reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

reklama
ja przy córci próbowałam róznych pieluch i bezkonkurencyjnie wygrały pampersy. Najbardziej mi pasuję active baby ale te zwykłe też dają radę.
Dady używaliśmy w PL na urlopie ale tylko w ciągu dnia-na noc pampers.
Po huggiesach miała odparzenia. Tutejsze angel care też odparzały i ogólnie jakieś takie grube były.
No i my kończymy ostatnią paczkę jeszcze rozmiaru 2 (kiedys była fajna promocja wiec większy zapas zrobiłam) i potem już na 3 przechodzimy.

Na poczatku tylko pampersy zielone,jak mala zaczela wiecej siusiac kupilam Dady i nie najgorsze sa,jak jestesmy w domciu to je zakladamy,na dluzsze wyjscia i na noc pampersy ziel..juz od tyg 3 uzywamy.

My początkowo używaliśmy Dadę (2-ki) ale 3-ki już Pampers - Sleep & Play alb Active Baby, Krzysiowi jest obojętne, a nie przesikuje żadnych :D w zasadzie od urodzenia łóżeczko przesikał mi 2 razy, na pieluchach Gaga z Tesco - nie polecam ich :no:

My od poczatku jedziemy na pampkach.Od jakiegos miesiaca uzywamy trojek jak mala osiagnela pelne 6 kg.Wcale nie sa za duze wiec powoli zaczynam sie zastanawiac nad 4 kami.Nie lubie jak ja cos uciska.
Moj synek 2 latek uzywa pampersow easy up....sa super

My do tej pory bylismy na pieluszkach Dada, sa ok, nie przesikiwal ich wiecej niz np Pampersa:tak:Po drodze testowalismy te z Rossmana - nie polecam sa sztywne i szerokie - zwłaszcza te nowe Fit & coś tam nie pamietam:-D
My juz z 3 przejdziemy powoli na 4, konczymy ostatnie opakowanie Sleep&play 3 i mam juz zielone 4.

A ja właśnie kupiłam 3 Dady, wyglądają fajnie, nawet mają też zielony paseczek w środku jak pampers, do tej pory pampers królował ale chyba czas na coś tańszego. Potestuje i zobaczę :)

Patrzac, ile mi pieluch schodzi, ciesze sie z decyzji i wielorazowych... Przewijam malego 7-8 razy przy kazdymi karmieniu. Kup jest 5-6, a jesli tylko mokra to potrojnie, wiec te pewnie by byla do wymiany. A to wychodzi co najmniej 210 miesiecznie...
W tym tyg sklep, w ktorym kupuje rzeczy online (pieluszki tam kupowalam, wilgotne chusteczki i inne produkty), wprowadzil jednorazowe pieluszki robione z bambusa, maja mi przyslac pare do przetestowania. Jak beda takie, jak pisza, czyli nie tylko skuteczne ale i miekkie, to pewnie tych bede uzywac jako zapasowego zrodla, gdy mi np. cos nie doschnie (raz sie zdarzylo), no i na wyjazdach, kiedy nie ma jak prac. Teraz mam paczke ekologicznych dostepnych w sklepie i sa nieco twarde.

reklama
My cały czas używamy pampersów albo newbaby albo premium care. jedne i drugie świetnie się sprawdzają. Mam ostatnią paczkę 2 i jak tylko skończymy to przechodzimy na 3. Dostaliśmy 2 albo 3 paczki tych premium więc najpierw je zużyjemy a potem pewnie zielone pampersy. Kupuję tam, gdzie akurat promocja więc nie jest źle :)

Do góry