reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

Własnie miałam dzis temat poruszyć. Na początku młody jechał na Dadzie i było git. Potem dostalismy pampers Active Baby i stwierdziłam, że są lepsze, bo sa miekkie i kupowałam Pampersy zielone przez ostatni miesiąc z kawałkiem. No ale wlaśnie skończyły mi sie promocyjne mega paki, promocji na nie nie znalazłam za to Dada w promocji, to wzięłam. No i po pierwszej nocce odparzona pupa. Obadałam w czym rzecz i mi wyszło, że ta warstwa w środku jak jest zasikana pieluszka to w pamperach jest sucha a w Dadzie jest wilgotna - sprawdzałam papierowym ręcznikiem. No to do sklepu. Promocja na Huggis Super Dry - myśl mnie naszła, że jak Super Dry to tego szukam. No ale okazało się, że to Super Dry oznacza, że warstwa w środku nie przyjmuje wilgoci i jak młody zrobił większą rzadka kupę to mu się plecami wylewało. No to jeszcze raz do sklepu i Pampers Active Baby i jest git. Wszystko to przerobiłam w ten weekend. Mam w domu teraz 3 pełne paczki pieluch - Dada, Huggis i Pampers. Dady i Huggisy używam jak siedze z młodym w domu, bo od razu reaguje na kupolce a siku sprawdzam profilaktycznie co godzinę. Na wyjścia i na noc wezmę Papmersy, az nie zuzyje tych dwóch paczek gorszych pieluch. I kończę eksperymenty, jak znowu będzie promocja na Pampersy to kupuje większą ilość - 3 sa do 9kg, młody ma 6 jeszcze trochę mu ich wyjdzie.

Poprzednio kupiłam dwa pudła Pampersów po 150 szt za 90PLN/pudło, ale juz znalazłam 70 szt za 49,99 i to nie w promocji ale w regularnej sprzedaży w sieci Lewiatan.

reklama
ja tez testowalam pampersy activ baby 3 sa ok tak jak te zolte ale mam wrazenie ze one jeszcze sa jakies za duze na Olke mimo ze ma ponad 6kg to ostatnio kupilam jeszcze 2. Teraz powoli si ekoncza i sama nie wiem czy dalej kupic 2 czy wykorzystac juz te 3 ktore mam otwarte.

Aha mialam jeszcze pytac jakie duze opakowania kupujecie? nie wiem jak wy ale ja zauwazylam ze bardziej oplacalo mi sie kupic 2 opakowania pampersow rozm.2 po 72szt bo taniej wychodzi niz jedno wieksze

Ostatnia edycja:
Olisia, ja sie zastanawiam nad tym czy na 4-ke nie przejść zaraz, bo pampersy w porównaniu z Dadą i Huggisami sa krótkie, a chłopak ma wiekszą odległość między kupą a siku:))) Myslę, że kupie 4-ki i sprawdzę, jak za duże będą (od 7kg nominalnie) to poczekają, ale zanim zuzyje te 3 paczki co mam w domu to minie miesiąc jeszcze. No sama nie wiem jakie kupować nastepne.

Flaurka myslalam ze tylko ja mam problem z doborem rozmiaru.:-):-):-) Masz racje pampersy sa krotkie ale ja mam wrazenie ze w 3 Ola sie topi. Moze to tylko moje takie odczucie. Chyba przez kilka dni bede testowac 3 te co mam i moze sie do nich przyzwyczaje :-)
Ale sie usmialam z odleglosci miedzy kupa a siku hihihhih :-D dobre :-D

dziewczyny odswiezam pytanie dotyczace pieluszek jednorazowych.
Jakis czas temu zanim urodzily sie nasze szkraby to debatowalysmy na temat pieluch ktore kupujemy a teraz chcialam sie dowiedziec bo pewnie wiekszosc z was przetestowala pieluszki roznych firm i ktore waszym zdaniem sa najlepsze i spelniaja swoja role w 100%
Ja uzywalam babydream i dla mnie katastrofa, happy mialam jedna pieluszke od kolezanki i bylo to samo co poprzednie. Dada w miare ok choc jak Ola ja zsiusia to robi sie strasznie twarda i ciezka a jednak moim zdaniem pampers wygrywa. Mialam te premium care ale teraz po dluzszym czasie stwierdzam ze pampers new baby sa dla niej . Jakie wy macie zdanie na ten temat i jakich rozmiarow uzywacie?

my uzywamy pampersa i wsio ok ale kupiłam tez dada bo była promocja 128szt po 49zł i te dada masz racje sztywne sie robia ale ja je nakładam tylko na krótka mete tzn jak nigdzie nie idziemy i wiem ze np zaraz kupa bedzie a pampek na tyłku mokry i wszystko przeleci co do rozmiaru to i pampers i dada 3
ostatnio była promocja w carrefour 150 szt za 80 zl

my uzywamy jak narazie tylko pampersow. premium care albo active baby. to zalezy co dziadek przywiezie (moj tata) bo to on jest glownym sponsorem od pampersow :) jak narazie innych nie probowalismy. chce sprobowc dady, moze kupie jak skonczy nam sie obecny zapas.
kurcze, ja wiedzialam o tej prmocji w carrefour ale ja przegapialam :( my uzywamy rozmiaru 3

my uzywamy jak narazie tylko pampersow. premium care albo active baby. to zalezy co dziadek przywiezie (moj tata) bo to on jest glownym sponsorem od pampersow :) jak narazie innych nie probowalismy. chce sprobowc dady, moze kupie jak skonczy nam sie obecny zapas.
kurcze, ja wiedzialam o tej prmocji w carrefour ale ja przegapialam :( my uzywamy rozmiaru 3

a ja kupiłam karton 3 i karton 4 wczesniej w tesco widzialam za 90zł to akurat sis mi przywiozła z Wawy tez 150 szt
a tak pytanko ile zuzywacie pieluszek na miesiac bo u nas 150 szt ledwo sie wyrobilismy hehehehhe

My od samego początku praktycznie używamy Dady. Miałam paczkę Pampersów Premium Care, ale ta siateczka przyklejała się do pupy i odrywanie było mało fajne i Gabryś miał czerwoną pupkę. I Babydream jedną paczkę mieliśmy, ale to porażka. Przecieki były notoryczne i jakieś sztywne takie. A na Dada czasem zdarzy się, że coś przecieknie, ale to sporadycznie.

elcia my tak roznie zuzywamy, na poczatku tych pieluch szla masa bo mloda nie wytrzymywala za dlugo w wilgotnej pieluszce, a teraz sie to unormowalo. Zuzywamy ok 2 paczek (72szt) nawet czasami troszke mniej

reklama
o dzieks własnie sie tak zastanawiałam bo wczoraj rozmawiałam z bratowa ona ma córe 4,5 mc i mowi ze 86 szt starcza jej na 1,5 mc i se mysle jakim sposobem ... kupe robi raz na 3-4 dni ale az tak mało??? no i patrze a mała pampers nasikany ze z 2 kg wazy wiec to stad taki wynik

Do góry