reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

andav - naszemu tez USG nie podpasowalo, uspokoil sie dopiero jak go przytulilam. Nam nic nie mowili o trzecim badaniu a w Untersuchungsheft nie zauwazylam, aby bylo jeszcze jakies przewidziane w ramach U3, 4,5 etc. Naszemu to i szerokie pieluchowanie chyba nie byloby potrzebne bo sam z siebie lubi lezec w szpagacie :-D

Widze wielkiego bobla w nosie Olivera. Jemu nie przeszkadza ale matke az skreca, zeby go wydostac :-D

reklama
Tylko go nie zjadaj :-p:-D:-D:-D

ochooooo alarm- moj sie obudzil glodny jak willllkkkkk:szok:

kugela a ci cos tam wpisywali w ksiazeczke zdrowia dziecka po bafaniu bioderek??? Bo mi tylko kartke wyrwali....
...gratuluje jestes juz fanka a nie entuzjastka ;-):-):elvis:

Ostatnia edycja:
ooo, andav, faktycznie, "dorobilam" sie na poscie do Ciebie :-D Moj przysnal, wiec nie bede grzeszyc i tez sie sprobuje zrelaksowac :-D (po ksiazeczke wstane pozniej, zeby go nie rozbudzic - zasnal oczywiscie kolo mnie :happy2: )

edit: No i sobie pospalam. Kwadrans... Moj wredny maz tak trzepnal drzwiami od szafy (zasuwanej), ze obudzil Olivera, mnie i psa (spalismy wszyscy w sypialni). Oli teraz piszczy, ja 2x tak zmeczona jak przed "drzemka" a pies ewakuowal sie w inny kat :baffled: Najpierw mi ciosa kolk na glowie, ze powinnam za dnia odsypiac noce a jak mi sie w reszcie udalo przysnac to mnie budzi :angry:

So, andav - mnie w ksiazeczce nic nie wyrywali tylko na stronie "Hüftensonographie-Screening" (miedzy U3 a U4) pozakreslali, ze wszystko o.k., nie ma koniecznosci dalszych badan, pieczatka i podpis :happy: W sumie 5 "ptaszkow". Kat alpha w lewej nozce 61, w prawej 63, cokoliwek by to mialo znaczyc. Typ bioderek wg. Grafa Ia/Ib (wspolna rubryka na oba typy, bo dalej ida juz IIa, IIc/d, IIa, IIIb i IV.

No dobra, z cyckow kapie, maly "skrzeczy" chyba czas przystawiac :tak:

Ostatnia edycja:
a nie sorry ta kartke to u kinderarzt wyrwali po u3 ale fakt faktem w hüftsonographie- screening nie mam nic napisane:-( nastepnym razem musze porzadnie podpytac o co chodzi!

Moja Hania też pokasłuje choć osłuchowo nic już na oskrzelach nie ma.
My też po kontroli bioderek, u nas było usg i na NFZ ale też trwało chwilkę więcej się po szpitalu nachodziłam bo w jednym miejscu zakładają kartę ,w innym lekarz daje jakie skierowanie (choć już miałyśmy od pediatry z przychodni) znowu w innym trzeba się zarejestrować i dopiero na końcu jest badanie choć wszystko szło sprawnie i szybko .My też mamy jescze kolejne usg 13 grudnia więc też będzie trzecie bo pierwsze było po urodzeniu jeszcze w szpitalu, i wtedy miała wpisane w książęce wpisane szerokie pieluchowanie ale ja tego nie robiłam (bo Hanusia szeroka sama nóżki trzymała jak żabka ) i co wyszło że wszystko jest ok z bioderkami więc nie wiem po co te szerokie pieluchownie miało być nie wiem po co ta kolejna wizyta w grudniu choć z drugiej strony znowu spotkam się z dziewczynami co rodziły w ten sam dzień co ja bo teraz to Hania oblegana była przez małych przystojniaków bo ona jedna się wtedy urodziła a reszta to chłopcy więc ma dziewczyna w czym wybierać.

dziewczyny odswiezam pytanie dotyczace pieluszek jednorazowych.
Jakis czas temu zanim urodzily sie nasze szkraby to debatowalysmy na temat pieluch ktore kupujemy a teraz chcialam sie dowiedziec bo pewnie wiekszosc z was przetestowala pieluszki roznych firm i ktore waszym zdaniem sa najlepsze i spelniaja swoja role w 100%
Ja uzywalam babydream i dla mnie katastrofa, happy mialam jedna pieluszke od kolezanki i bylo to samo co poprzednie. Dada w miare ok choc jak Ola ja zsiusia to robi sie strasznie twarda i ciezka a jednak moim zdaniem pampers wygrywa. Mialam te premium care ale teraz po dluzszym czasie stwierdzam ze pampers new baby sa dla niej . Jakie wy macie zdanie na ten temat i jakich rozmiarow uzywacie?

wiec my uzywamy juz od dluzszego czasu 3 ;-)w szpitalu mieliscy Happy byly ok ale wtedy mało sikal i kupkal wiec na dobra sprawe nie wiem jakby sie w ekstremalnych warunkach sprawdzily ,ogolnie od poczatku jedziemy na Pamperach wpierw new baby teraz activ baby i jak dla mnie wygrywaja ! :tak: cala noc w 1 pieluszce i nic nie przemaka :tak: dostalam tez Huggies ale jak dla mnie sa do niczego praktycznie kazda pielucha przesikana bokiem i u nas nie wytrzymuja nawet 3 h :no: a i Pampersy Premium care tez mialam fajne ale jak mlody walnal kupke to ta siateczka mu sie czesto do pupy przyklejała :dry: chce jeszcze wypróbowac Dady i zobaczyc jak sie sprawdza ;-) uczulenia na jakiekolwiek brak;-)

Ostatnia edycja:
Olissia my mamy pampersy 3 bo Julcia ma uczulenie na huggisy i chyba na dade ale co do tego to jeszcze pewni nie jesteśmy:-) W szpitalu miała huggisy i uczulenie potem zmieniliśmy na dadę ale za krótko i nie wiemy czy na to też ma uczulenie:-( Ogólnie alergiczna panienka z niej wiec jak na razie Pampersy 3 są ok:-)

reklama
Ja też uzywam dade 3 , jestem zadowolona , huggisy przeciekaja strasznie bokiem co zakladalam to zachwilke musialam mala przebierc , a po pampersach dostała wysypki wiec zostały dada....z biedronki 28,99 za 64 lub 78szt jakos tak...

Do góry