reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

reklama
My tylko chusteczki pampers zielone, są świetne. Kupiłam raz bambino i myslalam że się wsciekne, suche i tylko rozcierało kup.. po tyłku, okropieństwo.

Ja do niedawna używalam głownie dady, były dla mnie super ae jakso teraz wolę bambino, nie sa takie "mydlane". Poza tym używam chusteczek wielorazowych własnej produkcji. Pociełam ręczniczki z ikea na takie szmatki 12/12, zalewam je wodą i zmaykam w pudelku zeby zawsze wilgotne były i badzo nam odpowiadają. Musze sobie tylko drobić troche delikatniejszych, bo do buzi to już nie bardzo ten ręczniczek.

Hehe te pudełka Nivea to widzę chyba każda z nas ma :-D Ale fakt, są bardzo wygodne.
A tak z innej beczki, któreś z Was przemywały oczka dziecku, bo ropiały, tylko nie mogę jakoś się dokopać, czym? Bo jak z tym masowaniem to pamiętam, ale nie pamiętam "specyfiku".

ja przemywalam sola fizjologiczna :) i po kilku dniach ropka zniknela

my uzywamy chusteczki pampers zielony

Dzięki dziewczyny, o ten świetlik mi chodziło. Bo solą fizjologiczną przemywam, ale od tygodnia codziennie przemywam i dalej ma paprochy w oczkach, więc spróbuję tym świetlikiem. Mam nadzieję, że zejdzie, bo jakoś nie jestem fanką wycieczek do lekarza ;-)

A ja mam takie pytanie: czy Wasze dzieci tez tak histerycznie nienawidza mycia szyjki? Ta jego faldka jest straszna, zbiera sie w niej wyplute, skisle mleko, fuzle z ubran, zaparza sie... a on sie tak kosmicznie broni przed higiena w tym miejscu, ze juz nie wiem, jak do niego podejsc, zeby byl czysty ale nie cierpiacy :baffled:

reklama
kugela u nas tez byl problem z myciem szyjki ale poradzilismy sobie w taki sposob ze staramy sie jakims gazikiem wymyc szyjke (chociaz tak z grubsza) jak Ola lezy na pleckach we wanience, a jak trzymamy ja brzuszkiem do wanienki tzn tak zeby wymyc plecki to ona wtedy zadziera glowke do gory i wtedy nie mam problemu bo umyje juz dokladnie kazdy zakamarek i za uszkami tez. Nie wiem jak to sie sprawdza w praktyce jezeli ktos myje samemu. Ja mam ten plus ze maz ja trzyma a ja myje

Do góry