reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

reklama
ja przy córci próbowałam róznych pieluch i bezkonkurencyjnie wygrały pampersy. Najbardziej mi pasuję active baby ale te zwykłe też dają radę.
Dady używaliśmy w PL na urlopie ale tylko w ciągu dnia-na noc pampers.
Po huggiesach miała odparzenia. Tutejsze angel care też odparzały i ogólnie jakieś takie grube były.
No i my kończymy ostatnią paczkę jeszcze rozmiaru 2 (kiedys była fajna promocja wiec większy zapas zrobiłam) i potem już na 3 przechodzimy.

Na poczatku tylko pampersy zielone,jak mala zaczela wiecej siusiac kupilam Dady i nie najgorsze sa,jak jestesmy w domciu to je zakladamy,na dluzsze wyjscia i na noc pampersy ziel..juz od tyg 3 uzywamy.

My początkowo używaliśmy Dadę (2-ki) ale 3-ki już Pampers - Sleep & Play alb Active Baby, Krzysiowi jest obojętne, a nie przesikuje żadnych :D w zasadzie od urodzenia łóżeczko przesikał mi 2 razy, na pieluchach Gaga z Tesco - nie polecam ich :no:

My od poczatku jedziemy na pampkach.Od jakiegos miesiaca uzywamy trojek jak mala osiagnela pelne 6 kg.Wcale nie sa za duze wiec powoli zaczynam sie zastanawiac nad 4 kami.Nie lubie jak ja cos uciska.
Moj synek 2 latek uzywa pampersow easy up....sa super

My do tej pory bylismy na pieluszkach Dada, sa ok, nie przesikiwal ich wiecej niz np Pampersa:tak:Po drodze testowalismy te z Rossmana - nie polecam sa sztywne i szerokie - zwłaszcza te nowe Fit & coś tam nie pamietam:-D
My juz z 3 przejdziemy powoli na 4, konczymy ostatnie opakowanie Sleep&play 3 i mam juz zielone 4.

A ja właśnie kupiłam 3 Dady, wyglądają fajnie, nawet mają też zielony paseczek w środku jak pampers, do tej pory pampers królował ale chyba czas na coś tańszego. Potestuje i zobaczę :)

Patrzac, ile mi pieluch schodzi, ciesze sie z decyzji i wielorazowych... Przewijam malego 7-8 razy przy kazdymi karmieniu. Kup jest 5-6, a jesli tylko mokra to potrojnie, wiec te pewnie by byla do wymiany. A to wychodzi co najmniej 210 miesiecznie...
W tym tyg sklep, w ktorym kupuje rzeczy online (pieluszki tam kupowalam, wilgotne chusteczki i inne produkty), wprowadzil jednorazowe pieluszki robione z bambusa, maja mi przyslac pare do przetestowania. Jak beda takie, jak pisza, czyli nie tylko skuteczne ale i miekkie, to pewnie tych bede uzywac jako zapasowego zrodla, gdy mi np. cos nie doschnie (raz sie zdarzylo), no i na wyjazdach, kiedy nie ma jak prac. Teraz mam paczke ekologicznych dostepnych w sklepie i sa nieco twarde.

reklama
My cały czas używamy pampersów albo newbaby albo premium care. jedne i drugie świetnie się sprawdzają. Mam ostatnią paczkę 2 i jak tylko skończymy to przechodzimy na 3. Dostaliśmy 2 albo 3 paczki tych premium więc najpierw je zużyjemy a potem pewnie zielone pampersy. Kupuję tam, gdzie akurat promocja więc nie jest źle :)

Do góry