów w InterMarche - rózne rodzaje, a na zdjęciu Active Baby 3 70 sztuk za 42,99 PLN. Oferta od 16 sierpnia. Nie wiem jak ten market działa, czy promocje maja ogólnopolskie czy lokalne. W każdym razie ja zrobię zapas 4-ek, bo 3-ek mam 3 paczki, wrrrr...

o to może sprawdze jeszcze te premium care bo bella hapyy nie wszedzie jest a jak jest to też nie wszystkie rozmiary i jak byłam u mamy to testowaliśmy różne a pampki można dostać wszędzie to sprawdze żeby wiedzieć czy pasują w razie co.

flaurka mi hagisy tez nie pasują bo są bardzo mało chłonne młodej nie odparzają ale przesikuje je często i trzeba bardzo często zmieniać.

Mnie Dada bardzo odpowiadała, używaliśmy na okrągło, ale moje dziecie nie wyhodowało na pupie jeszcze ani pół odparzenia... Teraz przeszliśmy na Pampersy, bo udało nam się je dorwać w promocji i wyszły taniej niż Dada :) W Kamieniu w Intermarche kupiliśmy 3 paczki (każda po 78 sztuk) Pampers Sleep&Play za 32,99 - żal było nie skorzystać! Została nam jeszcze jedna paka ich, a ostatnio w Tesco w promocji M wypatrzył Pampers Activ Baby (3 opakowania po 62 sztuki, czyli 186 sztuk... nie pamiętam ile kosztowały, ale chyba nieco ponad 70 zł. więc się opłaca... :))

A ja uzywam pieluch z aldi - vibelle sie nazywaja i jak dla mnie, znaczy dla malego, wydaja sie ok- na rowni z pampersami, ktorych tez uzywamy- w PL zamierzam dady kupic- i my juz dawno na 3kach jestesmy- Flaurka jak wyrobujesz 4rek to daj znac- moj tez juz ma 6,5kg wiec od 7miu mozna bedzie zmienic:tak:

andav - a w Polsce w aldim te pieluchy będą? Bo ja chyba się uzalezniłam i chcę wszystkich spróbować;)))

Mam juz aliczone Dady, pampersy, Huggisy, Bella happy, te z Rosmana i Gaga z Tesco - to dopiero porazka;)) Biedny mój synek, królik eksperymentalny:)

My lecimy na pampersach: premium care a teraz na active. Ale dzisiaj juz 5 razy mi przesikał. Musze paczke dwojek wykonczyc bo trojki w samochodzie czekaja.

reklama
Powiem Wam że rzeczywiście Dady wilgotne po siusianiu, niby miały wchłaniac wilgoć a tu dupa, zuzyje na codzien, bede zmieniac co 2 godz, a na noc i wyjscia z domu bedzie pampers active baby.

Do góry