reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

andav - naszemu tez USG nie podpasowalo, uspokoil sie dopiero jak go przytulilam. Nam nic nie mowili o trzecim badaniu a w Untersuchungsheft nie zauwazylam, aby bylo jeszcze jakies przewidziane w ramach U3, 4,5 etc. Naszemu to i szerokie pieluchowanie chyba nie byloby potrzebne bo sam z siebie lubi lezec w szpagacie :-D

Widze wielkiego bobla w nosie Olivera. Jemu nie przeszkadza ale matke az skreca, zeby go wydostac :-D

reklama
Tylko go nie zjadaj :-p:-D:-D:-D

ochooooo alarm- moj sie obudzil glodny jak willllkkkkk:szok:

kugela a ci cos tam wpisywali w ksiazeczke zdrowia dziecka po bafaniu bioderek??? Bo mi tylko kartke wyrwali....
...gratuluje jestes juz fanka a nie entuzjastka ;-):-):elvis:

Ostatnia edycja:
ooo, andav, faktycznie, "dorobilam" sie na poscie do Ciebie :-D Moj przysnal, wiec nie bede grzeszyc i tez sie sprobuje zrelaksowac :-D (po ksiazeczke wstane pozniej, zeby go nie rozbudzic - zasnal oczywiscie kolo mnie :happy2: )

edit: No i sobie pospalam. Kwadrans... Moj wredny maz tak trzepnal drzwiami od szafy (zasuwanej), ze obudzil Olivera, mnie i psa (spalismy wszyscy w sypialni). Oli teraz piszczy, ja 2x tak zmeczona jak przed "drzemka" a pies ewakuowal sie w inny kat :baffled: Najpierw mi ciosa kolk na glowie, ze powinnam za dnia odsypiac noce a jak mi sie w reszcie udalo przysnac to mnie budzi :angry:

So, andav - mnie w ksiazeczce nic nie wyrywali tylko na stronie "Hüftensonographie-Screening" (miedzy U3 a U4) pozakreslali, ze wszystko o.k., nie ma koniecznosci dalszych badan, pieczatka i podpis :happy: W sumie 5 "ptaszkow". Kat alpha w lewej nozce 61, w prawej 63, cokoliwek by to mialo znaczyc. Typ bioderek wg. Grafa Ia/Ib (wspolna rubryka na oba typy, bo dalej ida juz IIa, IIc/d, IIa, IIIb i IV.

No dobra, z cyckow kapie, maly "skrzeczy" chyba czas przystawiac :tak:

Ostatnia edycja:
a nie sorry ta kartke to u kinderarzt wyrwali po u3 ale fakt faktem w hüftsonographie- screening nie mam nic napisane:-( nastepnym razem musze porzadnie podpytac o co chodzi!

Moja Hania też pokasłuje choć osłuchowo nic już na oskrzelach nie ma.
My też po kontroli bioderek, u nas było usg i na NFZ ale też trwało chwilkę więcej się po szpitalu nachodziłam bo w jednym miejscu zakładają kartę ,w innym lekarz daje jakie skierowanie (choć już miałyśmy od pediatry z przychodni) znowu w innym trzeba się zarejestrować i dopiero na końcu jest badanie choć wszystko szło sprawnie i szybko .My też mamy jescze kolejne usg 13 grudnia więc też będzie trzecie bo pierwsze było po urodzeniu jeszcze w szpitalu, i wtedy miała wpisane w książęce wpisane szerokie pieluchowanie ale ja tego nie robiłam (bo Hanusia szeroka sama nóżki trzymała jak żabka ) i co wyszło że wszystko jest ok z bioderkami więc nie wiem po co te szerokie pieluchownie miało być nie wiem po co ta kolejna wizyta w grudniu choć z drugiej strony znowu spotkam się z dziewczynami co rodziły w ten sam dzień co ja bo teraz to Hania oblegana była przez małych przystojniaków bo ona jedna się wtedy urodziła a reszta to chłopcy więc ma dziewczyna w czym wybierać.

dziewczyny odswiezam pytanie dotyczace pieluszek jednorazowych.
Jakis czas temu zanim urodzily sie nasze szkraby to debatowalysmy na temat pieluch ktore kupujemy a teraz chcialam sie dowiedziec bo pewnie wiekszosc z was przetestowala pieluszki roznych firm i ktore waszym zdaniem sa najlepsze i spelniaja swoja role w 100%
Ja uzywalam babydream i dla mnie katastrofa, happy mialam jedna pieluszke od kolezanki i bylo to samo co poprzednie. Dada w miare ok choc jak Ola ja zsiusia to robi sie strasznie twarda i ciezka a jednak moim zdaniem pampers wygrywa. Mialam te premium care ale teraz po dluzszym czasie stwierdzam ze pampers new baby sa dla niej . Jakie wy macie zdanie na ten temat i jakich rozmiarow uzywacie?

wiec my uzywamy juz od dluzszego czasu 3 ;-)w szpitalu mieliscy Happy byly ok ale wtedy mało sikal i kupkal wiec na dobra sprawe nie wiem jakby sie w ekstremalnych warunkach sprawdzily ,ogolnie od poczatku jedziemy na Pamperach wpierw new baby teraz activ baby i jak dla mnie wygrywaja ! :tak: cala noc w 1 pieluszce i nic nie przemaka :tak: dostalam tez Huggies ale jak dla mnie sa do niczego praktycznie kazda pielucha przesikana bokiem i u nas nie wytrzymuja nawet 3 h :no: a i Pampersy Premium care tez mialam fajne ale jak mlody walnal kupke to ta siateczka mu sie czesto do pupy przyklejała :dry: chce jeszcze wypróbowac Dady i zobaczyc jak sie sprawdza ;-) uczulenia na jakiekolwiek brak;-)

Ostatnia edycja:
Olissia my mamy pampersy 3 bo Julcia ma uczulenie na huggisy i chyba na dade ale co do tego to jeszcze pewni nie jesteśmy:-) W szpitalu miała huggisy i uczulenie potem zmieniliśmy na dadę ale za krótko i nie wiemy czy na to też ma uczulenie:-( Ogólnie alergiczna panienka z niej wiec jak na razie Pampersy 3 są ok:-)

reklama
Ja też uzywam dade 3 , jestem zadowolona , huggisy przeciekaja strasznie bokiem co zakladalam to zachwilke musialam mala przebierc , a po pampersach dostała wysypki wiec zostały dada....z biedronki 28,99 za 64 lub 78szt jakos tak...

Do góry