reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

Wikasik- linomag to głównie właśnie lanolina, witamina F (wielonasycone egzogenne kwasy tłuszczowe) i wazelina więc myślę, że sama lanolina też pomoże.

reklama
wg. mojej wiedzy linomag to przede wszystkim... olej lniany z dodatkiem lanoliny i wazeliny. Ja uzywalam z braku linomagu w DE samego oleju lnianego i bylo dobrze :-D

olej lniany jest ogolnie jednym z najzdrowszych olejow wogole (pod warunkiem: na zimno i z zimnego tloczenia, inaczej traci swoje wlasciwosci) - i do jedzenia i w kosmetyce (tak doroslej, jak i bobaskowej), wiec warto po niego siegac :-D

Wikasik - kochana, spróbuj to zaczerwienione miejsce potraktować zasypką Alantan, mam nadzieję, że można ją u Was kupić? Czasami wszelkie nawilżająco-natłuszczające preparaty robią jeszcze większą szkodę, ja mojemu synkowi tak wyleczyłam szyjkę i do dziś ma nie odparzoną a fałdek ma tam sporo. Ewentualnie, bardz dobry jest też krem p/odparzeniom z Johnsona. U jednych dzieci na odparzenia pomagają tłuste kremy, oliwki (taki był mój mąż, u niego odparzenia tylko nawilżaniem leczono) a inne są takie, że potrzebują właśnie zywkłej zasypki. Spróbuj, a może będzie zecydowanie lepiej. Zawsze można też, jako cięższe działo, wytoczyć Sudocrem :)

Ja na wszelkie zmiany skórne polecam krem Hud salva
Goi wszystko u dzieci i dorosłych
Dostępny bez recepty
Mega wydajny ,ale uwaga
Pieruńsko drogi !!!!

Juz chyba wszystko pod kontrola. Zadzialal krem emolient. Mysle, ze odparzenie samo w sobie bylo wyleczone i nowe sienie pojawialo, ale skora miala problem z regeneracja. Teraz ta szorstka juz prawie zniknela. Niemniej umowilam sie w poniedzialek do lekarza.
Dziekuje

reklama
Olisiaa ja mam go cały czas ,bo mam atopowca w domu.
Po jednym posmarowaniu wszystkie suche miejsca widocznie się zmniejszają .
W tej chwili stosuję na moje biedne popękane stopy ,bo już nic nie dzałało .
Hud salva po 3 posmarowaniach dała radę i już prawie jest oki..;-):-):-)

Do góry