reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wokół naszych maluchów - zdrowie, pielęgnacja, karmienie itd.

reklama
Położna mi mówiła ze po wit k dużo dziwci ma problemy dlatego wzielam jednorazowo w zastrzyku w szpitalu. Co do wit d to tez jest to jakieś obciążenie, ja dziś dalam po raz pierwszy i zobaczę. Ale z mlekiem idzie to ja zacznę lykac jak źle. Przy starszej ok pol rocznej dawalam bardziej regularnie a wcześniej co drugi trzeci dzień.

Ja daję tylko d narazie bo dokarmiam i też ma problem z brzuszkiem i też już mi przyszło na myśl że to od tego ale to chyba niemożliwe.
Dziś byliśmy w poradni laktacyjnej mały przybył 470 g w 11 dni to dobry wynik:-D. Pani powiedziała że są duże szanse na karmienie tylko piersią dała dużo wskazuwek właśnie jadę po laktator taki profesjonalny z wypożyczalni mam nadzieję wierzę że to przyniesie zamierzony skutek po tej wizycie jestem spokojniejsza i bsrdziej na duchu podniesiona zobaczymy tylko jak długo bo z tym częstym przystawianiem i jeszcze odciaganiem to z fotela się nie rusze ;-) zakupiłam sobie poduszkę do karmienia i dziś jadę po fotel taki bujany żeby wygodnie karmić

Grzechotko polecam serdecznie wypozyczalnie laktatorow na ul 11 Listopada :( trzymam kciuki za Wasze kp :)

Trusia wystarczy ze zakleisz zwykłym plastrem u mojej tez gulajka i pediatra plasterekiem zakleila i za 7 dni mam odkleic czyli w piątek.

Dziewczyny, czy ma któraś do czynienia z ciemieniuszką? Podejrzewałam, że mój mały ma ale to chyba nie to. Zdaje się to maź płodowa zaczęła schodzić. Ale pewności nie mam więc jak któraś coś wie to będę wdzięczna za info :-)

U mojego Olka jakis czas temu zauwarzylam luszczaca sie skore glowy i poczytalam w necie. Bylo napisane, zeby nakladac przed kapiela oliwke, wetrzec delikatnie i pozniej dobrze umyc. Czesto czesac szczoteczka i w zadnym wypadku nie zdrapywac tej luszczacej sie skóry bo mozna uszkodzic mieszki wlosowe. Minelo chyba 2tyg i maly nic juz nie ma. Śliczna łepetyka:-)

reklama
U mnie mała też miała łuski na główce i tak samo jak Karolina wcierałam zwykłą oliwkę i po kąpieli wyczesywałam szczoteczką zniknęło po paru smarowaniach. Miała też coś podobnego na brwi - namoczyłam patyczek do uszów w oliwce i posmarowałam a potem ścierałam gazikiem.

A miałyście do czynienia z potówkami na policzkach ? Mi lekarz kazał zmarować spirytusem ale teraz mała ma czerwoną szorską skórę w tych miejscach i nie wiem czym jej to zlikwidować ?

Ostatnia edycja:
Do góry